معرفی ۵ بیمارستان ناایمن تهران به دادستانی
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران گفت: ۵ بیمارستان ناایمن پایتخت به دادستانی معرفی شدهاند.
به گزارش هفت صبح، اسماعیل سلیمی، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران، اظهار کرد: از مجموع ۱۶ هزار ساختمان بلند و ناایمن در تهران، تاکنون ۶ هزار ساختمان ارزیابی شده و نتایج به مالکان ۵ هزار ساختمان اعلام شده است.
وی با بیان اینکه ساختمانها بر اساس میزان ایمنی به چهار گروه A، B، C و D تقسیمبندی میشوند، گفت: گروه A ساختمانهای ساختهشده پس از سال ۱۳۹۴ است که استانداردهای آییننامه لرزهای ایران را رعایت کردهاند و تنها نیازمند تکمیل شناسنامه ملکی هستند. گروه B:ساختمانهایی هستند که پیش از سال ۱۳۹۴ ساخته شدهاند و با تغییر کاربری یا تخلفات ماده ۱۰۰، نیازمند تکمیل مدارک و ایمنسازی محدود هستند.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران ادامه داد: گروه C ساختمانهایی هستند که در برابر زلزله آسیبپذیرند و باید مقاومسازی شوند. گروه D نیز ساختمانهای بسیار ناایمن هستند که حتی بدون زلزله توان تحمل بارهای خود را ندارند و تنها راهحل آنها تخریب و نوسازی است.
سلیمی خاطرنشان کرد: تمامی بیمارستانهای تهران ارزیابی شدهاند، اما ۴ یا ۵ بیمارستان به دلایل مختلف اجازه ارزیابی به تیمهای مدیریت بحران ندادهاند. این بیمارستانها به دادستانی معرفی شدهاند تا با حکم قضایی ارزیابی شوند.
به گفته معاون سازمان مدیریت بحران، مالکان ساختمانهای ناایمن از زمان اعلام نتایج ارزیابی، ۶ ماه فرصت دارند تا اقدامات لازم برای ایمنسازی را انجام دهند. در صورت عدم اقدام در این مدت، پرونده به دادستانی ارجاع خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به پاساژ علاءالدین نیز گفت: این پاساژ در گروه C قرار دارد و باید طی ۶ ماه مقاومسازی شود.
سلیمی تأکید کرد که پلمب این ساختمان به دلیل تخلفات ماده ۱۰۰ و مشکلاتی مانند نمای ناایمن و عدم تأمین پارکینگ بوده است.
وی از شهروندان خواست با سازمان مدیریت بحران همکاری کنند و در مقاومسازی ساختمانهایشان پیشقدم شوند. شهروندان میتوانند موارد ساختمانهای ناایمن را از طریق سامانه ۱۳۷ شهرداری اطلاع دهند.
معاون سازمان مدیریت بحران خاطرنشان کرد: هزینه ایمنسازی معمولاً حدود ۳۰ درصد هزینه نوسازی است و میتواند از حوادث تلخ جلوگیری کند.