روزنامه هفت صبح | همزمان با بازگشت رکود به حوزه مسکن، قیمت اجاره‌بها در بسیاری از مناطق شهر تهران شکسته شد. این خبری است که مصطفی‌قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک داده است. قطعا با شنیدن این خبر بعضی‌ها نیش‌شان باز می‌شود اما تعداد آنهایی که می‌خواهند صحت آن را زیر سوال ببرند کم نیست. به هرحال اتحادیه درباره اتفاقاتی خبر می‌دهد که همین حالا در بازار مسکن رخ می‌دهد و چند وقت بعد ما آنها را در قالب گزارش‌های رسمی مطالعه می‌کنیم.

مصطفی‌قلی خسروی به ایرنا گفته بنگاه‌های املاکی از مناطق مختلف تهران از شکست قیمت‌های رهن و اجاره خبر داده‌اند. او درباره علت این اتفاق هم گفته به هر‌حال اجاره‌بها تابعی از قیمت مسکن است و هر نوع کاهش یا افزایشی در قیمت پایه، روی نرخ‌های رهن و اجاره تاثیر می‌گذارد. خسروی می‌گوید: برعکس ماه‌های تابستانی سال قبل که در مرداد و شهریور با افزایش نرخ‌های اجاره‌بها مواجه بودیم،کاهش ۶٠درصدی معاملات مسکن در تیر ماه امسال و بازگشت رکود عمیق منجر به تعدیل نرخ‌ها در بخش اجاره هم شده است.

ضمن اینکه مطابق گزارش اخیر وزارت راه در تیرماه امسال نسبت به خرداد ماه رشد قیمت مسکن کند شده و به مرز توقف رسیده است. یک مشاور املاک که در منطقه ۵ پایتخت یعنی منطقه‌ای که بر اساس آمارها فعال بیشترین حجم معاملات در آن انجام می‌شود، فعالیت دارد می‌گوید: اکنون وضعیت معاملات خرید و فروش به طرز چشمگیری کاهش یافته است؛ خانه‌های با متراژ بیشتر از ١٠٠متر که یا اصلا بازدید نمی‌شود یا به دلیل قدرت پایین خریدار پیشنهاد خریداران با چک‌های طولانی‌مدت است که موردپسند فروشنده نیست.

به گفته او در بخش خانه‌های متراژ پایین نیز منطقه ۵ تهران گزینه مناسبی برای مراجعه خریداران است و تعداد فایل خانه‌های کوچک در این منطقه بیشتر است با‌این‌حال از اردیبهشت امسال تقاضا در این بخش هم کاهش یافته چراکه قیمت‌های فعلی در توان خریداران نیست و در این میان تسهیلات اعطایی بانک‌ها به زوج‌های جوان که مشتریان اصلی خانه‌های کوچک متراژ هستند کافی نیست. این واسطه ملکی در خصوص وضعیت قیمت‌ها در بازار رهن و اجاره می‌گوید نرخ رهن خانه‌های نوساز در این منطقه بین٣٠٠ تا۶٠٠هزار تومان کاهش پیدا کرده است و موجران نرخ‌های پیشنهادی خود را تعدیل کرده‌اند.

این واسطه ملکی در عین حال این را هم اضافه کرد که بازار اجاره بها از کمبود فایل‌های کوچک متراژ رنج می‌برد و در حال حاضر فایل‌های موجود بیشتر خانه‌هایی با متراژهای بالا هستند که برای اجاره به مشاوران املاک ارائه شده است.پیش‌بینی می‌شود با رسیدن به نیمه ماه مرداد که در حقیقت نیمه فصل جابه‌جایی مستاجران است، روند اصلاح قیمت‌ها در بازار اجاره و فرآیند تعدیل رقم اعلام شده از سوی صاحبخانه‌ها شدت بیشتری به خود بگیرد چرا که آنها نگران خالی ماندن ملک خود هستند.

آخرین تحولاتکاربران ویژه - اقتصادیرا اینجا بخوانید.