خریدهایی برای پشیمانی | از گائل کاکوتا و لوکاس ژوائو تا چیکالشی و...
در نیمفصل اول چند خرید مهم نتوانستند تاثیری را که از آنها انتظار میرفت، برتیمشان داشته باشند
هفت صبح | بازیکنان زیادی وجود داشتند که منتظر حضور موثر و درخشش آنها در نیمفصل اول بودیم اما تعدادی از مهمترین و مشهورترین آنها نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. بیشتر آنها بازیکنان خارجی بودند اما یک ایرانی هم بود که نتوانست به روند فاجعهبار دو سه فصل اخیرش خاتمه دهد.
گائل کاکوتا
هواداران استقلال روزهای زیادی منتظر خبر انتقال این ستاره اسبق فوتبال جهان بودند. او که سابقه بازی در چلسی را هم داشت و یکی از مستعدترین بازیکنان دهه گذشته به شمار میرفت، بالاخره بعد از انتظاری طولانی به ایران آمد و قراردادش را با استقلال امضا کرد.
هواداران این تیم خوشحال بودند که احتمالا مهمترین انتقال فصل به آنها تعلق دارد اما حالا که به نیمفصل رسیدهایم، آنها منتظرند تا کاکوتا توافقی از تیمشان جدا شود و جا برای کسب یک سهمیه خارجی باز شود. کاکوتا در بیشتر مقاطع فصل مصدوم و ناآماده بود و در مقاطعی هم که بازی میکرد، جز یکی دو حرکت تکنیکی چیزی از او دیده نشد. او بهترین موقعیت گلزنی تیمش را هم در بازی با گلگهر از دست داد و نیمفصل اول را بدون گل و فقط یک پاس گل مقابل خیبر خرمآباد به پایان برد.
لوکاس ژوائو
بعد از فاجعهای به نام نبیل باهویی که هنوز هم پروندهاش در پرسپولیس باز است، هواداران این تیم امیدوار بودند لوکاس ژوائو بتواند در حد و اندازه یکی مثل یورگن لوکادیا ظاهر شود. او سابقه بازی در لیگبرتر انگلستان را داشت و طبیعی بود که انتظارات از او زیاد باشد.
ژوائو پس از یک حرکت خوب و تاثیرگذار در دربی که منجر به گل پرسپولیس شد، محبوب هواداران این تیم شد اما هر چه گذشت دیگر خبری از تاثیرگذاری او در ترکیب تیم نشد. از دست دادن یک فرصت باورنکردنی در دیدار مقابل الشرطه، شرایط او را بحرانی کرد. ژوائو سرانجام در دیدار جام حذفی مقابل مس سونگون یک گل زد و یک پاس گل داد اما این آخرین نمایش خوب او در پرسپولیس بود. او که با قراردادی گرانقیمت به پرسپولیس پیوست، آنقدر بد ظاهر شد که گفته میشود احتمالا از پرسپولیس جدا خواهد شد.
سوکال چیکالشی
این مهاجم سابقه 60 بازی و 13 گل برای تیم ملی آلبانی را در کارنامه داشت و بیشتر دوران حرفهایاش را در باشگاههای ترکیهای گذرانده بود. چیکالشی 34 ساله با کارنامهای نسبتا خوب به تراکتور پیوست و انتظار میرفت یکی از خریدهای خوب این تیم باشد اما او فقط در دیدار برگشت مقابل روشن تاجیکستان درخشید. دراین بازی 3 گل زد و یک پاس گل داد اما در لیگ برتر نتوانست گلزنی کند.
او در بازی جام حذفی مقابل گلگهر هم که با شکست 2 بر یک تراکتور به پایان رسید زننده تک گل تیمش بود. چیکالشی در نیم فصل اول کاملا زیر سایه تومیسلاو اشترکالی قرار داشت و سرانجام قبل از پایان نیمفصل از تراکتور جدا شد. عجیب اینکه خیلی زود به ترکیه برگشت و به تیم آدانا دمیر اسپور پیوست. البته تراکتور حسرت او را نخواهد خورد و یک مهاجم خارجی دیگر را جذب خواهد کرد.
ابوبکر کامارا
85 بازی و 14 گل برای فولام در انگلستان کافی بود تا جذب او توسط سپاهان تبدیل به یک بمب خبری در فوتبال ایران شود. او هنوز 30 ساله هم نشده بود و به نظر میرسید یک انتقال فوقالعاده در لیگ برتر ایران رقم خورده باشد اما این پیشبینیها به وقوع نپیوست و کامارا یک نیمفصل ناامیدکننده را در سپاهان سپری کرد.
او در لیگ برتر فقط دو پاس گل ثبت کرد و در لیگ قهرمانان آسیا هم دو گل زد اما این آمار چیزی نبود که از او انتظار میرفت. در دوران حضور مورایس فرصت بازی را پیدا میکرد اما به نظر میرسد کارترون علاقه زیادی به او ندارد و اصلا بعید نیست که این روزها خبر جدایی او از سپاهان منتشر شود. سرمربی فرانسوی سپاهان از زمان حضورش تنها 13 دقیقه مقابل هوادار و 20 دقیقه مقابل استقلال به او فرصت بازی داد.
سجاد شهباززاده
دوران افول او همچنان ادامه دارد. او که با صفر گل در یک فصل، استقلال را ترک کرده بود، در مس رفسنجان توانست 4 گل بزند که اگرچه بهتر از دوران حضورش در استقلال بود اما همچنان کمتر از انتظار بود. جالب اینکه یکی از این 4 گل مقابل استقلال به ثمر رسید.
شهباززاده در ابتدای فصل به استقلال خوزستان پیوست و به نظر میرسید حضور در این تیم بتواند به دوران افت فاحش او خاتمه دهد اما یک نیمفصل به پایان رسید و شهباززاده نتوانست حتی پاس گل هم بدهد، چه برسد به گلزنی! او فقط در دو بازی در ترکیب اصلی تیمش قرار گرفت و در سایر بازیها، دقایقی کوتاه به عنوان بازیکن تعویضی به میدان رفت. ناکامی در تیمی مثل استقلال خوزستان، نشان میدهد که او دیگر به پایان خط رسیده و در 34 سالگی باید به فکر خداحافظی از فوتبال باشد.