روزنامه هفت صبح، گروه بازار| حداقل دستمزد امسال ۲۷درصد افزایش را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است. این یعنی حقوق پایه هر فرد پنج میلیون و ۳۰۷ هزار تومان تعیین شده. اگر حق مسکن و بن هم برای او در نظر گرفته شود، حداقل حقوق دریافتی فرد مجرد بدون فرزند به ماهی هفت میلیون و۳۰۸ هزار تومان می‌رسد و کسی که یک فرزند دارد دست‌کم باید نزدیک به هشت میلیون تومان دریافتی داشته باشد. کسانی که دو فرزند دارند، کف حقوقشان برابر با هشت میلیون و ۵۸۰ هزار تومان تعیین شده است.

میزان حقوق پایه در کسب وکارهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. اما کارکنانی که صفر کیلومتر باشند، انتظار دارند که کف حقوق را امسال دریافت کنند. طبق نتایج یک‌نظرسنجی که توسط سایت جاب‌ویژن انجام شده پارسال حدود ۹۰ درصد افراد، دست‌کم بین پنج تا هفت میلیون تومان در هر ماه دستمزد داشته‌اند که بنا به مشخصات و تاهل و سال‌هایی که مشغول به کار بوده‌اند، ممکن است پول بیشتری نصیبشان شود.

در این میان ۱۰درصد از کارکنان در هر شغلی، درآمدی غبطه‌برانگیز داشته‌اند. این افراد در هر کسب‌وکاری تعیین‌کننده به حساب می‌آیند و همان گروهی هستند که مدیران و کسب‌و‌کارها برای استخدامشان اشتیاق زیادی دارند. میزان درآمد این گروه از ۹۰ درصد دیگر به طرز نسبتا چشمگیری بالاتر است. لابد به این دلیل که هر شرکت، کارخانه یا کسب‌وکاری برای رشد و درخشش به حضور آنها احتیاج دارد. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به میزان درآمد و دستمزدی که این افراد فکر می‌کنند در سال ۱۴۰۲ استحقاق دریافتش را دارند.

‌میزان درآمد منشی و مسئول دفتر حرفه‌ای
اکثر کسانی که سال ۱۴۰۱ به‌عنوان منشی یا مسئول دفتر یا کارمند اداری و تایپیست و… مشغول به‌کار بودند، حداقل ماهی پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پول درآمد داشته‌اند. این در حالی است که کارمندان ماهر در این رشته‌ها، در همان سال کف دستمزدشان ۱۲ میلیون تومان بوده. امسال اغلب شاغلان در مشاغل اداری، توقع درآمد شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی دارند و ۱۰ درصد از آنها در پایتخت که نیروهای حیاتی هر اداره یا شرکتی هستند و اداره امور بدون آنها شدنی نیست، توقع دارند که دستمزدشان به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد.

در شهرهای بزرگ حداقل دستمزد برای بخش بزرگی از کارمندان دفتری چهار میلیون تومان بوده است. این افراد انتظار دارند که امسال ۸۰۰ هزار تومان بیشتر از سال قبل دریافت کنند. در این شهرها پارسال گروه ۱۰درصدی‌ها یا همان افراد حرفه‌ای ماهی ۱۱ میلیون تومان درآمد را به عنوان کف دستمزد در نظر داشتند و امسال حداقل ۱۶ میلیون تومان را به کارفرماها پیشنهاد می‌دهند. درشهرهای کوچک بخش عمده‌ای از کارمندان اداری ماهی حداقل سه میلیون تومان را در سال ۱۴۰۱ دریافت می‌کردند. این دسته از افراد با توجه به افزایش هزینه‌ها، انتظار دارند که در سال ۱۴۰۲ دستکم ماهی چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دستمزد داشته باشند. کارمندان حرفه‌ای امسال در این شهرها توقع درآمد ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی دارند. این در حالیست که کف دستمزد آنها در سال قبل ۱۰ میلیون تومان بوده است.

میزان دستمزد کارگران ساده و کارگران ماهر
حداقل دستمزد کارگران ساده و نیروهای خدماتی در سال ۱۴۰۱ برابر با پنج میلیون تومان بود. این گروه از کارگران امسال دستکم ماهی پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را طلب می‌کنند. در این بین کارگران حرفه‌ای که بدون آنها قطعا کار هر مجموعه و ساختمانی لنگ می‌ماند، ماهی ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به عنوان کف دستمزد دریافت می‌کرده‌اند که انتظار می‌رود دریافتی آنها در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باشد. اما این رقم‌ها فقط برای پایتخت است

. حداقل درآمد کارگر ساده در دیگر شهرها چهار و نیم میلیون تومان در سال گذشته بود. این گروه از افراد اگر حرفه‌ای بودند، می‌توانستند ماهی دستکم ۱۰ میلیون تومان دستمزد بگیرند. امسال انتظار می‌رود گروه بزرگی از کارگران کف دستمزد پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را در این شهرها داشته باشند و آن ۱۰ درصد افرادی که در کار خود بلد و ماهر هستند ماهی حداقل ۱۶ میلیون تومان در حساب بانکی خود داشته باشند. اکثر کارگران ماهر سال قبل کف درآمد شش میلیون تومانی داشتند که امیدوار هستند امسال بتوانند این میزان را به هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسانند. در تهران ۱۰ درصد از کارگران ماهر سال قبل تا ۱۶ میلیون تومان هم دستمزد می‌گرفتند. این گروه امسال دنبال درآمد ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به عنوان کف دستمزد خود هستند.

دستمزد پیشنهادی فعالان حرفه‌ای حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو
شرکت‌ها وکسب‌وکارهایی که می‌خواهند در فضای مجازی دست بالا را نسبت به رقبای خود داشته باشند به‌سراغ افرادی می‌روند تا دیجیتال‌مارکتینگ و سئو کسب‌وکارشان را به دست آنها بسپارند. سال قبل کف درآمد برای کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و سئو پنج میلیون تومان بوده است. این در حالیست که متخصصان این امر که تنها ۱۰ درصد از افراد را تشکیل داده‌اند، ماهی ۱۳ میلیون تومان را به‌عنوان کف دستمزد در نظر داشتند.

امسال کف دستمزدی که این گروه از شاغلان توقعش را دارند شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. کارشناسان درجه یک دیجیتال‌‌مارکتینگ برای سال ۱۴۰۲ انتظار دارند که هر ماه حداقل ۱۸ میلیون تومان پول به حسابشان واریز شود. کسب‌وکارهایی که دنبال استخدام کارشناس ارشد بوده‌اند پارسال حداقل باید به فکر پرداخت دستمزد هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بودند. این کسب‌وکارها به افراد تعیین‌کننده و ماهر سال گذشته ۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌کردند.

کارشناسان ارشد دیجیتال مارکتینگ و سئو امسال انتظار دارند که کف درآمدشان ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باشد و آن گروه از افراد ماهر یا نخبه دنبال درآمد ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی یا بالاتر هستند. مدیران دیجیتال مارکتینگ پارسال دستکم ماهی ۱۰ میلیون تومان پول در‌می‌آوردند. این دسته از افراد امسال انتظار دارند که حداقل هر ماه ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشته باشند. برای آن گروه از افراد که معمولا دستمزد بالاتری از متوسط این صنف دریافت می‌کنند، کف دستمزد سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۵ میلیون تومان بوده و انتظار می‌رود که امسال حداقل ۴۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد کسب کنند.

میزان دستمزد مترجم و تولیدکننده‌محتوا
تولیدکنندگان محتوا و مترجمان جزو نیروهای اساسی برای هر کسب و کاری به حساب می‌آیند. کف درآمد کارشناسان تولیدمحتوا یا مترجم‌ها در سال ۱۴۰۱ برابر با چهار میلیون تومان بوده است و کارشناسانی که نقش تعیین‌کننده‌ای در کسب‌وکارها داشتند یا حرفه‌ای به حساب می‌آمدند، روی درآمد ماهی حداقل ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حساب می‌کرده‌اند. مترجمان و نویسندگان و تولیدکنندگان محتوایی که مهارت معمولی دارند، امسال حداقل انتظار ماهی چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد را دارند و متخصصان این فنون، توقع دارند که کارفرماها حداقل ماهی ۱۵ میلیون تومان به حسابشان واریز کنند.

کارشناسان‌ارشد در چنین مشاغلی پارسال حداقل پنج میلیون تومان درآمد داشتند و آن ۱۰ درصد از کارکنانی که به‌عنوان نیروی حرفه‌ای مشغول بودند، ۱۵ میلیون تومان پول درمی‌آورند. امسال گروه اول برای دریافت ماهانه شش میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و گروه دوم برای دستمزد دستکم ۱۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی نقشه کشیده‌اند. در سطح مدیرتولیدمحتوا یا تیم ترجمه، کف درآمد برای این مشاغل، پارسال هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود و تعداد کمی از افراد با توانایی‌های بالا ماهی ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پول دریافت می‌کردند. گروه اول امسال توقع دارند که دستکم بتوانند ماهی ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد داشته باشند و گروه دوم به دستمزد حداقل ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی فکر می‌کنند.

میزان دستمزد برنامه‌نویسان حرفه‌ای
برنامه‌نویسی یکی از آن مشاغلی است که بسیاری از افراد با امید آینده مالی درخشان‌تر به سراغش می‌روند. آمار و ارقام می‌گوید نیروهای جونیور برنامه‌نویس، پارسال حداقل پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان درآمد داشته‌اند. در همان سال ۱۰ درصد از نیروهای جونیور که کارشان از عموم برنامه‌نویسان حرفه‌ای‌تر بود، ماهانه ۱۸ میلیون تومان دستمزد می‌گرفته‌اند. امسال برنامه‌نویسان مبتدی انتظار حداقل درآمد هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی دارند و حرفه‌ای‌ها می‌خواهند ماهی دستکم ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به‌حسابشان پول واریز شود.

درآمد مبتدی‌های مید‌لول برنامه‌نویس پارسال ۹ میلیون تومان بود و امسال انتظار می‌رود کف دستمزدشان ۱۲ میلیون تومان باشد. آن گروه از افرادی که به‌عنوان متخصص شناخته می‌شوند، پارسال ۲۵ میلیون تومان درآمد داشته‌اند و امسال می‌خواهند دستکم ماهی ۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را در حساب خود داشته باشند. کف دستمزد نیروی سنیور در سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۴ میلیون تومان بود. این افراد در سال ۱۴۰۲ توقع درآمد حداقل ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی را دارند. برنامه‌نویسان سنیور که به‌عنوان نیروی تعیین‌کننده در کسب‌وکار فعالیت می‌کنند، سال قبل ۳۵ میلیون تومان دستمزد می‌گرفتند و توقع آنها این است که امسال ۲۰ میلیون تومان افزایش درآمد داشته باشند.

میزان دستمزد طراحان لباس و جواهر حرفه‌ای
طراحی لباس و جواهر اسم وسوسه‌کننده‌ای دارد و ما را یاد سالن‌های مد پاریس و خیابان‌های نیویورک می‌اندازد. اما نگاهی به میزان درآمد این افراد ممکن است ذوق‌مان را کور کند. سال قبل یک طراح لباس یا جواهر در تهران که خیلی به کارش مسلط نبود و حرفه‌ای به حساب نمی‌آمد حداقل دستمزدش پنج میلیون تومان بود. کسانی که جزو طراحان مطرح و پرطرفدار به حساب می‌آمدند در سال ۱۴۰۱ درآمدی برابر با ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در ماه داشتند.

انتظار می‌رود که اغلب طراحان لباس و جواهر در پایتخت امسال کف دستمزدشان شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد. آن دسته از طراحان مطرح که احتمالا مد و فشن را امسال رهبری می‌کنند، توقع دارند که دستمزدشان حداقل ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد. در شهرهای بزرگ سال ۱۴۰۱ کف درآمد طراحان لباس و جواهر چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود و امسال اکثر افرادی که در این حوزه کار می‌کنند انتظار دارند ماهی حداقل پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حسابشان واریز شود.

۱۰ درصد از فعالان حوزه طراحی لباس و جواهر ساکن شهرهای بزرگ، پارسال هشت میلیون تومان دستمزد می‌گرفتند و امسال انتظار کف درآمد برابر با ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را دارند. در شهرهای کوچک حداقل دستمزد برای بیشتر طراحان، دو میلیون تومان بوده و طراحان اصلی مد ماهی هفت میلیون و ۵۰۰ تومان را کمترین دستمزد خود می‌دانستند. امسال اکثریت آنها انتظار دارند که دستکم ماهی دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پول بگیرند و آنهایی که کار درخشان تحویل می‌دهند دنبال این هستند که ماهی حداقل ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پول دریافت کنند.

میزان دستمزد رانندگان و پیک‌ موتوری‌های خبره
راننده‌ها و پیک‌های موتوری در پایتخت سال قبل در کمترین حالت پنج میلیون تومان دریافتی داشته‌اند. در همان سال ۱۴۰۱، راننده‌ها و پیک‌هایی که کار خود را حرفه‌ای انجام می‌دادند دستکم ۱۵ میلیون تومان پول در می‌آوردند. امسال اغلب راننده‌ها و پیک‌ها انتظار حداقل درآمد شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی را دارند.

این در حالیست که ۱۰ درصد از این افراد هدف خود را داشتن دستکم ماهی ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تعیین کرده‌اند. در شهرهای بزرگ سال ۱۴۰۱ کف دستمزد اکثر شاغلین در این مشاغل پنج میلیون بود که انتظار می‌رود این میزان امسال به شش میلیون تومان برسد. ۱۰ درصد از رانندگان و پیک‌ها در چنین شهرهایی پارسال ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دستمزد می‌گرفتند و این افراد امسال انتظار کف درآمد ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی را دارند.

در شهرهای کوچک رانندگان و پیک‌های عادی حداقل ماهی چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در سال گذشته پول داشته‌اند. در همین سال دستمزد افراد حرفه‌ای در این مشاغل ۱۴ میلیون تومان بوده است. امسال رانندگان عادی منتظر حداقل درآمد پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی هستند و آن ۱۰ درصد از رانندگان و پیک‌هایی که کار خود را با خلاقیت و به بهترین نحو انجام می‌دهند، انتظار دارند ماهی دستکم ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان درآمد داشته باشند.

میزان دستمزد مهندسان حرفه‌ای
کارشناسان مهندسی برق سال ۱۴۰۱ دستکم شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد داشتند و تنها ۱۰ درصد از آنها که در کار خود درخشان عمل می‌کردند، ماهی ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد کسب می‌کردند. نزدیک به ۹۰ درصد از افراد شاغل در این گروه شغلی، امسال انتظار دارند که کف درآمدشان هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان باشد و تنها ۱۰ درصد از آنها از کارفرماها طلب ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دستمزد خواهند کرد.

کارشناسان ارشد مهندسی برق که پارسال هشت میلیون تومان درکمترین حالت درآمد داشتند، امسال دنبال ۱۱ میلیون تومان هستند و کارشناسان حرفه‌ای که درآمدشان حداقل ۲۵ میلیون تومان بود، امسال می‌خواهند کف دستمزدشان ۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باشد. اکثر مدیران پارسال در کمترین حالت ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دستمزد می‌گرفتند و ۱۰ درصد از مدیران نخبه این رشته ۳۵ میلیون تومان پول دریافت می‌کردند. امسال کف دستمزد مدیران ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود و کف درآمد ۱۰ درصد از آنها به ۵۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌رسد. بیشتر مهندسان عمران ۱۴۰۱، شش میلیون و ۳۰۰ هزار تومان را به‌عنوان درآمد حداقلی خود می‌پذیرفتند.

آنها امسال توقع دستمزد هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی را دارند. ۱۰ درصد از جامعه مهندسان عمران ماهی ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان یا بالاتر پول داشتند و امسال انتظار دارند در کمترین حالت ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان ماهانه دستمزد دریافت کنند. مهندسان معمار با تحصیلات کارشناس، پارسال کف درآمدشان پنج میلیون تومان بود و امسال به شش میلیون تومان فکر می‌کنند. معمارانی که حرفه‌ای‌تر هستند سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۵ میلیون تومان کف درآمد داشتند و امسال انتظار دارند این رقم به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برسد.

میزان دستمزد پزشک، دندان‌پزشک و دامپزشک خبره
پزشکان معمولا قشر پردرآمد جامعه در نظر گرفته می‌شوند. اما نگاهی به دستمزد ماهانه آنها کمک می‌کند تا دیدگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت به درآمدشان داشته باشیم. سال ۱۴۰۱ پزشک، دندان‌پزشک و دامپزشکی که کارش معمولی بوده، دستکم ۱۰ میلیون تومان دریافتی داشته است. این گروه بزرگ از پزشکان امسال حداقل درآمد ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی را برای خود پیش‌بینی می‌کنند. اما در بین پزشکان متخصص و جراحان، پارسال کف دستمزد ۴۰ میلیون تومان بوده و این در حالیست که آنها امسال توقع دارند حداقل ماهی ۷۹ میلیون تومان پول به حسابشان ریخته شود.

در شهرهای کوچک‌تر این گروه نخبه انتظار دارند کف درآمدشان از ۳۱ میلیون سال قبل به ۴۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برسد. دستمزد عمده پرستاران سال ۱۴۰۱ حداقل شش میلیون تومان بود. پرستاران یا دستیاران پزشک حرفه‌ای که تنها ۱۰ درصد از جامعه شغلی خود را تشکیل می‌دهند پارسال موفق شدند تا درآمدی حداقل ۱۵ میلیون تومانی داشته باشند. امسال این ۹۰ درصد از جامعه پرستاران و بهیاران به دنبال دستمزد هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به عنوان حداقل پولی که می‌شود در آورد هستند و ۱۰ درصد از افراد ماهر که در هر بیمارستانی به عنوان نیروی حیاتی مشغول به‌کار هستند، انتظار دارند دستمزدشان ماهانه دستکم ۲۱ میلیون تومان باشد.

میزان دستمزد معلمان و مدرسان حرفه‌ای
اکثر معلم‌های مدارس یا آموزشگاه‌ها در سال ۱۴۰۱ درآمد حداقلی پنج میلیون تومان داشتند. این گروه امیدوارند که امسال با افزایش حقوق؛ کف دستمزدشان به ماهی شش میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برسد. تنها ۱۰ درصد از جامعه معلمان و مدرسان که کاروبارشان خوب است و شهرت و محبوبیت دارند، سال قبل کف درآمدشان به ۱۴ میلیون تومان می‌رسیده است. این گروه امسال با توجه به میزان افزایش درآمدها منتظر هستند تا حداقل ماهی ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دستشان را بگیرد.

البته شهرهای بزرگ به غیر از تهران وضعیت متفاوتی دارند. در این شهرها سال گذشته بیشتر مدرسان حداقل دستمزد سه میلیون تومانی را طلب می‌کردند و امسال همین گروه انتظار دارند که ماهی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را در کمترین حالت به عنوان دستمزد دریافت کنند. آن دسته از معلمانی که تعداد کمی هستند و می‌توانند در هر مدرسه یا موسسه‌ای بدرخشند، در شهرهای بزرگ پارسال ۱۲ میلیون تومان درآمد داشتند که انتظار می‌رود در کمترین حالت در سال ۱۴۰۲، ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هر ماه به حساب بانکی‌شان واریز شود. در شهرهای کوچک در سال ۱۴۰۱ معلم‌ها کف دستمزدشان همان سه میلیون تومان بود و امسال به ۸۰۰ هزار تومان افزایش درآمد در کمترین حالت راضی هستند. معلمان حرفه‌ای این شهرها پارسال حداقل ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ماهانه پول درمی‌آوردند و انتظار دارند این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۱۶ میلیون تومان برسد.

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - اقتصادیاینجا کلیک کنید.