کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۱۸۰۱
تاریخ خبر:

همان همیشگی؛ مروری بر‌ حریفان ایران در مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶

همان همیشگی؛ مروری بر‌ حریفان ایران در مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶

حریفان ایران در مرحله سوم انتخابی جام‌جهانی 2026، آشنا و تکراری هستند

هفت صبح| با انجام قرعه‌کشی مرحله سوم مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶، تیم ملی در گروه یک با تیم‌های ملی قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان و کره‌شمالی همگروه شد. تیم ملی در ادوار اخیر در مسیر صعود به جام‌جهانی با برخی از تیم‌های قدرتمند آسیا نظیر عربستان و استرالیا روبه‌رو نشده بود که این اتفاق در این دوره هم تکرار شد.

‌قطر که قهرمان آخرین دوره جام ملت‌های آسیا به شمار می‌رود، در جایگاه سی‌وپنجم رده‌بندی فیفا جای دارد. عنابی‌ها که در سال 2023 با هدایت تین‌تین مارکسِ اسپانیایی به قله فوتبال آسیا رسیدند، در سال 2022 به لطف میزبانی از جام‌جهانی برای اولین بار در این رقابت‌ها شرکت کردند و با سه شکست حذف شدند.

‌ ازبکستان هم یکی از تیم‌هایی است که تیم ملی بیشتر از هر حریفی با آن بازی کرده است. ازبکستان که تیم شصت‌ودوم جهان به شمار می‌رود، در مرحله دوم انتخابی جام‌جهانی 2026 با ایران همگروه بود که ملی‌پوشان کشورمان در هر دو مسابقه مساوی کردند و از کسب پیروزی بازماندند. ازبک‌ها که تاکنون طعم حضور در جام‌جهانی را نچشیده‌اند، در 14 تقابل با ایران تنها یک بار پیروز شده‌اند.

‌ایران در روزهای 20 شهریور و 30 اسفند مقابل شاگردان پائولو بنتو در تیم ملی امارات صف‌آرایی می‌کند؛ حریفی که در جام ملت‌های آسیا 2023 همگروه ایران بود و با نتیجه 2 بر یک مغلوب شد. آخرین حضور امارات در جام‌جهانی به 34 سال پیش برمی‌گردد؛ حضوری که با سه شکست و دریافت 11 گل همراه بود. تیم پائولو بنتو در جایگاه شصت‌ونهم رده‌بندی تیم‌های ملی جهان ایستاده است.

‌قرقیزستان که اولین رقیب ملی‌پوشان ایران در راه صعود به جام‌جهانی خواهد بود، در رده‌بندی اخیر فیفا یک پله سقوط کرد تا جایی بین 100 تیم برتر جهان نداشته باشد و تیم صدویکم جهان لقب بگیرد. قرقیزها هم تاکنون موفق به صعود به جام‌جهانی نشده‌اند و آخرین بار در تورنمنت کافا مقابل ایران قرار گرفتند که با هت‌تریک مهدی طارمی، 5 بر یک شکست خوردند.

‌در آخر به کره‌شمالی می‌رسیم که شاید با سایر رقبا متفاوت‌تر باشد. «طوفان زرد» جام‌جهانی 1966 که تا مرحله یک چهارم نهایی این رقابت‌ها بالا آمد، در انتخابی جام‌جهانی 2010 بالاتر از ایران قرار گرفت و در مهمترین رویداد فوتبالی جهان شرکت کرد. کره‌ای‌ها از حضور در انتخابی جام‌جهانی 2022 نیز انصراف دادند و حالا مجدداً بخت خود را برای بازگشت به عرصه جهانی امتحان می‌کنند. کره‌شمالی تیم صدودهم جهان محسوب می‌شود.

‌حریفان همیشگی
قطر و ازبکستان، دو تیمی هستند که از 4 دوره اخیر رقابت‌های انتخابی، 3 بار با ایران همگروه شده‌اند. در جام جهانی 2022، قطر میزبان بود و از حضور در رقابت‌های انتخابی معاف بود. ازبکستان هم در مراحل ابتدایی حذف شد و به مرحله سوم انتخابی نرسید. اما در مرحله سوم انتخابی جام‌جهانی 2018، هر دو تیم با ایران همگروه بودند و هر 4 بازی را به ایران واگذار کردند و 12 امتیاز به ایران هدیه دادند‌ اما در انتخابی جام‌جهانی 2014 اوضاع کمی گره خورد. ایران به سختی و با خوش‌شانسی در ازبکستان با یک گل پیروز شد. در تهران با قطر به تساوی بدون گل رسید و در ورزشگاه آزادی با یک گل مغلوب ازبکستان شد. در قطر هم با دشواری و تک‌گل قوچان‌نژاد این تیم را شکست داد. حالا هر دو تیم یک بار دیگر با ایران در رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی همگروه شده‌اند.


حریفانِ گاه‌گاهی

امارات یکی دیگر از حریفان تیم ملی در این گروه است. این تیم در رقابت‌های انتخابی جام جهانی 2022 هم با ایران همگروه بود و در هر دو بازی با گل‌های مهدی طارمی مغلوب ما شد. این تیم در انتخابی جام‌جهانی 2010 هم در گروه ایران قرار داشت. بازی رفت در امارات با تساوی بدون گل به پایان رسید اما در بازی برگشت ایران پیروز شد. هر‌چند در نهایت ایران هم نتوانست به جام جهانی 2010 صعود کند. در همین دوره کره شمالی هم با ایران همگروه بود که در تهران مغلوب شد اما در پیونگ‌یانگ ایران را با تساوی متوقف کرد. کره‌شمالی 4 سال قبل‌تر هم در گروه ایران بود که در هر دو بازی شکست خورد.

 

گروه ایران خیلی آسان است؟

قطعا اگر به جای ژاپن در گروه C قرار می‌گرفتیم، با وجود تیم‌هایی مثل استرالیا و عربستان، حتی احتمال عدم صعود ما به جام‌جهانی هم وجود داشت اما دو گروه دیگر گروه‌های ساده‌تری هستند اما نمی‌توان این گروه‌ها را هم ساده تلقی کرد. به خصوص که برنامه بازی‌ها مخصوصا در دور رفت اصلا برای ما آسان نیست. دور رفت برای ایران با ساده‌ترین بازی ممکن یعنی میزبانی از قرقیزستان شروع می‌شود.

اما در ادامه باید در امارات به مصاف این تیم برویم، سپس در تاشکند با ازبکستان بازی کنیم، در روز چهارم میزبان قهرمان آسیا یعنی قطر خواهیم بود و در روز پنجم و آخرین روز دور رفت میهمان کره شمالی خواهیم بود. به این بازی‌ها، تقابل دور برگشت در قرقیزستان با این تیم را هم اضافه کنید تا متوجه شوید که شاگردان قلعه‌نویی در 6 بازی اول چه دوره سختی را در پیش دارند. هر چند در نهایت هیچ کس نمی‌تواند مدعی شود که گروه ایران سخت است!

 

 

کدخبر: ۵۶۱۸۰۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر