کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۷۱۸۹
تاریخ خبر:

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

مجموع ثروت افراد صاحب ثروت جهان تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۴۵۴ تریلیون دلار رسیده است

در دنیای امروز جایگاه و امکاناتی وجود دارد که فقط با پول می‌توان خرید، مانند عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان؛ امکانی که تنها در صورت داشتن ثروتی چند میلیارد دلاری برای هر فرد محقق خواهد شد. باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان را طبقه نخبه‌ای از میلیاردرهایی که دارای ثروت ۱۲ رقمی هستند، تشکیل می‌دهند و امسال ۱۴ نفر در سراسر جهان واجد شرایط حضور در این باشگاه شناخته شدند که بسیاری از آن‌ها با راه‌اندازی شرکت‌های فناوری به این ثروت هنگفت دست پیدا کردند. این تعداد در مقایسه با شش سال گذشته و تنها در یک مورد نسبت سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است.

 

براساس گزارش اخیر فوربس، میلیاردرهای جهان ۱۲۰ درصد ثروتمندتر از یک دهه قبل شده اند، اما این ۱۴ نفر که دارایی آن‌ها ۲۵۵ درصد افزایش یافته، بسیار بهتر از میانگین سایر میلیاردرهای جهان عمل کرده اند. ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان، در مجموع ۲ تریلیون دلار ثروت دارند و بدین ترتیب ۰.۵ درصد از تعداد ۲۷۸۱ میلیاردر جهان، صاحب حدود ۱۴ درصد از کل ثروت میلیاردرهای جهان هستند.

 

این در حالیست که چندی پیش ۱۰۰ میلیارد دلار حتی برای مجموعه میلیاردرها دور از دسترس به نظر می‌رسید. در سال ۱۹۸۷، زمانی که فوربس اولین رتبه‌بندی ثروت جهانی خود را منتشر کرد، فقط دو سرمایه دار ژاپنی بودند که بیش از ۱۰ میلیارد دلار ثروت داشتند. (حدود ۲۷ میلیارد دلار به نرخ امروز، مبلغی که در فهرست ۲۰۲۴ در رتبه ۶۹ قرار می‌گیرد.)

 

ثروتمندان جهان چند درصد ثروت جهان در اختیار اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری است؟

سهم دارایی ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری از ثروت کل جهان چقدر است؟ این سوالی است که پاسخ آن را می‌توان از گزارش ارائه شده توسط بانک کردیت سوئیس و شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی UBS پیدا کرد.

 

براساس تجزیه و تحلیل ثروت پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر که توسط بانک کردیت و UBS انجام شده است، مجموع ثروت افراد صاحب ثروت جهان تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۴۵۴ تریلیون دلار رسیده است. این در حالیست که مجموع ثروت اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان، بالغ بر دو تریلیون دلار است و بدین ترتیب می‌توان گفت این ۱۴ نفر حدود ۰.۴۴ درصد از ثروت کل افراد صاحب ثروت جهان (با مبنا قرار دادن آمار بانک سوئیسی) را در اختیار دارند.

 

برنارد آرنو، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان هم نسبت به ثروت افراد صاحب ثروت جهان ۰.۰۵۱ درصد، سهم دارد. همچنین براساس این گزارش، حدود ۵۴ میلیون، میلیونر در سراسر جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ حضور داشتند که میانگین ثروت هر بزرگسال ۸۴۷۱۸ دلار بوده است.

 

دنیز موریسون در آگوست ۲۰۱۱ در شرکت کمبل سوپ به اوج حرفه خود رسید، زمانیکه زنان کمی مانند او در پست‌های عالی‌رتبه شرکت‌های بزرگ ایالات‌متحده قرار داشتند.

 

اگر بخواهیم درک بهتری از میزان ثروت ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان داشته باشیم، بد نیست میزان آن را در نسبت با ایران بسنجیم. بنا به گزارش بانک مرکزی موجودی سرمایه خالص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۷ هزار همت است. با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها از منبع تشکیل سرمایه ناخالص تا سال ۱۴۰۲ و فرض رشد حقیقی صفر، ارزش موجودی سرمایه اقتصاد ایران برای سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۹ هزار همت رسیده است که با فرض قیمت میانگین نرخ ارز غیررسمی ۵۰ هزار تومانی، اقتصاد ایران حدود «۱۴۰۰ میلیارد دلار» سرمایه دارد.

 

بر این اساس می‌توان گفت که دارایی «۲۰۰۰ میلیارد دلاری» ۱۴ نفر میلیارد جهان، در حدود ۴۰٪ از موجودی سرمایه اقتصاد ایران بزرگتر است. البته باید این نکته مهم را در نظر گرفت چون جریان سرمایه بین‌المللی در املاک و مستغلات، ماشین‌آلات، معادن و حتی نظام پرداخت ایران ورودی ندارد، دارایی ایرانیان در داخل کشور حتما ارزش واقعی و حقیقی بیش از این دارد.

 

با این همه، از دیگر نکات جالب توجه درباره باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان که فوربس معرفی کرده، کشورهایی است که اعضای این باشگاه شهروند آن هستند که به جز چهار مورد (مکزیک، هند، اسپانیا و فرانسه)، ۱۰ ثروتمند جهان در ایالات متحده آمریکا ساکن‌اند. اما آنچه مشخص است، امروزه با افزایش ثروت در سراسر جهان، عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری روز به روز رایج‌تر می‌شود.

لیست ثروتمندان جهان

منبع: اقتصادنیوز
کدخبر: ۵۵۷۱۸۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر