روزنامه هفت صبح، آرش غفاری | ‌دوستان جان سلام. یکی از مواردی که با اون مردم هر کشور می‌توانند در اداره کشور مشارکت کنند، مشارکت فکری و دادن راهکارهای عملی برای اداره هرچه بهتر سازمان‌ها و ارگان‌های نظارتیست.این یعنی هر شهروند باتوجه به تجربیات شخصی خود راهکارهایی را که به ذهنش می‌رسد عنوان کرده تا دست اندرکاران امر با جمع‌آوری این اطلاعات و بررسی آن نسبت به اجرای بهترین تصمیم در راستای امنیت عمومی اقدام کنند.

امنیت غذایی نیز از این امر مستثنا نیست. سودجویان در هر صنف و دسته‌ای وجود دارند. این مسئله که ما از سودجویی ایشان ناراحت باشیم امریست طبیعی، اما اینکه ما اگر مسئولیتی داشتیم چه برخورد قانونی با ایشان می‌کردیم مسئله‌ایست دیگر… از دوستان پرسیدم اگر مسئولیت و اختیار داشتند با متقلبان چه برخوردی می‌کردند.چند جواب منتخب را با هم بخوانیم.

‌Parastooki: ‏‎به موجب ماده ۳ اصلاحی قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و… اگر در نتیجه تقلب در محصول تولیدی مصرف کنند فوت کند، عامل تقلب به اعدام محکوم خواهد شد. در سایر موارد بسته به نوع تقلب و میزان تاثیر آن از حبس شش ماه تا پانزده سال مقرر شده است. ضمن اینکه مجازات‌های تکمیلی هم میشه داد.

Shahak: ‏‎اگر تقلب اندک بود باید به میزان ضرری که زده،جریمه براش تعیین بشه،مبلغی که واقعا در جلوگیری از بروز مجدد تقلب اثربخشی داشته باشه و بعد باید اون مبلغ در قالب موادغذایی بین نیازمندان و مردم مناطق محروم توزیع بشه.
تقلب بزرگ رو هم با سهامی عام کردن یا مصادره به نفع بیت‌المال مجازات کرد.

حمید: ‏‎تقلب در صنایع غذایی، به‌ خطر انداختن سلامت جامعه‌ جهت کسب‌ سود بیشتر عملی جنایتکارانه است. لذا حکم در کنار مجازات مجرم باید بازدارندگی لازم را داشته باشد. بنابراین ابطال مجوز تولید واحد متقلب حتما باید در حکم صادره باشد.
بچه درخونگاه: ‏‎اگر جان مردم را به خطر انداخته باشه درصورت داشتن پروانه فعالیت حداقل ۲ سال حبس و جزای نقدی سنگین ،به‌غیر از آن ابطال کامل و دائم پروانه ودرصورت فعالیت زیرزمینی ۵ سال حبس جزای نقدی و شلاق تعذیری.

ابخاشیشی: ‏‎با توجه به بزرگی و خطر برای سلامتِ و جیبِ مردم ،افراد مسئول مجازات + تعلیق پروانه،مسئول فنی و به‌خصوص مدیر کنترل کیفیت مربوط به اون خط تولید را هم مجازات و درج در پرونده شغلی لحاظ می‌کردم.
پرفسور بالتازار: ‏‎مجبور می‌کنم فرد متقلب از همون محصول غذایی برای خودش وخانواده‌اش استفاده کنه تا درد استفاده‌کنندگان از محصولات تقلبی رو بفهمه.ضمنا به‌عنوان تنبیه متمم تا چند سال حضورش درصنایع غذایی رو ممنوع می‌کنم.

Yaldachi: ‏‎خب خیلی سوال کلیه. اگه باعث‌مرگ مصرف‌کننده بشه یا باعث بیماری حکم متفاوتی پیدا می‌کنه.اما در هر دو مورد باید کل محصول از بازار جمع و‌معدوم بشه و پروانه‌ اشتغال باطل. در مورد اول حکم متقلب حبس ابد و در مورد دوم ده تا بیست سال زندان.‏‎چراش هم چون محصولات غذایی ارتباط مستقیم با سلامت افراد دارند و یک خطا میتونه زندگی یک خانواده را دگرگون کنه.
Gita: ‏‎به‌نظرم میزان مجازات مثل جریمه و حبس بستگی به میزان جرم داره اما در جرائمی که سلامت عمومی جامعه به خطر میوفته، جدا از جریمه باید برای همیشه اجازه فعالیت در صنایع غذایی ازش گرفته بشه نه اینکه یه جریمه‌ای پرداخت کنه و دوباره برگرده سر کارش.

چای تلخ: ‏‎۱.بررسی میزان تقلب و اثر زیانبار آن روی سلامت۲.سن مصرف‌کننده( نوزاد و‌کودک ‌یا بزرگسال) ۳.بررسی مدت استفاده تولیدکننده از محصولات تقلبی۴.عقد قرارداد جمعی با وکیل جهت استیفای حقوق مصرف‌کنندگان۵.رسانه‌ای شدن تخلف۶.درخواست بررسی مجوز استاندارد و‌ پلمب شرکت در صورت زیان غیرقابل جبران.

Farshad: ‏‎مجرم می‌بایست:
١. جمع‌آوری سریع کلیه کالاهای خراب از سطح بازار
٢. عودت بهای کالا به کلیه خریدارانش
٣. پرداخت خسارت به مصرف‌کنندگان زیان‌دیده
۴. تعیین جریمه مالی برای مرتبه اول و در صورت تکرار جرائم شدیدتر مثل حبس
۵. الزام به اطلاع رسانی تخلف در رسانه‌ها با هزینه خود متخلفین.

Ehsan shad: ‏‎حکم هرچی باشه بیشترین تاوان رو مسئول فنی میده با توجه به مسئولیتی که داره. ولی اگه بخوایم میزان تقلبات کاهش پیدا کنه باید مسئول فنی از نهادی غیر از کارخانه مزایای مالیش رو دریافت کنه تا بتونه نظارت کنه.
عمو آرش: ‏‎درواقع باید حکمش درقانون پیش‌بینی شده باشد،ولی اگر قانون در این مورد خلأ دارد،جریمه‌اش معادل ارزش واحدتولیدی وفروش آن ازطریق سازوکارهای قانونی وشفاف به یک برند معروف برای ادامه فعالیت به جهت عدم بیکار شدن پرسنل.

Joker in love: ‏‎بار اول جریمه به اندازه کل فروش یک ماه کارخانه او، بار دوم ۶ ماه، بار سوم ابطال جواز
Marzieh ahmadzadeh: ‏‎کسانی که به خاطر تقلبی بودن محصول متضرر شدن رو پیدا می‌کنم. تمام هزینه‌های محسوس و غیرمحسوس ضررشون رو حساب می‌کنم. (مثلا اگر دچار یک بیماری شده باشند، هرینه محسوس، هزینه درمان تا بهبودی کامل و هزینه نامحسوس شامل بقیه هزینه‌هایی که به خاطر این بیماری تحمیل شده) و خسارت می‌گیرم.

آدم معمولی(رفیق ندیده دوست‌داشتنی): ‏‎جریمه ۱۰۰ برابر میزان تخلف صورت گرفته، بار دوم پلمب واحد تولیدی و زندان یک تا سه سال برای هیات مدیره واحد تولیدی و عدم امکان کار تولیدی در بخش غذا و دارو.
درجست‌وجوی شادی: ‏‎به ازای تک تک یا عدد به عدد محصولات تقلبی، محصولاتِ استاندارد به‌صورت رایگان روانه بازار کنن.
Mohamed sharif: ‏‎‎به شدت مصداق‌های قانونی می‌خوانم یا از وکیل‌های برجسته می‌پرسم.از خود متخلفین می‌خواهم راه‌های جبران خسارت بدهند.برای پیشگیری از تکرار این جرم می‌خواهم راه‌حل بدهند.اگر شاکیان پذیرفتند، حکم را تا اجرای راه‌های پیشگیرانه معلق نگه می‌دارم.

Pedram moghaddas: ‏‎چه حکمی بهتر از انتشار رسمی نوع تقلب در رسانه‌ها و البته (بسته به نوع تخلف و دفعات تکرار آن) سلب مالکیت کارخونه مذکور و به مزایده گذاشتنش.
Marya: ‏‎ممنوعیت اشتغال در صنایع غذایی برای مدت طولانی.
Azad: ‏‎بستگی داره تقلب و تخلف چی باشه.من اگه تخلفی باشه که باعث آسیب به آدمها بشه(سلامت رو به خطر بندازه، مریضی، بیماری و…)و با علم به اینکه ممکنه این کار آسیبرسان باشه، انجام شده باشه بین پنج تا ده سال زندان برای مجری اون کار و اگر برندی باشه ذینفعانش.هم جریمه درنظر گرفته بشه و بستگی به شدت آسیب اون برند به نفع دولت(مردم) مصادره بشه.

Benjamin azad: ‏حداقل به مدت یک‌سال متقلبین و خانواده ایشان را محکوم به مصرف فرآورده‌های تقلبی تولید شده می‌کنم.
محمد قاسم: ‏محرومیت از تمام خدمات اجتماعی ابطال تمام اوراق هویتی، استفاده اجباری خود و خانواده فرد متقلب از محصولات تقلبی.
پرتغال خانوم: ‏‎جمع‌آوری محصول از بازار،محرومیت از تولید مجدد،جریمه قانونی نقدی،استفاده محصول جمع‌آوری شده تا ذره آخر توسط خودش و جدو‌آبادش.

آفازمید: ‏‎بستگی به نوع تقلب داره . اگه کم فروشی و از این‌جور دست تقلبات باشه و ضرر مالی داشته باشه منم جریمه مالی می‌کنم.
ولی اگه بحرانی باشه علاوه بر مالی تعطیلش می‌کنم…شاید سوال باشه که پس کارگر و مسئول فنی چی ولی خب اونا هم‌از تقلب مطلع هستن و شریک جرمن پس باید بیکار بشن…

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - سلامت و زندگیرا اینجا بخوانید.