کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۸۸۴۴
تاریخ خبر:

کودکان، گرسنه می‌میرند… | فاجعه انسانی در نوار غزه

کودکان، گرسنه می‌میرند… | فاجعه انسانی در نوار غزه

بیش از ۸۰۰ فلسطینی در تلاش برای دریافت کمک‌های غذایی در غزه کشته شده‌اند و سوءتغذیه بی‌سابقه، جان غیرنظامیان به‌ویژه کودکان را تهدید می‌کند

هفت صبح|   نوار غزه زیر بار محاصره و حملات رژیم صهیونیستی به ورطه فاجعه انسانی فرو رفته است. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا، هشدار داده که غزه به «گورستان گرسنگان» تبدیل شده است. به گفته وی، دست‌کم ۸۰۰ فلسطینی که از گرسنگی در مرز مرگ بودند، هنگام تلاش برای دسترسی به اندک مواد غذایی هدف تیراندازی قرار گرفته و به شهادت رسیده‌اند.

 

او این فاجعه را نتیجه جایگزینی نظام امدادرسانی مؤثر سازمان ملل با طرحی فریبکارانه می‌داند که به کوچ اجباری و مجازات جمعی غیرنظامیان منجر شده است. بیش از ۶ هزار کامیون حامل غذا، دارو و ملزومات حیاتی، بیش از چهار ماه است پشت گذرگاه‌های بسته مانده و محموله‌های‌شان در آستانه فاسد شدن است. لازارینی تأکید کرده که ادعاهای انتقال کمک‌ها به حماس بدون مدرک مطرح شده و آنروا باید اجازه انجام وظایف انسانی خود را داشته باشد.

 

دفتر حقوق بشر سازمان ملل گزارش داده که از پایان مه ۲۰۲۵، ۷۹۸ نفر در جریان تلاش برای دریافت کمک‌های بشردوستانه جان باخته‌اند؛ ۶۱۵ نفر در نزدیکی مراکز «مؤسسه بشردوستانه غزه» و ۱۸۳ نفر در مسیر کاروان‌های امدادی کشته شده‌اند. در یکی از خونین‌ترین حوادث، حمله ارتش صهیونیستی به مرکز توزیع کمک‌ها در منطقه الشاکوش رفح، ۲۷ شهید و ۱۸۰ مجروح برجای گذاشت.

 

این حمله در حالی رخ داد که غیرنظامیان برای دریافت غذا و کمک‌های اولیه تجمع کرده بودند. از بامداد همان روز، ۶۰ فلسطینی دیگر در حملات هوایی و توپخانه‌ای در سراسر غزه به شهادت رسیدند. سازمان پزشکان بدون مرز نیز زنگ خطر را به صدا درآورده و از بحران بی‌سابقه سوءتغذیه خبر داده است. تیم‌های پزشکی این سازمان افزایش چهار برابری موارد سوءتغذیه را گزارش کرده‌اند؛ از ۲۹۳ مورد در ماه مه به ۹۸۳ مورد در اوایل ژوئیه‌ که ۳۲۶ مورد آن کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه‌اند.

 

دو مرکز درمانی در شهر غزه و المواصی به بیش از ۷۰۰ زن باردار و شیرده و ۵۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد خدمات ارائه می‌دهند. محمد ابو مغیصیب، معاون هماهنگ‌کننده پزشکی این سازمان، گرسنگی را «عمدی» خوانده و گفته: «این وضعیت می‌تواند با اجازه ورود کمک‌ها پایان یابد.» او ادامه عملیات نظامی را عامل تشدید بحران برای کودکان و اقشار آسیب‌پذیر دانسته است.

 

سایر اخبارجهانرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۶۰۸۸۴۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر