روزنامه هفت صبح| رسانه‌های دولتی روسیه شامگاه جمعه خبر دادند که برخی افراد مسلح در حالی‌که سوار بر موتورسیکلت بودند، به شهروندان سوری مشغول برداشت قارچ دنبلان حمله کرده‌ و 68 تن از آن‌ها را به قتل رساندند. 7 نیروی دولتی نیز در میان کشته‌شدگان هستند. بسیاری از قربانیان در پی اصابت گلوله به سرشان کشته شده‌اند. یکی از بازماندگان به سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، گفت این افراد خودروهای آن‌ها را سوزانده‌اند.

این حمله در صحرای التدمریه در منطقه الضبیات در جنوب شرقی شهر «السخنه» در استان حمص انجام شده است. دقیقا در مرکز سوریه با این توضیح که شهرهای اصلی سوریه از حلب و ادلب گرفته تا دمشق، در نوار غربی این کشور قرار دارند. «السخنه» در زبان عربی به‌معنای «گرم» است و به دلیل وجود چشمه‌های گوگرد در نزدیکی آن به این نام خوانده می‌شود. در اواخر قرن بیستم، ساکنان روستا در چشمه‌های آب گرم حمام می‌کردند.

این شهر در اوایل جنگ داخلی سوریه توسط شورشیان تصرف شد اما ارتش سوریه در جولای 2013 جبهه تروریستی النصره را از آنجا بیرون کرد. در سال 2015 داعش آنجا را تصرف کرد ولی ارتش توانست در جولای 2017 این شهر را پس بگیرد هر چند که پس از اعلام نابودی این گروه تروریستی در سال 2019، نیروهای باقی‌مانده از داعش در مناطق کوهستانی صحرای سوریه مستقر شدند.

این صحرا منطقه وسیعی میان دو استان حمص در مرکز سوریه و استان دیرالزور در شرق این کشور را شامل می‌شود. با این حال هنوز داعش به‌طور رسمی مسئولیت این حمله را به‌عهده نگرفته است. ذکر این نکته ضروری است که نیروهای داعش در ابتدای هفته گذشته هم، 75 کارگر در منطقه «تدمر» از توابع استان حمص را در حین برداشت قارچ خوراکی ربودند.

این گروه تروریستی 25 نفر از آن‌ها که «مطمئن شده به رژیم اسد وابسته نیستند» را آزاد کرد. از سوی دیگر حمله اخیر در شهر السخنه چند روز پس از حمله مشابه در روز شنبه در همان منطقه صورت می‌گیرد که ۱۶ کشته برجای گذاشت.قارچ دنبلان، نوعی قارچ خوراکی وحشی است که به دلیل کمیابی، قیمت بالایی دارد. دو سال پیش هر کیلو از این ماده خوراکی، که مشتریان نوع سوری آن در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هستند، صد دلار قیمت داشت.

قارچ دنبلان معمولا بین فوریه و آوریل برداشت می‌شود و در فصل برداشت قارچ، غیرنظامیان سوری اغلب با خطر مین‌های کاشته‌شده توسط داعش در مناطق وسیع بیابانی که پیش‌تر زیر کنترل این گروه بود، مواجه می‌شوند. داعش مدعی است که ساکنان مناطق دور‌افتاده روستایی برای حمله به آن‌ها قارچ دنبلان را جمع‌آوری می‌کنند و می‌فروشند و به عبارتی مدعی است که این محصول نوعی تامین مالی مبارزه علیه آن‌هاست.

اگر تایید شود که داعش مسئول این حمله بوده است، این حمله مرگبارترین حمله توسط این گروه از ژانویه 2022 است، زمانی‌که جنگجویان آن به یک زندان در شهر حسکه در منطقه تحت تسلط کردها در شمال شرقی این کشور برای آزادی اعضای خود یورش بردند.به‌طور جداگانه روز جمعه، فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد که چهار پرسنل نظامی آمریکایی در انفجاری در جریان حمله‌ای که منجر به کشته شدن یک رهبر ارشد داعش در سوریه به‌نام حمزه الحمصی شد، زخمی شدند. (گزارشی برگرفته از یورونیوز، دویچه وله، بی.بی.سی، العربیه و الجزیره)

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - جهانرا اینجا بخوانید.