روزنامه هفت صبح| یک: شکست دیگری برای خرس زخمی: وزارت دفاع روسیه شنبه اول اکتبر، عقب‌نشینی از شهر لیمان در استان دونتسک را رسما اعلام کرد. اوکراین از دو روز پیش از محاصره بیش از ۵ هزار سرباز و نظامی روس در این شهر خبر داده بود. این نخستین پاتک (ضد‌حمله) موفق ارتش اوکراین در دونتسک و یک روز پس از الحاق رسمی چهار منطقه اشغالی اوکراین به روسیه به‌شمار می‌رود. وزارت دفاع اوکراین عصر شنبه ۱ اکتبر با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود اعلام کرد نظامیان این کشور وارد شهر لیمان شده‌اند: «سربازان واحد آفندی نیروی هوایی وارد لیمان شدند.»

ویدئوی همراه این پیام دو سرباز اوکراینی را نشان می‌دهد که پرچم دو رنگ این کشور را در کنار تابلوی ورودی شهر نصب می‌کنند. شامگاه پنجشنبه، منابع رسمی و غیررسمی اوکراین از محاصره نیروهای دشمن در این شهر خبر داده بودند. یک روز بعد، یکی از فرماندهان نیروهای جدایی‌طلب روسیه اعتراف کرد که سربازان تحت امرش بی‌رمق هستند و توانایی دفاع از مواضع خود را ندارند. به‌گفته مقام‌های نظامی روسیه دست‌کم ۵ هزار سرباز روس در لیمان و حومه سنگر گرفته بودند.

رمضان قدیروف، رئیس‌جمهور جمهوری خودمختار چچن و متحد سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، همزمان با پیشروی ارتش اوکراین و عقب‌نشینی نظامیان روس از شهر لیمان گفت که مسکو باید استفاده از «تسلیحات اتمی تاکتیکی» را مد نظر قرار دهد. سایر خبرها از اوکراین اینکه اول میخائیل رازووژائف، استاندار خودخوانده کریمه که به طور غیرقانونی توسط روسیه الحاق شده است، در پیامی در حساب کاربری‌اش در رسانه اجتماعی اعلام کرد که هواپیمایی حامل مهمات موقع فرود در فرودگاه نظامی «بلبک» در منطقه سواستوپول از پیست خارج و بخشی از بار آن منفجر شده است.

به گفته وی، هواپیما دچار آتش‌سوزی شده، اما خلبان نجات یافته است. ثانیا گازپروم اعلام کرد که صادرات گاز تحت قراردادهای گازپروم اکسپورت از طریق اتریش به دلیل امتناع اپراتور اتریشی از تایید نامزدهای حمل و نقل متوقف شده است و دلیل آن مربوط به تغییرات مقرراتی است که در پایان سپتامبر در این کشور رخ داد. از سوی دیگر لوید آستین، رئیس پنتاگون روز شنبه اعلام داشت که دولت آمریکا در این مرحله دلیلی برای این باور ندارد که مقامات روسیه تصمیم به استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین گرفته‌اند. (یورونیوز، عکس از عقب‌نشینی روس‌ها، رویترز)

دو: ‌گروهی از زنان و دختران روز شنبه در شهر کابل در محکومیت نسل‌کشی هزاره‌ها، دست به راهپیمایی زدند. این اعتراض‌ها با برخورد خشونت‌آمیز طالبان روبه‌رو شد و تعدادی از دختران معترض نیز بازداشت شدند. گفته می‌شود با میانجیگری ریش‌سفیدان محلی، این دختران در شهر کابل دوباره آزاد شده‌اند. پس از آن گفته شده تظاهرات مشابهی در بامیان و هرات نیز برگزار شده است. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

سه: ‌خودروهای خودران کروز در چند نقطه شهر سانفرانسیسکو متوقف شدند و بخشی از مسیر را مسدود کردند. گفتنی است مشابه این اتفاق چند هفته پیش نیز روی داده بود، بنابراین به نظر می‌رسد این اقدام ناشی از یک نقص فنی باشد. این خودروها به صورت چندتایی و در نزدیکی یکدیگر توقف کردند و چراغ‌های فلاشر را روشن کردند. رفتارهای عجیب دیگری نیز از خودروهای خودران کروز در سانفرانسیسکو مشاهده شده است. (دیجیاتو)

چهار:‌ تصویری از نورث ورث، دختر 9 ساله کیم کارداشیان، مدل معروف آمریکایی و کانیه وست، رپر آمریکایی که البته از هم جدا شدند را می‌بینید که در هفته مد پاریس با این ماسک کاملا چرمی به عرصه عمومی آمده و این پوشش او موجب انتقادات بسیاری از بی‌مسئولیتی مادر و پدر او در قبال تصویر این کودک شده است. (عکس از میرور)

پنج: تاکنون بیش از 300‌هزار نفر از چهارمین دوره مسابقات جهانی عشایر در شهر ايزنیک در استان بورسا ترکیه دیدن کرده‌اند. این بازی‌ها که توسط کنفدراسیون جهانی «اتنواسپور» در سواحل دریاچه ایزنیک برگزار می‌شود، با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است. در این رقابت‌ها که سه دوره اول آن به میزبانی قرقیزستان برگزار شده بود، بیش از 3 هزار ورزشکار از 102 کشور جهان در 13 شاخه با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. در این قاب، نمایی از رقابت‌های تیراندازی با کمان را مشاهده می‌کنید. (تی.آر.تی./ شینهوا)

شش: وزارت دفاع ترکیه از هلاکت 23 عضو حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در عملیاتی هوایی در شمال عراق خبر داد. وزارت دفاع ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ترکیه در این حمله هوایی، اعضای پ.ک.ک را در منطقه اسوس که در 140 کیلومتری مرز ترکیه و عراق مستقر بودند، هدف قرار داد. بنابر بیانیه مذکور، آمار اولیه کشته شدگان اعلام شده و شمار آنها در حال افزایش است. وزارت دفاع اعلام کرد که منطقه اسوس در عملیات هوایی ترکیه در 27 سپتامبر هدف حمله قرار گرفته است. جنگنده‌های ترکیه 16 حمله به این منطقه انجام و پناهگاه‌های اعضای پ.ک.ک را هدف قرار دادند. (میدل ایست نیوز)

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - جهاناینجا کلیک کنید.