کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۵۱۸
تاریخ خبر:

تیر مجازی به قلب اصالت| مردان به هوش مصنوعی در انتخاب شریک زندگی، بیش از والدین خود اعتماد دارند

تیر مجازی به قلب اصالت| مردان به هوش مصنوعی در انتخاب شریک زندگی، بیش از والدین خود اعتماد دارند

نظر کارشناسان درباره هوش مصنوعی و دوستیابی آنلاین

هفت صبح| هوش مصنوعی در تمامی جنبه‌های زندگی روزمره در حال گسترش است و موضوع آشنایی آنلاین نیز از این قاعده مستثنا نیست‌ اما دیدگاه مردم اروپا درباره کاربرد هوش مصنوعی در این حوزه چیست؟ بر‌اساس پژوهشی که توسط اپلیکیشن دوستیابی «پارشیب» انجام شده است، اکثر مردم نسبت به هوش مصنوعی همچنان با احتیاط نگاه می‌کنند؛ با این‌ حال، برخی ابزارهای مبتنی بر آن را می‌پذیرند، به شرط آنکه این ابزارها فرآیند پیدا کردن شریک زندگی را آسان‌تر کنند و در عین حال اصالت ارتباطات را خدشه‌دار نکنند.

 

 احساسات نسبت به آواتارهای مجازی؟ 

بر اساس این پژوهش، ۴۰ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند ابزارهای هوش مصنوعی در بهبود عکس‌ها، طراحی پروفایل و حتی نگارش پیام‌ها در فضای دوستیابی آنلاین می‌توانند مفید باشند. نزدیک به نیمی از افراد اظهار داشتند که هوش مصنوعی در پیدا کردن شریک زندگی موفق‌تر از والدین‌شان عمل می‌کند.

 

حتی ۳۷ درصد از پاسخ‌دهندگان، احساسات افراد نسبت به شرکای مجازی (آواتارهای هوش مصنوعی) را قابل درک می‌دانند. با این حال، ۷۵ درصد از شرکت‌کنندگان نگران‌اند که استفاده از هوش مصنوعی باعث کاهش اصالت در فضای دوستیابی آنلاین شود. این پژوهش که توسط مؤسسه «مارکت ایجنت» انجام شده، شامل نظرسنجی از ۱۵۳۳ نفر اتریشی بین ۱۸ تا ۷۵ سال بوده است. از این تعداد، ۶۴۶ نفر تجربه استفاده از پلتفرم‌های دوستیابی آنلاین را داشته‌اند.  

 

 اعتماد بیشتر مردان به هوش مصنوعی 

نتایج نشان می‌دهد مردان بیش از زنان به توانایی هوش مصنوعی در پیدا کردن شریک زندگی اعتماد دارند. به‌طور مشخص، ۵۳ درصد از مردان معتقدند هوش مصنوعی بهتر از والدین‌شان در این زمینه عمل می‌کند، در حالی که این رقم برای زنان تنها ۳۸ درصد است.

 

همچنین، ۳۹ درصد از مردان معتقدند هوش مصنوعی از دوستان‌شان هم بهتر می‌تواند برای‌شان شریک زندگی پیدا کند، در حالی که تنها ۲۹ درصد از زنان چنین نظری دارند. در زمینه بهبود عکس‌ها، طراحی پروفایل‌ و نگارش پیام‌ها نیز مردان نگاه مثبت‌تری دارند. ۴۵ درصد از مردان باور دارند ابزارهای هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی پروفایل‌های دوستیابی مناسب هستند، در حالی که این رقم برای زنان ۳۳ درصد است.  

 

 نقش هوش مصنوعی در میان نسل‌های مختلف 

هوش مصنوعی در میان نسل‌های مختلف نیز پذیرفته شده است. برای مثال، ۴۵ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ ساله و یک‌سوم افراد ۶۰ تا ۷۵ ساله، استفاده از هوش مصنوعی را در نگارش پیام‌های دوستیابی مفید می‌دانند. در زمینه ویرایش عکس‌ها نیز ۴۵ درصد از جوان‌ترها و ۴۰ درصد از افراد مسن‌تر به قابلیت‌های هوش مصنوعی اعتماد دارند. نکته جالب اینجاست که درک و پذیرش احساسات انسان‌ها نسبت به آواتارهای مجازی نیز میان نسل‌ها متفاوت است. در حالی که ۴۰ درصد از افراد جوان چنین احساساتی را طبیعی می‌دانند، این رقم در میان افراد مسن‌تر به ۲۵ درصد کاهش می‌یابد.  

 

نظر کارشناسان درباره  هوش مصنوعی و دوستیابی آنلاین 

کارولین ارب، روانشناس اپلیکیشن پارشیب، درباره این موضوع می‌گوید: «هوش مصنوعی در بسیاری از زمینه‌ها در حال پیشرفت است و حتی با وجود شک و تردیدهای موجود، در برخی بخش‌ها از جمله ایده‌پردازی برای پیام‌ها و ویرایش تصاویر، نقش مثبتی ایفا می‌کند. اما نباید فراموش کرد که اصالت و توجه به احساسات واقعی باید در اولویت باشد.

 

در نهایت، هنگام ملاقات حضوری، جنبه‌های انسانی مانند خلاقیت، شوخ‌طبعی و احساسات نقش تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت.» این پژوهش نشان می‌دهد که هرچند فناوری هوش مصنوعی در حال تغییر دادن شیوه‌های آشنایی آنلاین است‌ اما حفظ اصالت و ارزش‌های انسانی همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است. آیا این ابزارها می‌توانند رابطه‌های واقعی و پایدار ایجاد کنند، یا تنها باعث پیچیدگی بیشتر روابط انسانی خواهند شد؟ این سؤالی است که همچنان در ذهن بسیاری از افراد باقی خواهد ماند.

 

کدخبر: ۵۷۲۵۱۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر