کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۳۱۸۹
تاریخ خبر:

تیغ تیز انتقادات علیه ظریف

تیغ تیز انتقادات علیه ظریف

انتقادها از حضور ظریف در دولت بالا گرفته و مخالفان او از مجلس تا تجمعات خیابانی دست به اقدام زده‌اند.

مخالفان ظریف هنوز سفر او به سوئیس و نشست اقتصادی داووس به جای عباس عراقچی و گفت‌‌‌وگویش با فرید زکریا را هضم نکرده‌اند. آنها عصر شنبه چندین فراخوان برای تجمع خیابانی علیه معاون راهبردی رئیس‌جمهور ترتیب دادند و بعد روز یکشنبه؛ با تمام قوا در مجلس شورای اسلامی علیه جواد ظریف موضع گرفتند. ظریف تقریبا هرچه که می‌گوید و هر کاری که می‌کند؛ مورد انتقاد قرار می‌گیرد. در مجلس با اکثریت اصول‌گرا او، کار سختی در پیش دارد و خارج از آن هم مدام به صف مخالفانش اضافه می‌شود.

-روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در دست مخالفان حضور ظریف به‌عنوان معاون راهبردی دولت مسعود پزشکیان بود. برخلاف معمول روز گذشته این قالیباف بود که از در انتقاد از ظریف وارد شد و در نطق میان دستور خود گفت: افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب می‌شوند باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل می‌شود منافع ملی را به خطر نیندازد. اما پس از قالیباف، نوبت به نمایندگان طرفدار سعید جلیلی و نزدیک به گروه پایداری در مجلس رسید که تریبون های خود را یکی پس از دیگری روشن کرده و علیه ظریف حرف بزنند.

-حمید رسایی، نماینده تهران و از مخالفان سر سخت ظریف در جلسه روز یکشنبه گفت: ‌تمام توان دولت به جای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! تذکر من ماده ۲۲ بند ۱۱ و مربوط به جلسه و شأن مجلس است، من چاره‌ای ندارم جای دیگری نمی‌شود این تذکر را داد؛ اگر به جای حضرت‌عالی، آقای محسنی اژه‌ای آنجا نشسته بود، من تذکرم را بهتر می‌دادم.

-علیرضا سلیمی، نماینده تهران و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم رویکردی مشابه حمیدرسایی داشت و انتقادات را به سمت مسعود پزشکیان برد و گفت: دولت دست‌رو‌دست گذاشته به جای اینکه آئین‌نامه‌های برنامه هفتم توسعه را تصویب کند دنبال این است که کسی را ظریفانه این طرف آن طرف بفرستد و بر خلاف مصالح ملی در به اصطلاح مجامع بین‌المللی شروع به صحبت کردن، بکند. من خواهش می‌کنم دولت به جای این کارها، حاشیه‌سازی را کنار بگذارد و به اصل کار مردم بچسبد.

- علی خضریان از دیگر نمایندگان وابسته به جبهه پایداری هم در تذکری به ظریف تاخت و او را به نفاق و تفرقه‌پراکنی متهم کرد. او گفت: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف کنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد؛ اگر قرار بود ما مدت‌ها تلاش می‌کردیم تا نفاق وفاق را علنی کنیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم. حتماً از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم می‌خورد به نام وفاق و بچه‌های انقلاب را در کشور و در مسئولیت‌ها سر می‌برند، نشان داد. هرچقدر ما می‌خواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمی‌توانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدلله آقای ظریف این نهان نفاق‌آلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد. تقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر گفت فردی که جایگاهش محل شبهه است نباید موضوعات داخل نظام را در یک مجمع بین‌المللی مطرح می‌کرد. در مجلس به فردی که جایگاهش محل شبهه است و از موضع جمهوری اسلامی صحبت می‌کند و دعواهای داخلی کشور را از تریبون بین‌المللی طرح می‌کند و مسائل گذشته انتخاباتی را در یک مجمع جهانی اعلام می‌کند، باید پاسخ قاطع داده شود. انتظار داریم از آقای قالیبافی که سردار جبهه و جنگ بوده است در مقابل همچنین موضع‌گیری‌هایی، کوبنده پاسخ دهد.

 احمد راستینه، هم گریزی به مسئله برجام و مذاکره با آمریکا زد و گفت: تایید بی‌عفتی و برهنگی در کلام ظریف و انتصاب آن به رهبر نظام و طرح جنگ در صورت رای نیاوردن پزشکیان جز خیانت به ملت و نشانه گرفتن انسجام ملی نیست‌. آقای اژه‌ای ریاست محترم قوه قضائیه؛ مجلس درخواست ابطال حکم ظریف را خواسته است، آیا آقای ظریف مصونیت آهنین دارد؟ 

-خارج از مجلس شورای اسلامی هم اوضاع برای جواد ظریف چندان ایده‌آل نیست. دیروز علی مطهری که در سال‌های اخیر تلاش کرده به‌ندرت مواضع تندی را علیه اعتدالیون و اصلاح‌طلبان از خود نشان دهد، درباره تجمع روز شنبه کفن‌پوشان علیه معاون راهبردی رئیس‌جمهور و سردادن شعارهای تند و توهین‌آمیز علیه محمد جواد ظریف واکنشی نشان داد و گفت: به هر حال نمی‌توان آزادی بیان را از کسی سلب کرد و این یک پدیده مثبت است که افراد و گروه‌ها بتوانند شعار بدهند و حرف‌هایشان را بزنند. البته مخالفان این گروه نیز باید این فرصت را داشته باشند که بتوانند پاسخ دهند. نایب رئیس مجلس دهم در گفت‌وگو با ایرنا، تاکید کرد: ممکن است برخی از نظرات و اظهارات مطرح شده در تجمع دیروز تند باشند، اما به هر حال این افراد هم بخشی از جامعه ما هستند و باید از آزادی بیان برخوردار باشند. به اعتقاد من، سرکوب کردن نظرات و دیدگاه افراد، راه‌حل درستی نیست. او برخلاف برخی از گروه‌ها این تجمع را قانونی دانست. علی مطهری درخصوص شعارهای تند تجمع‌کنندگان و تقاضای حکم اعدام برای ظریف و مفسد فی‌الارض خواندن رئیس مجلس، گفت: قضاوت در این مورد با مردم است که تصمیم بگیرند آیا این حرف‌ها را می‌پذیرند یا خیر و آنها را تایید یا رد کنند، این گروه حرف خود را زده، اینکه درست است یا غلط مردم باید نظر دهند.

-همزمان با همه مخالفت‌هایی که با حضور ظریف در دولت دیده می‌شود، رئیس‌جمهور انتقادها را بدون پاسخ گذاشته است. اما قوه‌قضائیه دیروز به نامه ۱۵۴ نماینده مجلس در خصوص انتصاب اشخاص در مشاغل حساس پاسخ داد. آنطور که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده؛ این نمایندگان با هدف برکناری ظریف اقدام به انتشار یک نامه کرده بودند. قوه قضاییه اما در این باره اعلام کرده که تاکنون هیچ نامه‌ای اعم از نامه دست‌نویس و یا نامه دیگری از مبادی رسمی مجلس به قوه‌قضاییه واصل نشده است. همچنین در خبرهای منتشر شده در فضای مجازی تا این لحظه مشخص نیست امضاکنندگان نامه،‌ خطاب به رئیس قوه قضاییه چه کسانی هستند.

کدخبر: ۵۷۳۱۸۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر