روزنامه هفت صبح| آمریکایی‌ها یک مراسم سالانه دارند که چیزی هم‌راستای همان مراسم چهره‌های ماندگار است که ما چند وقت پیش در ایران برگزار می‌کردیم. در این مراسم از افرادی که در حوزه فرهنگ و هنر به‌خصوص هنرهای نمایشی، خدمت قابل‌توجهی به فرهنگ در آمریکا کردند تقدیر می‌شود.

این جوایز از سال 1978 هر ساله اهدا و برای آن یک مراسم مفصل در اواخر ماه دسامبر گرفته می‌شود. مرکز هنرهای نمایشی جان اف کندی که در سال 1971 تاسیس شده و یکی از مشهورترین مراکز فرهنگی ایالات متحده آمریکا و میزبان سمفونی ارکستر ملی و گروه اپرای ملی آمریکا‌ست؛ این جایزه را اهدا می‌کند.

مراسم مفصلی که گفتیم عبارت است از یک مراسم آخر هفته شامل ضیافت ناهار رئیس این مرکز به اضافه شام وزارت خارجه. اما پس از آن یک ضیافت به افتخار این افراد در کاخ سفید برگزار می‌شود که به‌طور سنتی، میزبان آن رئیس‌جمهور آمریکا و بانوی اول هستند و پس از آن جشن و یک مراسم شام برگزار می‌شود. برای اینکه از هرگونه سوء‌تفاهمی دوری کنیم باید بگوییم گردنبندی رنگین‌کمانی که در اولین مراسم به دور گردن برندگان آویخته می‌شود نماد «طیفی از مهارت‌های بسیار در هنر» است.

در طول 44 سال پیش، 248 جایزه اهدا شده است. با توجه به اینکه به‌طور سنتی هر سال به 5 نفر این جایزه اهدا می‌شود ممکن است در مورد درست نبودن حساب و کتاب ما بپرسید ولی باید بدانید که گهگاه این جایزه به یک زوج یا یک گروه موسیقی یا یک گروه نمایش یا حتی برنامه تلویزیونی داده شده است.

ذکر این توضیح ضروری است که این مراسم به‌طور سنتی از شبکه تلویزیونی CBS پخش می‌شود آن‌هم به‌صورت غیرزنده و در قالب یک ویژه‌برنامه دوساعته، پس از کریسمس. اما امسال چه کسانی برنده این جایزه شدند؟ در ردیف بالای عکسی که گذاشتیم، چهار عضو گروه راک ایرلندی یو‌تو را می‌بینید.

یوتو در سال ۱۹۷۶ در دوبلین شکل گرفت، و امروزه به‌عنوان یکی از معروف‌ترین، محبوب‌ترین و پرافتخارترین گروه‌های موسیقی محسوب می‌شود. اعضای گروه یوتو شامل پال دیوید هیوسن معروف به بونو (نفر اول از سمت راست)، دیوید هاول ایوانز معروف به اِدج (نفر دوم از سمت راست)، آدام کلیتون (نفر چهارم از سمت راست) و لری مولن جونیور (نفر سوم از سمت راست) است.

این گروه تاکنون بیش از ۵۱ میلیون آلبوم تنها در آمریکا و بیش از ۱۷۰ میلیون آلبوم در سرتاسر جهان فروخته و تاکنون ۶ بار آلبوم‌های گروه پرفروش‌ترین آلبوم آمریکا و ۹ بار هم پرفروش‌ترین آلبوم در بریتانیا بوده ‌است. گروه مشهور یوتو همچنین ۲۲ بار برنده جایزه گرمی که مهم‌ترین جایزه بین‌المللی در عرصه موسیقی است، شده. هیچ گروه موسیقی تاکنون در جهان برنده چنین تعدادی از جوایز گرمی نشده ‌است.

در ردیف پایین از سمت راست تانیا لئون را می‌بینید. آهنگساز آمریکایی کوبایی‌الاصل و 79‌ساله که یک رهبر ارکستر و البته موزیسین است. تانیا گفته وقتی به او تلفن کردند و خبر برنده شدن این جایزه را به او دادند؛ او اصلا باور نمی‌کرده است. بعد از او جرج کلونی قرار دارد. بازیگر 61 ساله آمریکایی. کلونی در این مراسم گفت: «وقتی در شهر کوچکی در کنتاکی بزرگ شدم، هرگز نمی‌توانستم تصور کنم که روزی همان کسی باشم که در مرکز افتخاری کندی می‌نشینم».

در کنار کلونی، گلادیس نایت، خواننده مشهور سبک سول وR&B قرار دارد که در 78 سالگی توانسته این جایزه را از آن خود کند. اوج محبوبیت و شهرت او در دهه شصت و هفتاد میلادی به همراه گروه Gladys Knight & the Pips بوده است. و در انتها، اِیمی گرَنت، موسیقیدان 62 ساله را می‌بینید که حدود 50 سال است در صنعت موسیقی فعالیت دارد.

شایان ذکر است که در مورد برندگان، پیشنهادات از عموم مردم پذیرفته می‌شود و پس از آن توسط کمیته مشورتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. انتخاب‌ها معمولا بین جولای تا سپتامبر یعنی در تابستان اعلام می‌شود. از حواشی جالب توجه یک مراسم اینکه، فقط یک بار تاکنون، یک جایزه مرکز کندی، پس گرفته شده و آن هم جایزه‌ای بود که به بیل کازبی، کمدین و بازیگر استندآپ داده شد. او این جایزه را در سال 1998 گرفت و در سال 2018 به دلیل محکومیت به تجاوز جنسی، آن را پس داد.

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - جهانرا اینجا بخوانید.