کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۳۸۵۳
تاریخ خبر:
هوش مصنوعی بایدو قصد دارد با تحلیل صدا و رفتار حیوانات، ارتباط بین انسان و حیوان را ممکن کند

رمزگشایی صدای گربه‌ها و سگ‌ها

رمزگشایی صدای گربه‌ها و سگ‌ها

پروژه‌های مشابهی در آمریکا برای درک ارتباط نهنگ‌ها، کلاغ‌ها و میمون‌ها در حال انجام است

زینب کاظم‌خواه دبیر صفحه آخر

هفت صبح| آیا شما هم آرزو دارید بفهمید که گربه‌ها‌ یا سگ‌ها سعی دارند چه چیز به شما بگویند؟ علم به جایی رسیده که امیدوار است بتوانید با حیوانات حرف بزنید. موضوعی که سال‌ها شاید یکی از آن مسائلی بوده که ذهن بشر را به خود مشغول کرده است‌ اما حالا امیدهایی برای درک صحبت حیوانات پدید آمده؛ آن هم با هوش مصنوعی. یک شرکت فناوری چینی به دنبال این است که ببیند آیا امکان دارد ‌‌میوهای مرموز گربه‌ها را با استفاده از هوش مصنوعی به زبان انسان تبدیل کرد. 

 

بایدو که صاحب بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی چینی است، براساس سند ثبت اختراعی که این هفته منتشر شد، اعلام کرد ‌ شرکت چینی «سی آی‌ای» (CIA) درخواست ثبت اختراعی را در اداره ملی مالکیت معنوی چین کرده ‌ که در آن سیستمی برای تبدیل صداهای حیوانات به زبان انسان پیشنهاد شده است.

 

دانشمندان مدت‌هاست در تلاش برای رمزگشایی ارتباطات حیوانات هستند و حق ثبت اختراع بایدو نشان‌دهنده‌‌ آخرین تلاش برای انجام چنین کاری است. این سند می‌گوید ‌‌سیستم داده‌های حیوان از جمله صداها، الگوهای رفتاری و سیگنال‌های روانی را جمع‌آوری می‌کند که ‌ قبل از تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی که برای تشخیص وضعیت عاطفی حیوان طراحی شده است، پیش‌پردازش و ادغام می‌شوند. سپس وضعیت‌های عاطفی به معانی معنادار نگاشته شده و به زبان انسان ترجمه می‌شوند.

 

بایدو در سند ثبت اختراع خود اعلام کرد ‌این سیستم می‌تواند «ارتباط و درک عاطفی عمیق‌تری بین حیوانات و انسان‌ها ایجاد کند و دقت و کارایی ارتباطات بین گونه‌ای را بهبود بخشد». سخنگوی بایدو در پاسخ به این سوال که شرکت چه زمانی می‌تواند این اختراع را به یک محصول تبدیل کند، گفت: «علاقه زیادی به ثبت درخواست ثبت اختراع ما وجود داشته است. در حال حاضر، این اختراع هنوز در مرحله تحقیق است.»

 

بایدو جزو اولین شرکت‌های بزرگ چینی بود که پس از رونمایی از چت‌جی‌پی‌تی موسسه اوپن ای‌آی در سال ۲۰۲۲، سرمایه‌گذاری زیادی روی حوزه هوش مصنوعی کرد. این شرکت ماه گذشته از جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود، ارنی 4.5 توربو، رونمایی کرد و گفت ‌ در چندین آزمایش بنچمارک با بهترین‌های این صنعت برابری می‌کند. با این حال، ربات چت ارنی در بحبوحه رقابت شدید، برای جلب توجه تلاش کرده است.

 

در خارج از چین تلاش‌هایی برای تفسیر آنچه حیوانات می‌خواهند منتقل کنند، در حال انجام است.محققان بین‌المللی در پروژه سی‌ای‌تی‌آی (ابتکار ترجمه آب‌بازسانان) از سال ۲۰۲۰ از تحلیل آماری و هوش مصنوعی برای درک نحوه ارتباط نهنگ‌های عنبر استفاده کرده‌اند، در حالی که پروژه گونه‌های زمین، یک سازمان غیرانتفاعی که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد و از جمله حامیان آن می‌توان به رید هافمن از لینکدین اشاره کرد که در تلاش است تا از هوش مصنوعی برای رمزگشایی ارتباط حیوانات استفاده کند.

 

در این پروژه که هفت‌سال پیش در مؤسسه رادکلیف دانشگاه هاروارد آغاز شد، دیوید گروبر، زیست‌شناس دریایی و کاوشگر نشنال جئوگرافیک، در دفترش به صدای ضبط‌شده نهنگ‌های عنبر گوش می‌داد که شفی گلدواسر، دانشمند کامپیوتر با شنیدن این صداها، با کنجکاوی از گروبر پرسید که این چه صدایی است و همین انگیزه جدیدی برای آن‌ها شد. قبل از آن تعدادی از همکاران گلدواسر از یادگیری ماشینی برای بهبود ترجمه زبان انسانی استفاده کرده بودند و آن‌ها به این فکر افتادند تا رویکرد مشابهی را برای نهنگ‌ها به کار بگیرند.

 

گزارش‌های رسانه‌های محلی در مورد درخواست ثبت اختراع بایدو، بحث‌هایی را در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی چین برانگیخت. در حالی که برخی از احتمال اینکه در نهایت بتوانند حیوانات خانگی خود را بهتر درک کنند هیجان‌زده بودند، برخی دیگر تردید داشتند.یک سازمان غیرانتفاعی جداگانه به نام نیچر ال‌ام، اخیراً اعلام کرد 17 میلیون دلار کمک مالی برای ایجاد مدل‌های زبانی که می‌توانند روش‌های ارتباط حیوانات با یکدیگر را شناسایی کنند، دریافت کرده است.

 

محققان همچنین تلاش کرده‌اند تا از یادگیری ماشینی برای درک آواهای کلاغ‌ها و میمون‌ها استفاده کنند.در حالی که به احتمال زیاد هنوز سال‌ها تا ساخت یک ابزار ترجمه مستقیم حیوانات باقی مانده است، برخی از دانشمندان موفقیت‌های اولیه‌ای را ادعا کرده‌اند.

 

سال گذشته، تیمی از دانشمندان اس‌ای‌تی‌آی (جستجوی هوش فرازمینی) ادعا کردند که با یک نهنگ گوژپشت در آلاسکا «صحبت» کرده‌اند.اینکه در نهایت این طرح‌ها بتوانند پارس سگ‌ها و میوی گربه‌ها را رمزگشایی کنند باید همچنان منتظر ماند. با وجود سال‌ها تحقیق، دانشمندان از رمزگشایی ارتباطات حیوانات خیلی دور هستند. 

 

کدخبر: ۵۹۳۸۵۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر