فیلمهای دیگر مانی حقیقی

روزنامه هفت صبح| آبادان. شروع فیلمسازی مانی حقیقی در سن 32 سالگی. فیلم توقیف شد و نتوانستیم آن را ببینیم. کسانی که در اکرانهای خیلی خصوصی فیلم را دیدهاند آن را متوسط ارزیابی کردهاند. با بازی معتمدآریا و شاهرخ فروتنیان و هدیه تهرانی و جمشید مشایخی و داریوش اسدی.
کارگران مشغول کارند. یک فیلم معناگرایانه با طرحی از عباس کیارستمی که دیدنش یک مشغولیت ذهنی رضایتبخش را برای بیننده حاصل میکند. با داستانی که ناخودآگاه شعر کتیبه اخوانثالث را بهیاد میآورد. امتیاز: 4 از 10
کنعان. یک ملودرام خوشساخت در روال مرسوم سینمای ایران با بازی ترانه علیدوستی و محمدرضا فروتن و بهرام رادان و افسانه بایگان. فیلمنامه را مانی با همراهی اصغر فرهادی نوشته است. (دو سال قبلتر، این دو نفر تجربه نوشتن فیلمنامه را در فیلم چهارشنبهسوری داشتند که آن را اصغر فرهادی ساخت).
اصرار به حضور ترانه که آن روزها دختری 22 ساله بود برای ایفای نقش یک زن سی و چند ساله نشان از علاقه ویژه مانی حقیقی و اصغر فرهادی به تواناییهای ترانه علیدوستی داشت که البته اینجا به نتیجه چندان خوبی ختم نمیشود. بهترین بازی فیلم متعلق به محمدرضا فروتن است. دو سال پس از این فیلم مانی حقیقی و ترانه علیدوستی در فیلمی به کارگردانی اصغر فرهادی ظاهر میشوند. امتیاز: 4 از 10
پذیرایی ساده. اولین همکاری مانی حقیقی و امیر کوهستانی. یک موقعیت عجیب چیده میشود و توضیح چندانی هم درباره علت وقوع این موقعیت ارائه نمیشود. اولین بازی درخشان ترانه علیدوستی پس از من ترانه 15 سال دارم. پذیرایی ساده فیلمی است که مانی حقیقی با آن راه خود را از سینمای اصغر فرهادی جدا میکند. امتیاز: 5 از 10.
50 کیلو آلبالو. یک کمدی بزنبکوب پرفروش که هیچکس نمیداند چرا حقیقی اقدام به ساخت آن کرد. با دو بازی بسیار خوب از هستی مهدوی و آزاده صمدی. 50 کیلو آلبالو تنها تمایزش، نمایش تبحر مانی حقیقی در ترسیم شمایلهای جالب و متفاوت از کاراکترهای زنانه است. امتیاز: 3 از 10.
اژدها وارد میشود. ترکیبی مردافکن از تاریخ و معما و پلیس و تعلیق و سوررئالیسم در ترکیبی بازیگوشانه از عناصر داستانی آشنا. فیلمی متفاوت از هرآنچه تابهحال در سینمای ایران دیدهاید و در کنار آن بسیار سرگرمکننده و تماشایی. فیلم از جزیره قشم در سال 1343 شروع میشود و تا نیمه دهه شصت در تهران پس از انقلاب داستان خود را ادامه میدهد. جدا از شیوه روایت و شخصیتها و بازیگوشیهای داستانی، کمال حرفهای و کفایت فنی فیلم چشمها را خیره میکند. بهترین فیلمی که از مانی حقیقی دیدهایم. امتیاز: 6/5 از 10.
خوک. یک کمدی عجیب و بسیار خندهدار از تفریحات و زندگی شخصی یک سینماگر که بین مسئله موفقیت و رقابت حرفهای و ممیزیهای سیستماتیک و زیبارویان پراکنده در اطرافش محاصره شده و وحشت از یک قاتل زنجیرهای که فقط سینماگران مشهور را میکشد او را در وضعیت خاصی قرار میدهد. تلاش حقیقی براي تبدیل داستان خندهدار فیلم به یک پیام الصاقی درباره شبکههای اجتماعی، تماشاگر را در انتهای فیلم دلسرد میکند. طبق معمول موفقیت مهم کارگردان در ترسیم شخصیتهای متفاوت از کاراکترهای زنانه است. بهخصوص لیلا حاتمی و پریناز ایزدیار. بازی حسن معجونی در نقش اصلی فوقالعاده است و احتمالا بهترین کاری که از معجونی دیدهایم. امتیاز: 5 از 10.