کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۷۳۱
تاریخ خبر:

۷ نکته خواندنی درباره محسن چاوشی به بهانه ترند شدن آهنگ‌ ساعت دیواری‌

7 نکته خواندنی درباره محسن چاوشی به بهانه ترند شدن آهنگ‌ ساعت دیواری‌

‌سوالی در میان افکار عمومی وجود دارد. چرا چاوشی کنسرت نمی‌دهد؟

هفت صبح| آهنگی از «محسن چاوشی» به نام «ساعت دیواری» مورد توجه قرار گرفته است. این موسیقی برای سریال نمایش خانگی «آبان» مورد استفاده قرار گرفته و پنجمین تک‌آهنگی است که از چاوشی در سال ۱۴۰۳ منتشر شده‌‌. بیایید به این بهانه نگاهی کنیم به هفت نکته از زندگی شخصی و حرفه‌ای محسن چاوشی. 

 

یک:  وسط خرماپزان سال ۱۳۵۸ و به‌طور مشخص در هشتمین روز از مرداد آن سال، خانواده آقای چاوشی و همسرش که اصالتا کُرد بودند ولی به دلیل کار آقای چاوشی در بخش نفت، در خرمشهر ساکن بودند؛ صاحب یک فرزند پسر شدند که نام او را محسن گذاشتند. آنها خانواده‌ای پرجمعیت بودند. مجموعا ۸ نفر. به جز محسن سه پسر و دو دختر دیگر هم داشتند. حدود یک سال و یک ماه بعد از تولد محسن چاوشی، جنگ ایران و عراق شروع شد و آنها مجبور به مهاجرت شدند. ابتدا کرمانشاه، سپس شهرک عرب‌های مشهد و نهایتاً تهران.

 

دو: محسن چاوشی بعد از پایان تحصیلات دوره دبیرستان خود به سراغ رشته حسابداری می‌رود و پس از آن هم به سربازی. بعد از سربازی فعالیت حرفه‌ای خود را در عالم موسیقی آغاز می‌کند. آن زمان سبک موسیقی پاپ به طرف واسوخت رفته بود. نوعی محتوا که در آن عاشق از معشوق خود گلایه می‌کند و حتی خواهان بدبختی او می‌شود. پس عجیب نیست که نخستین آلبوم چاوشی «نفرین» نام داشته باشد. 

 

سه: چاوشی البته در آن روزها خواننده‌ای غیرمجاز است. اساسا یکی از مشکلات فیلم «سنتوری» مهرجویی هم همین صدای محسن چاوشی است که به ‌‌توقیف عجیب و غریب آن می‌انجامد. با این حال چاوشی در دوران غیرمجاز بودن بسیار پرکار است و چهار آلبوم منتشر می‌کند و این به جز تک‌آهنگ‌هایی است که او در این دوره به گوش مخاطبان خود رسانده است. 

 

چهار: سال ۱۳۸۷ است و چاوشی موفق می‌شود بعد از پنج سال مجوزی برای کار خود دریافت ‌‌و آلبوم «یه شاخه نیلوفر» را به بازار عرضه کند.  یک سال بعد آلبوم پرمخاطب دیگری از او منتشر می‌شود که نام آن «ژاکت» است. در همان سال چاوشی که حالا در 30سالگی به شهرت هم رسیده است؛ با خانم اسپاکو یوسفی ازدواج می‌کند. 

 

پنج: با این حال سوالی در میان افکار عمومی وجود دارد. چرا چاوشی کنسرت نمی‌دهد؟ جنس صدای خاص چاوشی باعث می‌شود که برخی‌ها بگویند صدای او حاصل دستگاه است و برای همین نمی‌تواند به صورت زنده اجرا کند. برخی اما می‌گویند که او خجالتی است و برای همین از حضور در جمع پرهیز دارد. در نهایت سال ۱۳۹۷ و پس از آنکه شهرام آذر یا همان سندی در فصل دوم برنامه استیج در شبکه ماهواره‌ای من‌وتو چنین ادعایی را مطرح می‌کند؛ چاوشی قطعه‌ای از اجرای زنده خود را در اینستاگرامش منتشر می‌کند. 

 

شش: چاوشی تاکنون نزدیک به ۳۰۰ آهنگ منتشر کرده است. یعنی تقریبا هر ماه یک آهنگ در طول ۲۲ سال فعالیت حرفه‌ای. در شرایطی که او تقریبا از این آهنگ‌ها به دلیل شرایط کپی‌رایت نمی‌تواند درآمدی داشته باشد، اصلی‌ترین منبع درآمد او به نظر آهنگ‌هایی است که برای سریال‌های شبکه خانگی و برخی اوقات تلویزیون می‌سازد و اجرا می‌کند. او این کار را از سال ۱۳۹۴ و با همکاری در پروژه شهرزاد آغاز می‌کند و تاکنون برای 11 سریال آهنگ ساخته است من جمله همین سریال اخیر یعنی آبان. 

 

هفت: چاوشی یک فعال اجتماعی هم به حساب می‌آید و به خصوص در سال‌های اخیر برای آزادی زندانیان غیرعمد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. گفته شده او در سال ۱۴۰۳، یعنی همین سالی که در آن هستیم ۶۰۰ زندانی با جرایم غیرعمد را آزاد کرده است. او هم‌چنین بعضا دارای دیدگاه‌های سیاسی است. مثلا در سال ۱۳۹۶ با یک ترانه از حسن روحانی در انتخابات حمایت کرده و در سال‌های اخیر همواره در نقد وضعیت بد کیفیت زندگی در استان خوزستان به ویژه از نظر زیست محیطی اظهارنظر کرده است.

 

هم‌چنین چاوشی در حوزه دینی هم تقریبا هر سال یک کار دارد که ارتباط او با بدنه مذهبی جامعه را هم، به‌رغم انتقادات بعضا تندش از سیستم را، تنظیم می‌کند. همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های چاوشی که باعث شده او تبدیل به یک خواننده پاپ ملی شود، استفاده چشمگیر او از اشعار شعرای کلاسیک ادبیات فارسی مثل سعدی یا مولانا و نیز شهریار در آهنگ‌های خود است.  

 

کدخبر: ۵۷۴۷۳۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر