کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۸۸۷
تاریخ خبر:

تولدی دیگر در ۶۷ سالگی | نگاهی‌ به زندگی شخصی و حرفه‌ای حسن پورشیرازی

تولدی دیگر در 67 سالگی | نگاهی‌ به زندگی شخصی و حرفه‌ای حسن پورشیرازی

درباره حسن پورشیرازی‌ که بازی اعجاب‌آورش در «پیر پسر» باعث بهت منتقدان شده است

هفت صبح| اکران فیلم ‌پیر پسر‌ آخرین ساخته «اکتای براهنی» برای خبرنگاران در شامگاه جمعه در برج میلاد باعث شد که هنر بازیگری  حسن پورشیرازی  یک بار دیگر به چشم تماشاگران سینما بیاید. از این رو نگاهی کردیم به زندگی شخصی و حرفه‌ای او. 

 

یک: پورشیرازی متولد اسفند سال ۱۳۳۶ است و چند روز دیگر ۶۷ ساله خواهد شد. او با خانم مهناز افضلی ازدواج کرده است. 

 

دو: پورشیرازی از زمره بازیگرانی است که کار سینما را به صورت آکادمیک پیش برده است. او فارغ‌التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی است و مدرک لیسانس تئاتر دارد. 

پیر-پسر-2

سه: او همچنین یکی از افرادی است که کار خود را از برنامه‌های کودک و نوجوان آغاز کرده است. اولین برنامه‌ای که او در آن ایفای نقش کرده «یک و دو، همه با هم» اثر مرضیه برومند بوده که در سال ۱۳۶۲ از شبکه یک پخش شده است. او یک سال بعد هم در برنامه دیگری به نام «شهر کارستان» به کارگردانی «هرمز هدایت» بازی می‌کند. 

 

چهار: اما در همان سال ۱۳۶۳ کار بازیگری در سینما را هم با فیلم «صف»، اثری از «علی‌اصغر عسگریان» آغاز می‌کند. 

 

پنج: پورشیرازی تا سال ۶۹، از سینما فاصله می‌کرد و شش سال فقط در تلویزیون مشغول است. به عنوان بازیگر و عروسک‌گردان و دستیار کارگردان. یکی از کارهای مهم او در این دوره عروسک‌گردانی در سریال «چاق و لاغر» است. 

 

شش: سال 1369 او یک بار دیگر به سینما باز می‌گردد. این بار با فیلمی از «کامبوزیا پرتوی» به نام «بازی بزرگان». در همان سال سریال «آرایشگاه زیبا»ی مرضیه برومند نیز شاهد هنرنمایی او بود و در نهایت در ۳۳ سالگی وقفه‌ای در کار پورشیرازی ایجاد می‌شود. 

پیر

هفت: او سال ۱۳۷۳ با عروسک‌گردانی نقش دایناسور در سریال «کلاه قرمزی و پسرخاله» و یک سال بعد با دستیار اول کارگردان و طراح صحنه و برنامه‌ریز پروژه «سمندون» به برنامه‌های تلویزیونی کودک و نوجوان باز می‌گردد و در همان سال ۱۳۷۴ در «بوی پیراهن یوسف» و «بازی‌های پنهانی» از «ابراهیم حاتمی‌کیا» و «کریم هاتفی‌نیا» نیز بازی می‌کند. 

 

هشت: پورشیرازی باز هم از فضای سینما فاصله می‌گیرد و تا سال 1378 به کار در تلویزیون می‌پردازد و مثلا در سریالی به نام «چشم به راه» با کارگردانی «اصغر فرهادی» بازی می‌کند تا اینکه درسال ۱۳۷۸ و ۱۳۷۹ دو پروژه بزرگ به او پیشنهاد می‌شود. بازی در فیلم «سگ‌کشی» از «بهرام بیضایی» و بازی در «مسافر ری» از «داود میرباقری».

 

9. با این حال بسیاری از منتقدان اعتقاد دارند که بهترین نقش حسن پورشیرازی در فیلم «مهمان مامان» از «داریوش مهرجویی» مربوط به سال 1382 است. نقشی که برای آن نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فجر هم شد. 

 

10. از آن زمان تاکنون پورشیرازی در پروژه‌های مختلف سینمایی من جمله «سنتوری» از «داریوش مهرجویی» نقش‌آفرینی کرده و برای سه فیلم «به آهستگی» از «مازیار میری» و «قسم» به کارگردانی «محسن تنابنده» نیز مورد تحسین قرار گرفته بود یا نامزد جشنواره‌ها شده بود ولی دو جایزه او برای بازی در کارهای تلویزیونی و سینمایی مربوط به بازی در فیلم «کشتزارهای سپید» از «محمد رسول‌اف» در جشنواره دوبی و بازی در سریال «نرگس» است که برای آن جایزه بهترین بازیگر مرد تلویزیون در جشن دنیای تصویر سال ۱۳۸۵ را از آن خود کرد. 

 

کدخبر: ۵۷۴۸۸۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر