روزنامه هفت صبح | دو تیم دانشجویی از ‌صنعتی شریف ‌در پروژه‌های رقابتی انجمن فضانوردی‌آمریکا ‌برنده شدند و عازم آمریکا هستند. سرنوشتشان چه خواهد شد‌؟

سرک کشیدن به سایت دانشگاه صنعتی شریف نتایج توامان دلگرم کننده و دلهره‌آوری داشت. درباره دو گروه از بچه‌های مقطع کارشناسی دانشکده هوافضای دانشگاه شریف به عنوان معتبر‌ترین و مهم‌ترین مرکز آموزشی استراتژیک کشور در زمینه هواپیما‌،‌ جت و پروژه‌های فضایی. و این که آنها در پروژه‌هایی که از سوی انجمن هوانوردی و فضا نوردی آمریکا به صورت مسابقه طراحی شده است به نتایج فوق‌العاده‌ای دست یافته‌اند و با ارسال نتایج‌شان به مقام دوم و سوم این مسابقات (!) رسیده‌اند. دو تا خبر را بخوانید‌. ممکن است کمی جزئیات علمی این دو تا خبر کسالت بار باشد تا آنجا که می‌شده خلاصه کرده‌ایم اما به نظرم می‌تواند حاوی اطلاعات خوشحال کننده و در عین حال دردناک باشد‌:‌

تیم شداکس از دانشکده‌ مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف با سرپرستی دکتر محمدباقر ملائک عضو هیات علمی این دانشکده موفق به کسب رتبه‌ دوم مسابقات معتبر هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) شدند.اعضای این تیم که همگی دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته‌ مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف هستند، موفق شدند پس از ۸ماه مطالعه و تحقیق، طرح خود را برای فضاپیمایی به نام آریانا در غالب یک گزارش آماده و در سایت مسابقات ثبت کنند. در نهایت تیم ShadX - New Horizon موفق شد از بین ۱۳ تیم در سراسر دنیا که موفق به ارائه طرح خود شده بودند، مقام دوم را کسب کند.

طرح درخواستی سال ۲۰۱۹- ۲۰۱۸ انجمن هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA) در زمینه طراحی سیستم‌های فضایی بخش کارشناسی، طراحی یک فضاپیما با قابلیت استفاده مجدد بود، که به سطح ماه دسترسی داشته‌باشد. سقف هزینه برای این طراحی که شامل هزینه تحقیق و توسعه، ساخت و تست خواهد بود، ۱۰ بیلیون دلار آمریکا باشد و زمان اولین سفر وسیله به ماه از ایستگاه باید نهایتا تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۸ باشد.

خوشحال باشیم از سطح آموزش و دانشگاه صنعتی که این‌گونه می‌تواند در مقوله‌ای چنین تخصصی حضور داشته باشد و حسرت بخوریم که چرا این سطح از آموزش علمی در ایران نباید به بهره‌برداری برسد. قبل از ادامه شکوه و شکایتمان خبر دوم را هم بخوانید :‌تیم فراس از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف با قرارگیری در بین سه تیم برتر از ۱۵ تیم شرکت‌کننده در مسابقات بین‌المللی هوانوردی و فضانوردی آمریکا «AIAA» سال ۲۰۱۹ شاخه طراحی موتورهای هوایی، جهت تعیین نهایی مقام، دعوت به ارائه حضوری در کنفرانس بین‌المللی پیشرانش و انرژی آمریکا شد که قرار است اواخر مرداد در شهر ایندیاناپلیس آمریکا برگزار شود. اعضای تیم فراس، به سرپرستی دکتر کاوه قربانیان همگی از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف هستند.

این مسابقه بین‌المللی در خصوص طراحی نسل آینده سیستم پیشران از نوع توربین گاز هوایی جهت به‌کارگیری در یک پهپاد جست‌وجو و نجات با مداومت پروازی بالا بوده است. درباره جزئیات این پروژه سرتان را درد نمی‌آوریم. خوشبختانه ایران در عرصه فضا و پهپادها در وضعیت خوبی در جهان قرار دارد اما هوشمندی انجمن فضایی آمریکا که چگونه در قالب پروژه‌ها و مسابقه‌ها‌،‌ علم در سراسر جهان را این‌گونه در اختیار می‌گیرند و حتی برای ورود چهره‌های ممتاز و برگزیده به کشورشان همکاری هم می‌کنند!به این چهره‌های جوان و مشتاق نگاه کنید. فکر می‌کنید چند نفر ازآنها به زودی در موسسات هوایی و فضایی آمریکا مشغول به کار شوند‌؟

آخرین تحولاتکاربران ویژه - دانش و فناوریرا اینجا بخوانید.