سازگاری مینا و سیما | درباره کارنامه سریالی مینا وحید
مینا وحید با فیلم علیرضا رئیسیان به شهرت رسید
هفت صبح| سال 1393 و همزمان با اکران فیلم سینمایی «دوران عاشقی» نام بازیگر جوان آن سر زبانها افتاد. مینا وحید پیشتر حضور مقابل دوربین را تجربه کرده بود ولی با فیلم علیرضا رئیسیان به شهرت رسید؛ فیلمی که در آن با شهاب حسینی همبازی بود.
وحید در ادامه فیلم بلند و کوتاه بازی کرد و سراغ تئاتر، تلویزیون و شبکه خانگی هم رفت. سوژه گزارش امروز بررسی عملکرد سریالی این بازیگر است که در «هشت پا» نقشی متفاوت از قبل را برعهده دارد. این سریال پلیسی را احمد معظمی ساخته است و هر شب از شبکه یک پخش میشود. پیشتر درباره کارنامه سینمایی وحید نوشته بودیم و بنابراین کاری به این وجه نداریم.
مورد اول| منفی
مینا وحید در سریال «هشت پا» در جلد خانمی رفته است که دیگران به او «شیمیست» یا خانم «ایکس» میگویند. ابتدا او را در حالی دیدیم که مشغول پخت ماده مخدر شیشه بود؛ مرموزانه رفتار میکرد و برای لو نرفتن، ماسک به چهره داشت. با این حساب القابی که دارد بیراه نیست و به خاطر هویت نامشخص کاراکتر است که در قسمتهای آینده سریال بهطور کامل هویدا خواهد شد.
مینا وحید میدانسته نقش کوتاه است و از پنهان بودن چهره خود زیر ماسک، آن هم برای مدتی زیاد هم اطلاع داشته. پس چرا پیشنهاد حضور در سریال «هشتپا» را پذیرفته؟ حالا که سریال رو به پایان است، میتوان به تصمیم او پی برد و اذعان کرد وحید نیازمند این چالش برای تنوع بیشتر کارنامه سریالیاش بوده. چون تاکنون شخصیتی منفی مثل خانم شیمیست را بازی نکرده بود. او در همین معدود سکانسها از عهده خلق یک شخصیت غیرکلیشهای برآمده و همچنین به خوبی راوی استیصال خانم شیمیست بعد از لو رفتن شده است. رفتار و گفتارش به اندازه است و اکت و اندام او به خدمت باورپذیری نقش در آمده.
مورد دوم| تاریخی
حالا برویم سراغ مرور سریالهایی که مینا وحید در آنها حضور داشته است. اولین تجربه سریال او «دختران حوا» است که سال 1391 پخش شد؛ یعنی پیش از دوران شهرت. این بازیگر سال 1394 و وقتی بازیگری مطرح بود، در سریال خانگی «شهرزاد» حضور یافت که داستانی از تاریخ معاصر ایران دارد. او در میان چهرههای فراوان سریال حسن فتحی، خود را اثبات کرد و نمره قبولی گرفت. سال 1394 نوبت به «بانوی عمارت» و شخصیت جواهر رسید که داستان آن در دوران قاجار میگذشت و وحید برگردان زنی مقتدر شد. این سریال تلویزیونی شهرت او پیش مخاطبان را بیشتر کرد. مهمتر اینکه عزیزالله حمیدنژاد استفادهای خوب از توان او و دیگر بازیگران سریال «بانوی عمارت» برده بود.
مورد سوم| کمدی
سال1400 مینا وحید دومین سریال خانگیاش را تجربه کرد اما «جزیره» سیروس مقدم تبدیل به اثری شاخص نشد و به همین نسبت آوردهای برای بازیگرانش به همراه نداشت. مدتی بعد او را در سریال کمدی و خانگی «ساخت ایران 3» ساخته بهمن گودرزی دیدیم که خیلی زود نشان داد در آثار کمدی نیز صاحب استعداد است. وحید نقش زنی را بازی میکرد که اهل تجملات است و به کم قانع نیست! همین ویژگی تبدیل به نقطه قوت او شد و حاصل بده بستانهایش با بازیگر نقش همسر یعنی هومن برقنورد بامزه بود.
مورد چهارم| امروزی
در ادامه نوبت به مجموعههای تلویزیونی «افرا» و «برف بیصدا میبارد» رسید که دومی فضایی تلخ داشت و بازیگر نیز متناسب با آن رفتار کرد. مینا وحید که ذاتا توانایی جان بخشیدن به زنان آرام را دارد، در «برف بیصدا میبارد» از این قابلیت استفادهای کامل برد. عملکرد او در سریال بعدی یعنی «افرا» نیز مورد توجه قرار گرفت؛ در نقش خانم دکتری که با همسر دچار چالش شده است.
امتیاز بازی مینا وحید جایی بود که باید نسبتی منطقی میان دغدغههای شخصی و حرفهای کاراکتر و صلاح زندگی خصوصی خود، برقرار میکرد. بیراه نیست اگه کاراکتر مهتاب در سریال «افرا» را جزو بهترین نقشآفرینیهای کارنامه وحید بدانیم... بازخوانی کارنامه مینا وحید نشان میدهد او در حوزه سریال، تنوع را حفظ کرده است و عملکرد تلویزیونیاش به مراتب بهتر از آثار خانگی بوده. همانطور که در تیتر اشاره شد مینا و سیما سازگاری خوبی با هم دارند. سریال بعدی این بازیگر چیست و چه نقشی انتخاب خواهد کرد؟