کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۵۹۲۳
تاریخ خبر:

تقابل قدرت و قلم‌مو | داستان سارا بوردمن و پرتره‌هایش

تقابل قدرت و قلم‌مو | داستان سارا بوردمن و پرتره‌هایش

داستان سارا بوردمن که از بوم‌های رنگارنگ آغاز شده بود در چهل‌و‌یکمین سال از زندگی حرفه‌ای‌اش به جدالی علنی با رئیس‌جمهوری آمریکا کشیده شد

هفت صبح، نوشین آذرنگ | تصور کنید روزتان را صرف کشیدن چهره‌های قدرتمند‌ترین افراد جهان می‌کنید؛ روسای‌جمهوری که تاریخ را شکل می‌دهند و هر کلمه‌شان در جهان طنین‌انداز می‌شود. حالا فکر کنید یکی از همین روسای‌جمهوری در اظهارنظری بگوید: «این بدترین تصویری است که از من کشیده شده است!» آن روز چه حالی به شما دست می‌دهد؟ این زندگی واقعی و البته پر فراز و نشیب سارا بوردمن است. هنرمندی بریتانیایی‌الاصل که در کلرادو اسپرینگز زندگی می‌کند و آثار نقاشی‌های وی بر دیوارهای ساختمان دولت ایالتی کلرادو در شهر دنور آویخته است. اما آخرین فصل زندگی‌ حرفه‌ای او با دونالد ترامپ رقم خورد که جنجالی شد. داستان سارا بوردمن که از بوم‌های رنگارنگ آغاز شده بود در چهل‌و‌یکمین سال از زندگی حرفه‌ای‌اش به جدالی علنی با رئیس‌جمهوری آمریکا کشیده شد.


‌روسای جمهوری چه فکری کردند؟

داستان این‌جا جذاب می‌شود. بوش و اوباما درباره پرتره‌هایشان چه گفتند؟ برخلاف برخی هنرمندان که هرگز سوژه‌هایشان را نمی‌بینند، آثار سارا، وی را در کانون توجهات قرار داد. سندی از دیدار او با این دو رئیس‌جمهوری وجود ندارد، اما نقاشی‌هایش تأیید مردم، متخصصان و مقامات رسمی را با خود همراه داشت. پرتره بوش، در زمان ریاست‌جمهوری‌ خود وی رونمایی شد و هنرمندان و مردم جامعه آن را به خاطر گرمایی که در این اثر خلق کرده بود ستودند.

20478077_592

چهره اوباما را به‌گونه‌ای کشید که قدرتی آرامش‌بخش را القا کند. پرتره‌های نقاشی‌شده سارا بوردمن برای مدت طولانی در ساختمان دولت ایالتی کلرادو در شهر دنور به نمایش گذاشته شد. آیا سارا روسای‌جمهوری را ملاقات کرد؟ تا جایی که می‌دانیم نه! سارا آدم پشت بوم است نه روی صحنه. برادرزاده‌اش به ان‌بی‌سی نیوز گفت که خانواده پس از جنجال ترامپ در فضای آنلاین از او حمایت کردند، که نشان می‌دهد او در جامعه و میان خانواده هواداران صمیمی دارد که طی این‌ سال‌ها شاهد موفقیتش بوده‌اند. شاید بوش یا اوباما یادداشت تشکری هم فرستاده باشند. 

 

 فصل ترامپ: پرتره‌ای که سر زبان‌ها افتاد

به سال ۲۰۱۹ برویم. سارا مأمور می‌شود چهره دونالد ترامپ را طبق روال گذشته برای همان گالری نقاشی کند. او عکسی انتخاب می‌کند، تأیید کمیته را می‌گیرد و ماه‌ها روی ترامپ با کت‌وشلوار تیره و کراوات قرمز با نگاهی متفکرانه کار می‌کند. نقاشی رونمایی می‌شود، آویزان می‌شود و شش سال است که مردم آن را دوست دارند، یا حداقل شکایتی نمی‌کنند. به گفته خودش «نظرات مردم مثبت بود». بازدیدکنندگان سلفی می‌گرفتند، قانون‌گذاران و مقامات ایالتی هرروز از آنجا رد می‌شدند و زندگی ادامه داشت. 
 

بعد، ماه مارس ۲۰۲۵، خود ترامپ آن را دید؛ یا کسی عکسی از آن پرتره را به او نشان داد. اینجا بود که ترامپ در شبکه‌اجتماعی مورد علاقه‌اش، «تروث‌سوشال» غوغا به پا کرد و آن نقاشی را «واقعا بدترین» خواند و گفت چهره او را به‌عمد دستکاری کرده‌اند. چند روز بعد، رهبران جمهوری‌خواه آن نقاشی را از دیوار کندند و در انبار گذاشتند. ناگهان، زندگیِ سرشار از آرامش سارا توفانی شد.


 سارا،  دوراهی سرنوشت و ویرانی

برای سارا، این فقط یک نقد بد نبود، گویی با پتک به سرش کوبیده‌اند. اوایل آوریل ۲۰۲۵، او در بیانیه‌ای پاسخ داد: «من آن را دقیق و بدون تعصب یا تحریف کشیدم.» او به شش سال ستایش و تأیید و بازخورد مثبت جامعه به آن پرتره اشاره کرد و چیزهایی گفت که مثل بمب ترکید. او گفت که حرف‌های ترامپ به‌طور مستقیم زندگی حرفه‌ای‌ او را  تحت‌تأثیر منفی قرار داده و کسب‌و‌کارش در حال نابودی است. فکرش را بکنید، یک روز با عشق نقاشی می‌کنید و یک روز دیگر همه پشت سر شما حرف می‌زنند. تصور کنید تمام زندگی‌تان را برای کسب حرفه‌ای بکوشید بعد کسی از بالا آن را خراب کند.
 

البته سارا به جزئیات اشاره‌ای نکرد اما می‌توان حدس زد احتمالا خیلی‌ها سفارش‌های خود را پس‌گرفته‌اند، خیلی از مشتری‌ها مردد شده‌اند، حتی ممکن است نقاشی‌های او در فضای مجازی به سوژه خنده و طنز تبدیل شود. سارا اهل فرش قرمز نیست. او حالا در کلرادو اسپرینگز زندگی می‌کند، احتمالا هرروز مثل روزهای قبل قهوه می‌نوشد و به قله پایکس نگاه می‌کند، روزش را بین نقاشی و مطالعه تقسیم می‌کند. بعضی‌ها فکر می‌کنند او پاسخ محکم‌تری به ترامپ بدهد.  شاید مصاحبه افشاگرانه‌ای ترتیب دهد، حتی پرتره دیگری از ترامپ بکشد. اما همه امیدوارند او نقاشی را ادامه دهد.


 تصویر بزرگ‌تر

داستان سارا بوردمن فقط درباره هنر نیست، درباره استقامت است. از دختری با دفترچه نقاشی تا هنرمندی که کارش کنار تاریخ آویزان است و حالا با بزرگ‌ترین بحران زندگی حرفه‌ای خود روبه‌روست.

 

کدخبر: ۵۸۵۹۲۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر