هوشمند کردن آپارتمان چقدر خرج دارد؟
خانه هوشمند چه شکلی است؟
هفت صبح| تصور کنید، بیرون از خانه هستید، اما یادتان میافتد، چراغها را خاموش نکردهاید. یا در اتوبان مشغول رانندگی هستید و ناگهان به کتری روشن روی گاز فکر میکنید و کلی دلشوره میگیرید. یا اصلا این اتفاقهای ناراحتکننده را فراموش کنید، توی مترو، تاکسی یا اتوبوس نشستهاید و دلتان یک لیوان چای داغ یا قهوه میخواهد و دوست دارید به محض اینکه به خانه رسیدید، یک لیوان نوشیدنی گرم بخورید. همه اینها به لطف هوش|مصنوعی شدنی است.
یعنی میتوانید یک خانه هوشمند برای خودتان درست کنید و تنظیم نور و دما تا مدیریت امنیت و بهینهسازی مصرف انرژی را به آن بسپرید. با هوش مصنوعی دیگر نیاز نیست همه دستگاههای خانه را به صورت دستی کنترل کنید و با کاربردهای شگفتانگیزی که دارد زندگی شما را به سطحی جدید ببرد.
البته هوشمند کردن خانه هزینههای بالایی دارد و به همین دلیل صاحبان این خانهها برای رهن و اجاره این خانهها مبالغی پیشنهاد میکنند که کمی عجیب و غریب است. بررسیها نشان میدهد، قیمت هر مترمربع از این آپارتمانها در تهران بالای 400میلیون تومان است تا این خانهها در گروه گرانترین واحدهای مسکونی پایتخت و سایر کلانشهرها قرار بگیرند.
خانه هوشمند چه شکلی است؟
اولین سوالی که ممکن است برای خیلیها پیش بیاید این است که یک خانه هوشمند چه شکلی است؟ از نظر ظاهر چه فرقی با بقیه خانهها دارد. راستش را بخواهید شکلش هیچ فرقی ندارد، فقط توسط هوش مصنوعی کنترل میشود که افسارش دست خود شماست. از روشنایی خانه، سیستم گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، تا لوازم خانگی مثل اجاق گاز، یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، قهوهساز، همه این دستگاهها قابلیت اتصال به یک سیستم هوشمند را دارند. از طرف دیگر خانه با هوش مصنوعی امنیت بیشتری دارد. سیستمهای هوشمند از طریق دوربینها، سنسورها و الگوریتمهای تشخیص چهره یا حرکت، هر نوع فعالیت مشکوک را شناسایی میکنند. همچنین، قابلیت قفلهای هوشمند به صورت اتوماتیک و با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی بیشتر میشود.
هزینه هوشمند کردن آپارتمان و ویلا چقدر است؟
هزینه هوشمند سازی ساختمان به عوامل مختلفی مثل نوع تجهیزات، متراژ خانه،کاربری ساختمان و قدمت آن بستگی دارد که در این مطلب مهمترین آنها را انتخاب کردهایم.
دستگاه کنترل کننده مرکزی: برای ایجاد خانه هوشمند قبل از هر چیز به یک دستگاه مرکزی خانه هوشمند نیاز داریم. که پس از اتصال این دستگاه به اینترنت میتوانیم سایر تجهیزات را به آن متصل کرده و نهایتا روی اپلیکیشن خانه هوشمند اضافه کنیم.این دستگاه همانطور که از اسمش پیداست، ارتباطات و تبادل اطلاعات بین کاربر و تجهیزات هوشمند را مدیریت میکند. قیمت کنترلر یا هاب مرکزی از دو میلیون و 700هزار تومان تا 10میلیون و 500هزار تومان است.
پردههای هوشمند: این پردهها با قابلیت اتصال به بلندگو یا تلفنهای هوشمند، به فرمانهای صوتی شما پاسخ میدهند یا بر اساس برنامه زمانی از پیش تعیینشده، به صورت خودکار باز و بسته میشوند. هزینه پرده هوشمند با توجه به تعداد پنجرهها، ابعاد آنها، وزن و پارچه مورد نظر، انتخاب موتور و تعداد آنها تعیین میشود. هزینه پایه این مدل پردهها بین 16میلیون تومان تا 50میلیون تومان است. البته این هزینه برای آپارتمان است.
روشنایی هوشمند: با یک لامپ ساده تا سیستمهای پیچیدهتر، میتوانید کنترل بیشتری بر نورپردازی و مصرف انرژی منزل خود داشته باشید. لامپهای هوشمند بهراحتی در سرپیچهای موجود نصب میشوند و کلیدهای هوشمند هر سیستمی را هوشمند میکنند. روشنایی هوشمند دو مدل پایه و پیشرفته دارد. اگر مدل پایه را انتخاب کنید، یعنی همان روشن و خاموش کردن چراغها و تعیین نوع نورپردازی باید بین 45تا 60میلیون تومان هزینه کنید. اما مدل پیشرفته آن تا 200میلیون تومان هم میتواند خرج روی دستتان بگذارد. هزینه هوشمندسازی برق ساختمان، علاوه بر هزینههای معمول برقکاری سنتی، شامل هزینههای مربوط به نصب و راهاندازی تجهیزات هوشمند نیز میشود. این تجهیزات شامل سیمکشیهای اضافی برای ارتباط بین دستگاههای هوشمند، نصب حسگرها و عملگرها، و همچنین تغییرات احتمالی در تابلو برق برای پشتیبانی از سیستم هوشمند است.
باغبانی هوشمند: محبوبترین تجهیزات در باغبانی هوشمند شامل، سنسورهای رطوبت خاک که به جلوگیری از آبیاری بیش از حد گیاهان کمک میکنند، گلدانهای هوشمند و سیستمهای آبپاش هوشمند میشود که از طریق تلفن همراه کنترل شوند و نقش مهمی در صرفهجویی مصرف آب دارند. هزینه خودکارسازی کامل سیستم آبیاری، بسته به اندازه و پیچیدگی باغچه، باغ یا فضای سبز و تعداد گلدانها از 45میلیون تومان تا 100میلیون تومان است.
هوشمند کردن وسایل گرمایش و سرمایش: این طور که متخصصان هوشمندکردن خانه میگویند، برای کنترل سیستمهای سرمایش و گرمایش، باید ترموستاتهای مختلف استفاده کرد. تعداد ترموستاتهای مورد نیاز هم به تعداد زونهای حرارتی در پروژه بستگی دارد. این ترموستاتها از طریق پروتکلهای مختلف ارتباطی به کنترل کننده مرکزی متصل میشوند و امکان کنترل دقیق دما و رطوبت را در هر بخش از خانه فراهم میکنند. برآورد هزینه هوشمندسازی سیستمهای گرمایش و سرمایش خانه هوشمند با تجهیزات اولیه بین 35میلیون تومان تا 80میلیون تومان است. اما با تجهیزات پیشرفته این هزینه از 100میلیون تومان تا 450میلیون تومان هم میرسد.
سیستم امنیتی هوشمند: امکانات امنیتی مهمترین بخش خانههای هوشمند هستند، چون خیال صاحبخانه از بابت سرقت، آتشسوزی ، ورود غیرمجاز و هر گونه حرکت غیرعادی راحت میکنند. نصب و راهاندازی تجیهزات هوشمند کردن سیستم ایمنی به دلیل اینکه به تجهیزات پیچیدهای مانند سنسورها، دوربینها، سیستمهای کنترل و نورپردازی هوشمند نیاز دارد، از 70میلیون تومان تا 100میلیون تومان هم میرسد.
سیستم صوتی هوشمند: هزینه این قسمت به انتخاب سوئیچها، آمپلیفایر و اسپیکرها بستگی دارد. هزینه داشتن سیستم صوتی هوشمند نیز مثل روشن، خاموش کردن تلویزیون و دستگاههای صوتی از راه دور بین 85میلیون تومان تا 120میلیون تومان خرج روی دستتان میگذارد.