کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۸۱۸
تاریخ خبر:

ایران رتبه پژوهشی را به عربستان باخت

ایران رتبه پژوهشی را به عربستان باخت

ایران دیگر کشور دوم در منطقه نیست. بسیاری از دانشگاه‌های معروف کشور دچار اُفت هستند، در علوم پزشکی ما دچار افت هستیم.

فعالیت پژوهشی ایران در منطقه طی سال‌های ۱۹۶۸ تا ۲۰۲۴ نزولی بوده است؛ به طوری که ایران دیگر کشور دوم در منطقه نیست و بلکه به رتبه سوم در منطقه رسیده‌ایم.

 

معاون تحقیقات و فناوری، درمان و آموزش پزشکی گفت: وضعیت فعلی بخش پژوهشی مطلوب نیست. بنا به آمارهای اعلامی و تحقیقات صورت گرفته رتبه ایران در منطقه طی سال‌های ۱۹۶۸ تا ۲۰۲۴ روند نزولی داشته است. به طوری که ایران دیگر کشور دوم در منطقه نیست و در رتبه سوم قرار گرفته است.

 

شاهین آخوندزاده با بیان اینکه کیفیت پژوهش در کشور رو به افول است،‌ بیان کرد: در سال اخیر فاصله عربستان با کشور ما در این بخش رو به افزایش یافته و در تعداد مقالات قابل استناد این کشور از ایران پیشی گرفته است.

 

وی افزود: مطابق آمارهای موجود ۶۱ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته افت داشتند، با توجه به سرعت بالای رقبای کشور ما برای حفظ جایگاه خود نیز با مشکلات فراوانی مواجه هستیم.

 

رئیس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ادامه داد: بسیاری از دانشگاه‌های معروف کشور دچار اُفت هستند، در علوم پزشکی ما دچار افت هستیم و به عبارتی وزارت علوم جور وزارت بهداشت را می‌کشد، مطابق آمارهای اعلام شده وضعیت تولیدات علمی وزارت علوم در سه سال گذشته بهتر شده و تعداد زیادی از مجلات وزارت علوم در مجامع علمی بین‌المللی نمایه شده که این روند در وزارت بهداشت نزولی بوده است.

 

آخونده‌زاده بیان کرد: در چند سال گذشته تعداد طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های مصوب کاهش پیدا کرده است و از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به طور میانگین ۱۵۸ درصد از طرح‌ها و پایان‌نامه‌های ما کاهش پیدا کرده است که در آینده تأثیرات خود را بر خروجی ما خواهد گذاشت.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: این روند نزولی تنها مربوط به مقالات نبوده است، جایگاه ایران در بخش فناوری از ۵۳ به ۶۴  نزول پیدا کرده است،‌ این موضوع به دلیل ارتباط تنگاتنگ مقالات با فناوری است؛ به طوری که کشورهایی مانند هند و چین میزان مقالات و رشد فناوری آنها با هم تناسب داشته است.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: ۵۷۱۸۱۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر