روزنامه هفت صبح، امیر پایدار |‌ زمان زیادی تا معرفی نسل آینده آیفون از سوی اپل باقی نمانده و از همین‌‌رو بسیاری از کارشناسان آن را به‌عنوان یکی از مورد انتظارترین محصولات آینده صنعت تکنولوژی معرفی کرده‌اند. تلفنی که هنوز اطلاعات رسمی‌ از ‌آن منتشر نشده اما بسیاری انتظار دارند که بالاخره بعد از دوسال تکرار یک الگوی مشخص، شروع‌کننده طراحی و ساختار جدید در خانواده تلفن‌های اپل باشد. آیفون ۱۲ که هنوز نمی‌دانیم قرار است با چه نامی ‌به شکل رسمی ‌معرفی شود، از همین حالا شایعات بسیاری را پیرامون خود شکل داده. شایعاتی که سعی کرده‌ایم درادامه نگاهی به آنها داشته و به این موضوع بپردازیم که چه انتظاراتی را از آیفون ۱۲ یا بهتر است بگوییم نسل آینده تلفن‌های هوشمند آیفون داریم.

* یک: پیش از رونمایی آیفون‌ایکس نیز تعداد انگشت‌شماری گوشی مجهز به بریدگی بالای نمایشگر رویت شده بود، اما بعد از معرفی پرچمدار کاملا منحصربه‌فرد اپل در سال ۲۰۱۷، سبک طراحی ناچ‌استایل مثل بمب صدا کرد و به‌جز سامسونگ، تمامی ‌گوشی‌سازان مطرح دنیا به آن رو آوردند. در گوشی‌های آیفون قبلی همچون آیفون۷ پلاس، حاشیه‌های بسیار زیادی اطراف نمایشگر وجود داشت. اپل بعد از حذف آن‌ها، به منظور ایجاد فضایی برای قرارگیری اسپیکر روگوشی، سنسور دوربین سلفی، حسگر مجاورت و سنسور تشخیص نور، مجبور به ایجاد یک بریدگی بالای صفحه‌نمایش شد. از طرفی سیستم تشخیص چهره تازه معرفی‌شده این شرکت یعنی فیس‌آیدی، سنسورهای مخصوص به‌ خود را داشت، به همین‌دلیل ناچ گوشی آیفون‌ایکس بیش از اندازه بزرگ شد. در مطلب «مروری بر تاریخچه ناچ‌استایل» اعلام کردیم، این سبک طراحی موقتی بوده و تنها تا زمان رسیدن تکنولوژی به مرحله‌ای برای قرار‌دادن سنسورها زیر نمایشگر یا کوچک‌سازی آن‌ها به منظور قرارگیری‌شان در فضایی کم، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. خوشبختانه تا زمان آغاز توسعه آیفون ۱۲ اپل، دنیای فناوری به راهکارهایی عملیاتی برای این دو ایده رسیده است.

چندین‌پیشنهاد درباره طراحی پنل جلویی آیفون سال ۲۰۲۰ وجود دارد. یک‌سری تحلیلگران، به کاهش قابل توجه ابعاد ناچ بالای نمایشگر آن اشاره دارند. به عبارتی بریدگی بالای صفحه‌نمایش همچنان سر جایش باقی مانده و فقط طول و عرض کوچک‌تری پیدا می‌کند. سبک طراحی پیشنهادی دیگر، استفاده از حفره روی نمایشگر برای قرار‌دادن دوربین سلفی و بهره‌بردن از فناوری صدای داخل نمایشگر برای حذف اسپیکر روگوشی است. ایده‌آل‌ترین طرح، قرارگیری سنسورهای مربوط به سیستم تشخیص چهره فیس‌آیدی زیر نمایشگر است. با درنظر گرفتن محدودیت‌هایی که در نمونه‌های اولیه مجهز به سنسورهای دوربین زیر نمایشگر تا امروز مشاهده کرده‌ایم، طرح پیشنهادی آخر دارای احتمال بسیار کمی ‌است.

* دو: یکی دیگر از تغییرات مهم آیفون‌ایکس در مقایسه با آیفون‌های قبل از آن، استفاده از نمایشگر اولد به‌جای پنل‌های ال‌سی‌دی بود. دومدل دیگر سال ۲۰۱۷ از نمایشگر ال‌سی‌دی استفاده می‌کردند. در سال ۲۰۱۸، دو گوشی آیفون‌ایکس اس و آیفون‌ایکس اس‌مکس به نمایشگر اولد مجهز شده و پنل ال‌سی‌دی فقط در مدل اقتصادی آیفون‌ایکس آر به کار رفت. گفته می‌شد صفحه‌نمایش هر سه‌گوشی آیفون سال ۲۰۱۹ حتی مدل اقتصادی، از نوع اولد خواهد بود، اما طبق گزارش‌های جدید، این تصمیم یک‌سال به تعویق افتاده است. به این ترتیب جهش کامل به سمت پنل‌های اولد در سال ۲۰۲۰ رخ خواهد داد.

حدود سه‌هفته پیش ابعاد نمایشگر آیفون‌های سال ۲۰۲۰ مشخص شد. طبق گفته‌های آقای مینگ‌چی کو، تحلیلگر شناخته‌شده محصولات اپل، این شرکت به درخواست کاربران برای توسعه یک آیفون کوچک پاسخ مثبت داده و به همین‌دلیل ابعاد مدل پرچمدار کوچک یعنی آیفون۱۲ را از ۸/۵اینچ در آیفون ایکس‌اس(۲۰۱۸) و آیفون ایکس‌آی(۲۰۱۹) به ۴/۵اینچ خواهد رساند. تراشه اپل ای۱۲، مغز متفکر آخرین‌گوشی‌های آیفون تا امروز، قدرت بسیار بالایی دارد. برخی عقیده دارند قدرت این چیپست به‌وسیله سیستم‌عامل‌ آی‌او‌اس سرکوب شده است! استفاده از این تراشه هفت‌نانومتری با افزایش توان پردازشی آیفون‌ایکس اس، آیفون‌ایکس اس مکس و آیفون‌ایکس آر آن‌ها را تبدیل به گوشی‌های گیمینگ تمام‌عیار کرده است! بد نیست بدانید اپل اکنون چهارمین‌شرکت بزرگ در دنیای بازی‌‌های ویدئویی است! کیفیت بی‌نظیر تصاویر ثبت‌شده با دوربین آیفون‌های جدید نیز مدیون همین تراشه قدرتمند است.

* سه: استفاده از دوربین سه‌گانه در گوشی‌های پرچمدار سال ۲۰۱۹ کاملا بدیهی شده است. اپل نیز باید دیر یا زود از این روال فراگیر پیروی کند. انتظار داریم چنین دوربینی را در دوگوشی جانشین آیفون‌ایکس اس و آیفون ایکس‌اس مکس مشاهده کنیم.
با وجود انتشار بی‌شمار رندر اشاره‌کننده به ماژول مربعی‌شکل دوربین آیفون‌ایکس‌ و آیفون‌ایکس آی، به‌تازگی اخبار ترسناکی شنیده می‌شود؛ ممکن است استفاده از دوربین سه‌گانه به آیفون۱۲ اپل موکول شود! به این ترتیب در گوشی‌های آی‌او‌اسی امسال خبری از دوربین سه‌گانه نخواهد بود. با وجود این عدم اطمینان برای محصولات سال جاری، از وجود چنین دوربینی در آیفون‌های سال ۲۰۲۰ مطمئن هستیم.
متاسفانه اپل، خیلی دیر و تقریبا بعد از همه گوشی‌سازان با جدیدترین راهکارها و تکنولوژی‌های مربوط به دنیای موبایل انطباق پیدا می‌کند. تا امروز، همه گوشی‌سازان بزرگ و مطرح دنیا همچون سامسونگ، هوآوی و ال‌جی یک گوشی پشتیبانی‌کننده از نسل پنجم شبکه موبایل توسعه داده‌اند، در‌حالی‌که احتمال پشتیبانی از این قابلیت در گوشی‌های آی‌او‌اسی سال ۲۰۱۹ بسیار کم است.

طبق گزارش‌ها، سال ۲۰۲۰ زمان معرفی اولین گوشی ۵جی اپل است. بعد از این‌که آیفون۱۲ اپل در سال آینده به‌عنوان اولین‌گوشی ۵جی آی‌او‌اسی دنیا رونمایی شد، یک‌سال بعد، تمامی ‌گوشی‌های شرکت اپل از این قابلیت پشتیبانی خواهند کرد. البته می‌توان به این قضیه خوشبینانه نگاه کرد. در حال حاضر مناطق تحت پوشش سیگنال‌های این شبکه موبایل محدود هستند. تا سال ۲۰۲۰ و مخصوصا ۲۰۲۱، شهرهای بزرگ بیشتری تحت پوشش ۵جی قرار خواهند گرفت.

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - دانش و فناوریاینجا کلیک کنید.