روزنامه هفت صبح| یک: ناکام مثل آقای مکارتی : تلاش‌های کِوین مک کارتی، رهبر حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا، برای رسیدن به ریاست این مجلس ناکام مانده است. گروهی از اعضای راستگرای حزب جمهوری‌خواه یازدهمین تلاش او برای انتخاب شدن به‌عنوان رئیس مجلس در سومین روز رای‌گیری را به شکست کشاندند. جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نوامبر توانستند کنترل مجلس نمایندگان را از دست دموکرات‌ها خارج کنند، اما این بن‌بست مانع می‌شود اعضای تازه سوگند یاد کنند یا لوایح تازه تصویب شود. این تعداد رای‌گیری برای انتخاب رئیس مجلس از پیش از جنگ داخلی آمریکا بی‌سابقه است.

در سال ۱۸۶۰ رئیس مجلس بعد از ۴۴ دور رای‌گیری برگزیده شد. گروهی شامل ۲۰ نماینده راست‌ افراطی از رای دادن به آقای مک کارتی خودداری می‌کنند. او به ۲۱۸ رای نیاز دارد. اعضای شورشی حزب می‌گویند که با معیارهای آنها این نماینده اهل کالیفرنیا به‌اندازه کافی محافظه‌کار نیست. این درحالی است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق از آقای مکارتی حمایت کرده. همزمان اقلیت دموکرات این مجلس به اتفاق آرا به رهبر مورد نظر خود، حکیم جفریز، اهل نیویورک رای داده است.

این اولین‌بار در تاریخ آمریکاست که یک سیاهپوست هدایت یک حزب در کنگره را به‌دست می‌گیرد. با این حال بعید است او بتواند از حمایت شش نماینده حزب جمهوری‌خواه برای رسیدن به ریاست این مجلس برخوردار شود. آقای مک کارتی که از سال ۲۰۱۹ هدایت جمهوری‌خواهان این مجلس را به‌عهده داشته از حمایت بیش از ۲۰۰ نماینده- بیش از ۹۰‌درصد اعضای حزب- برخوردار است. جمهوری‌خواهان ابراز نگرانی می‌کنند که این بن‌بست دستور کار آنها در کنگره را با تاخیر مواجه می‌کند.

برایان فیتزپاتریک نماینده پنسیلوانیا گفت که او و سایر اعضای کمیته اطلاعاتی این مجلس، تا زمانی که قانونگذاران سوگند یاد نکرده‌اند، قادر به دریافت گزارش‌های محرمانه نیستند. کل اعضای این مجلس که ۴۳۵ کرسی دارد هر دو سال یک بار انتخاب می‌شوند. براساس مقررات کنگره لازم نیست که رئیس مجلس عضو آن باشد و روز پنجشنبه متز گِیتز نماینده جمهوری‌خواه اهل فلوریدا به دونالد ترامپ رای داد. او گفت:

« این رای‌گیری‌ها به یکی از این دو حالت منجر می‌شود: یا کوین مک کارتی از رقابت کناره می‌گیرد یا ما او را وادار به کاری می‌کنیم که نمی‌خواهد بکند.» لورن بوبارت دیگر نماینده راست افراطی هم یک قانونگذار در مجلس ایالتی اوکلاهما را نامزد این پست کرد و به همکارانش گفت از کوین مک کارتی عبور کنند. آقای مک کارتی امتیازاتی به اعضای شورشی داده است، از‌جمله یک کرسی در کمیته بانفوذ «مقررات» که شرایط بحث درباره مصوبات در این مجلس را تعیین می‌کند. (بی.بی.سی.)

دو: حدود 50 هزار نفر روز پنجشنبه در مراسم تشییع پیکر پاپ بندیکت شانزدهم در میدان سنت‌پیتر واتیکان شرکت کردند و برخی با در دست داشتن این پلاکارد یا شعار دادن خواستار آن شدند که او از طرف واتیکان به‌طور فوری به مثابه یک قدیس شناخته شود. عکس از خبرگزاری فرانسه

سه: ‌بقایای سوخته یک اتوبوس و یک کامیون که هر دو توسط یک باند مواد مخدر به آتش کشیده شده است. اویدیو گوزمان، رهبر باند مواد مخدر در مکزیک و پسر خواکین ال‌چاپو گوزمان، که پادشاه این باند بوده است اخیرا توسط مقامات مکزیکی بازداشت شده است. عکس از رویترز.

چهار: جام ملت‌های خلیج (فارس) دیروز با بازی تیم‌های ملی فوتبال عراق و عمان افتتاح شد. این مسابقات در دو گروه برگزار خواهد شد، گروه یک عراق، عمان، یمن و عربستان و گروه دو بحرین، قطر، امارات و کویت. عراق بعد از چهار دهه میزبان این رقابت‌هاست و دیروز استفاده برخی از مقامات عراقی ازجمله مقتدی صدر از لفظ خلیج عربی، باعث ایجاد حاشیه و تنش در فضای مجازی شده بود. (عکس از گتی ایمیجز و اطلاعات از میدل ایست نیوز)

پنج: خانم آنا د‌ی آرماس، بازیگر کوبایی بعد از گذراندن تعطیلات سال نو، مشغول پیاده‌روی در نیویورک است. عکس از اسپلش نیوز.

شش: خانم کیت بلانشت، مشغول سخنرانی در مراسم جوایز حلقه منتقدان فیلم نیویورک. این مراسم در رستوران تائو در خیابان نهم نیویورک برگزار شد. (عکس از پیپل)

آخرین تحولاتکاربران ویژه - جهانرا اینجا بخوانید.