«اجل معلق» با رضا عطاران؛ طنزی تلخ از زندگی طبقات پایین جامعه

سریال «اجل معلق» به کارگردانی عادل تبریزی حالوهوای آشنای آثار رضا عطاران را دارد. داستان حول زندگی خانوادههای طبقه پایین و مشکلات روزمره آنها میچرخد.
قسمت اول سریال «اجل معلق» به کارگردانی عادل تبریزی، روز جمعه 1 خرداد منتشر شد؛ اثری که از همان ابتدا حالوهوای آشنای سریالهای رضا عطاران را تداعی میکند. حضور عطاران بهعنوان بازیگر اصلی و مشاور کارگردان، بیتأثیر در این شباهت نیست.
در این سریال، عطاران و عباس جمشیدیفر زوجی کمدی تشکیل دادهاند که ترکیبشان نوید لحظاتی پر از طنز و کنایههای اجتماعی را میدهد. داستان بر بستر زندگی خانوادههایی از طبقات پایین جامعه پیش میرود؛ جایی که بیکاری، فقر و بیخانمانی، بخشی از زندگی روزمره شخصیتهاست.
عطاران، باز هم با نقش یک آدم "آویزان" برگشته
رضا عطاران این بار هم در نقش شخصیتی ظاهر شده که نه کار دارد و نه مسئولیتپذیری. «داوود» کسی است که حتی لباسهایش هم متعلق به صاحب سوپر محل است و برای سیر کردن شکم خود و خانوادهاش، دست به هر کاری میزند؛ از نسیه گرفتن گرفته تا مسافرکشی با ماشین داییاش آنهم بیاجازه!
این سبک از کاراکترسازی، ادامه همان تیپهای آشنای عطاران است؛ از «فرامرز» در «کوچه اقاقیا» تا «نادر» در «بزنگاه»؛ شخصیتهایی که یا بیکارند یا به طریقی سربار دیگران شدهاند و در عین حال خودشان را طلبکار دنیا میدانند.
تمرکز روی طبقات فرودست؛ واقعگرایی با چاشنی طنز
یکی از امضاهای همیشگی عطاران، نمایش زندگی اقشار ضعیف جامعه با نگاهی واقعگرایانه اما طنزآلود است. در «اجل معلق» هم مانند «خانهبهدوش»، «ترش و شیرین» یا «بزنگاه»، قهرمانان داستان از طبقه پایین جامعه انتخاب شدهاند. داوود و غلام، دو کارگر بیکار در محلهای پایینشهری هستند که تلاش میکنند با کمترینها، روزگار بگذرانند.
زوجهای بامزه، فرمول موفق عطاران
یکی دیگر از فرمولهای موفق سریالهای عطاران، خلق زوجهایی است که در دل موقعیتهای کمدی، حقیقتهای تلخ زندگی را بیان میکنند. از زوج عطاران و حمید لولایی در «خانهبهدوش» گرفته تا همراهیاش با غلامرضا نیکخواه در «بزنگاه». حالا در «اجل معلق» شاهد همراهی او با عباس جمشیدیفر هستیم؛ زوجی که بیکار شدهاند و زندگیشان به هم گره خورده است. گریم متفاوت جمشیدیفر و طنز موقعیتی بین این دو، به جذابیت سریال افزوده است.