روزنامه هفت صبح| یک: گشایش کنگره خلق چین؛ رشد ۵درصدی برای اقتصاد و 7 درصدی بودجه نظامی: رشد اقتصادی ۵درصدی در سال جاری میلادی؛ این هدفی است که رهبری چین به هنگام گشایش کنگره ملی خلق این کشور اعلام کرده است. لی که چیانگ، نخست وزیر چین در آغاز کار این کنگره ضمن ارائه بیلان و معرفی برنامه‌های خود خوشبینی خود را در مورد رشد اقتصادی این کشور ابراز کرد. به گفته او در سال جاری میلادی ۱۲ میلیون فرصت شغلی در شهر‌های مختلف ایجاد خواهد شد و نرخ بیکاری به این ترتیب کاهش خواهد یافت.

نخست وزیر چین ضمن اعلام افزایش بودجه نظامی این کشور، از افزایش شمار نظامیان و بهبود قابلیت‌های آنان سخن گفت. دولت چین قصد دارد بودجه نظامی خود در سال جاری میلادی را به میزان 2/7 درصد افزایش دهد و آن را به 224میلیارد دلار برساند؛ روندی که در صحنه سیاست بین‌الملل با نگرانی دنبال می‌شود، به ویژه با توجه به تهدید‌های پیگیر رهبری چین علیه تایوان.

لی که چیانگ در اظهارات خود تأکید کرد که پکن قویا مخالف استقلال است. پکن تایوان را که کشوری دموکراتیک محسوب می‌شود، بخشی از خاک خود می‌داند.نخست‌وزیر ۶۷ ساله چین پس از برگزاری کنگره ملی دوران بازنشستگی خود را آغاز خواهد کرد. قرار است که لی کیانگ، یکی از افراد مورد اعتماد شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری این کشور جانشین او شود.

شی جین‌پینگ که خود دبیرکل حزب کمونیست چین نیز است، قصد دارد در پی تأیید از سوی کنگره ملی خلق، سومین دوره ریاست جمهوری خود را آغاز کند.کنگره خلق چین با شرکت حدود ۳ هزار نفر برگزار می‌شود. این افراد به اساس موازین دموکراتیک انتخاب نشده و به طور معمول هر تصمیمی که رهبری حزب کمونیست می‌گیرد، تأیید می‌کند. این کنگره به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. (متن از دویچه وله و عکس از کیودو)

دو: ‌به گزارش کانال تلویزیونی NBC، یکی دیگر از قطارهای شرکت راه آهن Norfolk Southern در منطقه کلارک اوگیو از ریل خارج شد و از ساکنان محلی خواسته می‌شود که به صحنه این حادثه نزدیک نشوند. آژانس شرایط اضطراری شهر کلارک از ساکنان در شعاع 1000 پا (حدود 305 متر) از قطار از ریل خارج شده می‌خواهد تا در این زمینه برای اقدامات احتیاطی پناه بگیرند. نماینده Norfolk Southern، که کانال به آن اشاره می‌کند، اظهار می‌کند، تقریباً 20 واگن از ریل خارج شده‌اند. به گفته این شرکت، هیچ‌کس مجروح نشده است. (اسپوتنیک)

سه: ‌ بازیکنان یک تیم فوتبال در سوپرلیگ زامبیا از بیم طلسم و جادو دست به اقدام عجیبی زدند. بازیکنان فوتبال لوموانا رادیانتز پیش از بازی شنبه خود با تیم گرین بوفالوز پس از ورود اتوبوس تیم‌شان به ورزشگاه تصمیم گرفتند به جای رفتن به رختکن و استفاده از تونل ورودی ورزشگاه، با پرش از روی دیوار وارد زمین بازی شوند، چرا که معتقد بودند حریف‌شان با استفاده از طلسم و جادو در رختکن و تونل ورودی ورزشگاه قصد دارد بر عملکرد آنها در این بازی تأثیر بگذارد. البته آن‌ها در نهایت هم این بازی را باختند. (مشرق)

چهار: ‌ اسرائیل از آغاز سال جاری میلادی هر شنبه شاهد اعتراضاتی گسترده علیه طرح بازنگری در سیستم قضایی است که دولت بنیامین نتانیاهو هر چه سریع‌تر در تلاش تحقق آن است. روز شنبه ۱۳ اسفند (۴ مارس) نیز در شهرها‌ی مختلف اسرائیل دست به تظاهرات زده و در شنبه اعتراضی شرکت کردند. به گزارش رسانه‌های خبری تنها در تل‌‌‌آویو بیش از ۱۶۰ هزار نفر برای حضور در این تظاهرات به خیابان‌ها آمده بودند. (دویچه وله، عکس از خبرگزاری فرانسه)

پنج: الکسا گراسو، مبارز یو اف سی مکزیکی بعد از پیروزی بر والنتینا شوچنکو از قرقیزستان در مبارزه یو اف سی لاس وگاس نوادا. عکس از گتی ایمیجز.

شش: ویکتوریا و دیوید بکهام در حاشیه هفته پاریس. عکس از جی سی ایمیجز.

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - جهانرا اینجا بخوانید.