روزنامه هفت صبح| خیابان‌های تل‌آویو، پایتخت رژیم اشغالگر و اکثر شهرهای فرانسه در تعطیلات نوروزی ایران نیز درگیر تظاهرات شدید مخالفان دولت‌های نتانیاهو و مکرون بود. دولت‌هایی که دو شیوه متفاوت برای برخورد با اعتراضات را پیش گرفتند.

اسرائیل
در اسرائیل، همین دو روز پیش هزاران اسرائیلی برای سیزدهمین هفته متوالی در تل‌آویو تظاهرات کردند تا به طرح اصلاحات قضایی اعتراض کنند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به‌طور موقت دستور توقف این طرح را صادر کرده است. تظاهرات‌کنندگان با در دست داشتن پرچم‌های اسرائیل در مرکز شهر راهپیمایی کردند و شعار دموکراسی سر دادند.

آن‌ها همچنین تابلوهایی را با نوشته‌هایی علیه دولت بنیامین نتانیاهو حمل می‌کردند. تجمعات کوچک‌تری در شهرهای دیگر این کشور برگزار شد.از زمان اعلام طرح اصلاحات قضایی در اوایل ماه ژانویه، ده‌ها هزار اسرائیلی هر هفته تظاهرات می‌کنند. اما پس از شدت گرفتن اعتراضات و آغاز اعتصابات عمومی و بروز تنش در داخل، آقای نتانیاهو در تاریخ ۲۷ مارس دستور تعویق این طرح را صادر کرد. او تاکید کرد که دست خود را برای گفت‌وگو با مخالفان دراز می‌کند.

آن‌طور که وال استریت ژورنال اعلام کرده بود فشارهای دولت آمریکا در تعویق اجرای این طرح، موثر بوده است. این فشارها البته به شکل علنی هم درآمد و بایدن در یک مصاحبه کوتاه، علنا از نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد کرد و گفت به این زودی‌ها او را به اسرائیل دعوت نخواهد کرد.
نخست‌وزیر اسرائیل که از ۴ ماه پیش به قدرت بازگشته، روند اصلاحات قضایی را از طریق تهیه لوایحی و طرح آن در پارلمان کشور آغاز کرده است.

دولت می‌گوید این اصلاحات برای پایان دادن به نفوذ بیش از حد به سیاست توسط دادگاه عالی قضایی طراحی شده است. منتقدان اما استدلال می‌کنند که نتانیاهو که در حال حاضر به اتهام اختلاس پرونده باز قضایی دارد و در حال محاکمه است، به دنبال تغییرات قانونی است که به کنترل و تعادل دموکراتیک اسرائيل آسیب می‌زند و زمینه را برای فرار نخست وزیر از این پرونده‌های قضایی فراهم می‌کند.

فرانسه
آخرین اخبار از فرانسه حاکی است که نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط موسسه «بی‌وی‌ای» نشان می‌دهد که فقط ۲۸درصد از شرکت‌کنندگان از عملکرد امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه رضایت دارند که این رقم نسبت به ماه فوریه ۶ امتیاز کاهش داشته است. بر اساس نتایج این نظرسنجی که طی روزهای ۲۴ و ۲۵ مارس انجام شده، میزان محبوبیت آقای مکرون در حال نزدیک شدن به پایین‌ترین سطح خود از زمان بحران «جلیقه‌زردها» در سال ۲۰۱۸ میلادی است که در آن زمان حدود ۲۶ درصد بود.

اما مکرون با وجود سقوط میزان محبوبیتش به زیر خط نمادین ۳۰ درصد، همچنان بر اجرای قانون جدید نظام بازنشستگی که بسیاری از فرانسوی‌ها با آن مخالف هستند، تأکید دارد. بسیاری از شهروندان فرانسوی و نمایندگان مخالف دولت این کشور، مخالفت خود را با لایحه اصلاح نظام بازنشستگی که توسط دولت فرانسه تهیه شده بود، اعلام کردند اما مکرون با استفاده از تبصره سوم ماده ۴۹ قانون اساسی کشورش که به دولت اجازه دور زدن پارلمان را می‌داد، این لایحه جنجالی که به دنبال افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال است را به تصویب رساند.

این موضوع باعث شد که در روز سوم فروردین، بیش از یک میلیون نفر در سراسر این کشور در اعتراض به اصلاحات نظام بازنشستگی در این کشور اعتراض کنند. وزارت کشور فرانسه گفت که بیش از ۱۱۹ هزار نفر در پاریس در تظاهراتی که با خشونت همراه بود شرکت داشتند.نکته جالب اینکه با ادامه اعتصاب‌های سراسری در فرانسه در اعتراض به قانون افزایش سن بازنشستگی، یک هشتگ با عنوان «فرانسوی‌تر باشید» در میان کاربران در شبکه‌های مجازی محبوب شده است.‌

این هشتگ اولین بار توسط بریتانیایی‌ها راه‌اندازی شد و عمدتا هم از سوی افرادی استفاده می‌شد که فرانسه را «الگوی مقاومت» خود می‌دیدند. اما به تدریج گروه‌های دیگری نیز جذب این هشتگ شدند؛ به‌ویژه پس از آنکه ویدئوهایی از سبک زندگی فرانسوی‌ها و شیوه مواجهه گاها متضاد آن‌ها با قانون جدید افزایش سن بازنشستگی توجه‌ها را به خود جلب کرد و به این ترتیب این هشتگ شبکه‌های اجتماعی را درنوردید.

برای مثال در ویدئویی حاضرین در یک رستوران به صورت عادی و بی‌سر و صدا در حال غذا خوردن دیده می‌شوند، در شرایطی ‌که درست در بیرون پنجره، شعله‌های آتشِ معترضان خیابانی و سطل‌های زباله در حال سوختن دیده می‌شد.ویدیوئی دیگر که بیش از ۱.۵میلیون بار دیده شده، زوجی را نشان می‌دهد که در تراس یک کافه نشسته‌اند و با خونسردی در حال نوشیدن هستند، در حالی که پشت سرشان معترضان آتش روشن کرده‌اند و ترقه‌ها یکی پس از دیگری درون شعله‌ها منفجر می‌شوند.این دست تصاویر متضاد از ترکیب روحیه اعتراضی و فرهنگ کافه‌نشینی فرانسویان، باعث جلب توجهات زیادی شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی حالا غالبا با هشتگ «فرانسوی‌تر باشید» به مزاح به آن می‌پردازند.

شرح عکس: در شامگاه پنجشنبه داغ فرانسه، مکرون در تلویزیون حاضر شده بود تا مردم را قانع کند ولی حواسش نبود که ساعت مچی گران‌قیمت خود را هم به دست انداخته است. در میانه ماجرا او این موضوع را فهمید و به آرامی آن را در زیر میز درآورد که این موضوع سوژه انتقادهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی شد.

آخرین تحولاتکاربران ویژه - جهانرا اینجا بخوانید.