روزنامه هفت صبح | از ۱۸ تیر، شبکه نسیم برنامه جدیدی به نام «طنزستان» را در کنداکتور قرار داده ‌ و ساعت ۲۰ هر شب ‌ پخش می‌شود. این برنامه طنز چه کیفیتی دارد؟
منظر اول: محتوا| هر برنامه بر اساس یک نیاز تولید می‌شود و اهدافی در پس آن نهفته است. در سایت شبکه نسیم رسالت «طنزستان» اینگونه تشریح شده:« ﺍﻳﺠﺎﺩ ﺭﻭﺣﻴﻪ ﻧﺸﺎﻁ ﻭ ﺷﺎﺩی، ﺗﺮﻭﻳﺞ ﺍﺧﻼﻕﻣﺪﺍﺭی ﻭ ﺗﻜﻴﻪ ﺑﻪ ﺍﺻﺎﻟﺖ ﻭ ﺭﻳﺸﻪﻫﺎی ﺁﺏﻭ ﺧﺎک، ﺍﻣﻴﺪﺑﺨشی ﻭ ﺗﺮﻭﻳﺞ ﺭﻭﺣﻴﻪ ﺍﻣﻴﺪ ﺑﻪ ﺯﻧﺪگی ﻭ ﺁﻳﻨﺪه، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه ﺍﺯ استعداد‌های عالی هنرمندان و طنازان شهر‌ها و روستا‌های کشور با حفظ رنگین‌کمان گویش‌های شیرین و آداب و رسوم و گردشگری آنها، ﺗﺮﻭﻳﺞ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﺣﻔﻆ ﻣﺤﻴﻂ ﺯﻳﺴﺖ و مطالبه‌گری مردمی جزو اهداف اصلی برنامه است.»

حتی اگر بخشی از این اهداف محقق شود می‌توان «طنزستان» را برنامه‌ای موفق دانست. متاسفانه این اتفاق رخ نداده و مخاطب با یکسری آیتم‌ها و شوخی‌های کلیشه‌ای مواجه است. مشکل اصلی «طنزستان» به متن‌های آن برمی‌گردد که نه سرگرم‌کننده هستند و نه قدرت ایجاد لبخند دارند. در بخش بازیگری هم، این ضعف دیده می‌شود و کاراکترها نمی‌توانند حس همراهی مخاطب را برانگیزند.

منظر دوم: ساختار| «طنزستان» با سلام و علیک مجری شروع می‌شود. او به فراخور در برنامه حاضر است و هر بار با یک مسئله شوخی می‌کند. در عین حال وظیفه معرفی بخش‌ها را هم برعهده دارد. برنامه ترکیبی است از بخش‌های نمایشی و چند آیتم؛ مثل دوربین مخفی، ترانه‌های طنز و … . دوربین مخفی می‌توانست برگ برنده «طنزستان» شود اما ایده‌های مورد استفاده و نیز اجرای نه‌چندان خوب مانع از این اتفاق شده است.

در این برنامه کمدی، شاهد شوخی با برخی شخصیت‌های سینمایی از جمله پدرخوانده هم هستیم. این ایده‌ای است که بارها مورد استفاده قرار گرفته و حالا «طنزستان» به بدترین شکل‌، از آن بهره برده. در تلویزیون برنامه‌های آیتم محور طنز زیاد دیده‌ایم که برخی موفق بوده‌اند؛ مثل «خنده بازار». «طنزستان» هم شیوه‌ای مشابه پیش گرفته ولی با این دست‌فرمان موفقیت آن بعید است.

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - فرهنگیرا اینجا بخوانید.