کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۴۸۷۶۵
تاریخ خبر:

‌۱۰۰‌قصه از لابه‌لای تاریخ| مهناز و آرام و نادیا!

‌100‌قصه از لابه‌لای تاریخ| مهناز و آرام و نادیا!

روزنامه هفت صبح،‌آرش خوشخو | گفتیم که در نیمه دوم دهه چهل، فوتبالیست‌ها ناگهان به سطح مشاهیر درجه اول جامعه ایرانی صعود می‌کنند. محبوبیت ناگهانی فوتبال و ستاره‌هایش پس از قهرمانی تیم ملی در سال ۱۳۴۷ و ۱۳۵۱ در آسیا و قهرمانی تاج در سال ۱۳۴۹ و همچنین اوج‌گیری رقابت تاج و پرسپولیس در همین سال‌ها، همزمان می‌شود با خیزش موسیقی پاپ ایرانی و یکه‌تازی چهره‌های سینمای ایران.

ستاره‌های فوتبال بسته به پایگاه اجتماعی، دانش و سطح زندگی‌شان جذب بازی مبتذل رسانه‌ای مجلات می‌شوند. در سال ۱۳۴۹، پروین و آشتیانی از پرسپولیس با ناصر حجازی و علی جباری از تاج به استودیوی عکاسی می‌آیند تا با فروزان، بازیگر مشهور و بی‌رقیب آن دوره سینمای ایران عکس بیاندازند. تیپ اسپرت پروین و حجازی و آشتیانی در برابر کت و شلوار خاکستری و کراوات علی جباری و البته ژانگولرهای خانم فروزان اتمسفر عجیبی به عکس‌ها بخشیده است.

در این موج جدید همایون بهزادی با تکیه بر چهره آرتیستی خود و حسین کلانی با موهای بلوند و اروپایی‌اش در کنار ناصر حجازی هدف اول این رسانه‌ها و مجلات هستند (جوانان، اطلاعات هفتگی، اطلاعات بانوان، سپید و سیاه، زن روز، دختران و پسران و…)، اما بهزادی و کلانی که سن و تجربه بیشتری دارند و متاهل هم هستند، چندان تن به این بازی نمی‌دهند. در سال ۱۳۵۰ مجله جوانان خوش‌تیپ‌ترین مردان ایرانی را به نظر‌سنجی خواننده‌هایش می‌گذارد و همایون بهزادی در سطح اول بعد از عارف و فردین و ناصر ملک‌مطیعی و بهروز وثوقی قرار می‌گیرد و کلانی دوازدهم می‌شود و حجازی سیزدهم.

همایون بهزادی با بهروز وثوقی عکس می‌گیرد، در حالی‌که مثل همیشه آراسته و خو‌ش‌تیپ است و حسین کلانی در کنار عارف و نیلوفر چند فریم عکس سه‌نفره می‌اندازد، در حالی‌که مشخص است سعی می‌کند فاصله خود را با نیلوفر در عکس‌ها حفظ کند. ناصر حجازی اما جوان است و خوش‌تیپ و طعمه اول. مجلات آن دوران پر است از عکس‌های تکی حجازی که تقریبا در آن سال‌ها از همه هنرپیشه‌های سینمای ایران خوش‌تیپ‌تر بوده است. و البته عکس‌هایش با فروزان، داریوش اقبالی، ستار، فریدون فروغی، بهروز وثوقی، مهناز و…

در این میان داریوش اقبالی طرفدار تاج بود و روابط بسیار گرمی با حجازی و مسعود مژدهی و اکبر کارگر‌جم و حتی منصور رشیدی داشت. با توجه به گرفتاری‌های متناوب داریوش به مسئله مواد مخدر، می‌شد همنشینی با او را همیشه به‌عنوان یک خطر بالقوه برای فوتبالیست‌ها دانست که خوشبختانه از قرار به‌خیر گذشته. خاطراتی از دلهره‌های مثبت همسر ناصر حجازی از این همنشینی‌ها در فضای مجازی نقل شده است که نشان از حس مسئولیت ایشان دارد.

دو مهاجم خوزستانی آن سال‌ها غلامحسین مظلومی و صفر ایرانپاک هم در این مجموعه عکس‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در بالا گرفتن تب قرمز و آبی در پایتخت و در حالی‌که همایون بهزادی و علی جباری و حسین کلانی پا به چنین بازی‌هایی نمی‌دهند، این دو گلزن، ایرانپاک و مظلومی، انتخاب می‌شوند برای بازی زرد روی جلدها. در این میان عکس صفر ایرانپاک با مهناز هنرپیشه پرطرفدار فیلم‌های تبلیغاتی به یک غائله بزرگ در پرسپولیس بدل شد. (مهناز دو سال بعد عکس مشهوری با گرد مولر و بکن‌باوئر در تهران دارد)

عکس بسیار عجیبی است و ایرانپاک با بردن دو دستش در پشت خود به وضوح معذب بودن خود را در این عکس نشان داده است. با این حال علی عبده از استفاده تبلیغاتی که از این عکس می‌شود دلخور است و در مواجهه با صفر ایرانپاک بر گونه مهاجم ماخوذ به حیای خوزستانی سیلی می‌زند. عبده سابقه موفقیت در بوکس را داشته و طبیعی است که دستان سنگینی باید داشته باشد‌! این ماجرا به بلوایی بدل می‌شود که به استعفای پروین و ابراهیم آشتیانی و اصغر ادیبی به حمایت از ایرانپاک به اوج خود می‌رسد و در نهایت با دلجویی عبده از ایرانپاک و عذرخواهی دومی ماجرا تمام می‌شود.

غلامحسین مظلومی هم عکس عجیبی با آرام بازیگر جنجالی فیلمفارسی دارد. مهم‌ترین طعمه مجلات در نیمه دوم دهه پنجاه حسن روشن است. فوق‌ستاره بسیار جوان فوتبال ایران که در صحنه‌آرایی این مجلات مجبور می‌شود با سپیده و لیلا فروهر عکس بگیرد. او یک عکس سه نفره هم با پروین و فرزین خواننده دارد.

و بالاخره آخرین تصاویر در سال ۵۷، اعضای تیم ملی در یک بزن‌و‌بکوب شبانه و حضور رقاصه‌هاست. نادیا درآن وسط و بازیکنان تیم ملی با نیش باز و کف زنان. و آخری هم پایکوبی دفاع چپ جوانی که به شکل افتخاری همراه تیم ملی راهی آرژانتین شده است و بعدها دفاع آخر پرسپولیس شد و کاپیتان تیم منتخب آسیا در سال 1984.

و این‌که در جست‌و‌جوهایم به شکل عجیبی عکسی از پرویز قلیچ‌خانی با ستاره‌های سینما و موسیقی ندیدم. اگر کسی سراغ دارد به من بگوید. میکس فوتبالیست‌ها و ستاره‌ها سه دهه بعد دوباره شکل گرفت. و با غلظتی دوچندان. همنشین هم هستند. رفیق هستند و پای ثابت مهمانی‌ها و نمایش‌های خصوصی و کنسرت‌ها و دیت‌های مثلا مخفی.

با همت اساتید محسن مسلمان و رامین رضائیان و مهدی طارمی و سعید عزت‌اللهی و فرشاد احمدزاده و مرحوم علی انصاریان و مرحوم مهرداد میناوند و مهدی قایدی و وریا غفوری و فرهاد مجیدی و البته محمدرضا گلزار و مهناز افشار و ترلان پروانه و امیر تتلو و رضا صادقی و سرکار خانم سحر قریشی و البته چندین بازیگر دیگر از صنف بانوان سینمای ایران که خب بگذریم. با یک تفاوت که حالا این فوتبالیست‌ها عموما درآمد بیشتر و یا حداقل برابر همتایانشان در موسیقی و سینما دارند.

کدخبر: ۵۴۸۷۶۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر