کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۰۵۹۹
تاریخ خبر:
پزشکیان در جلسه هیئت دولت:

شناسایی علت حادثه بندر شهید رجایی اولویت دارد، نه مقصر

شناسایی علت حادثه بندر شهید رجایی اولویت دارد، نه مقصر

سخنگوی دولت: هیچ‌گونه آلودگی شیمیایی در مناطق مسکونی بندر گزارش نشده است

هفت صبح| انفجار مهیب در بندر شهید رجایی، بندری که شریان حیاتی تجارت دریایی کشور محسوب می‌شود، نه فقط خسارت‌های مالی و انسانی به بار آورد، بلکه بار دیگر نگاه‌ها را به سمت ضعف‌های ساختاری، مدیریت سنتی بنادر و خلأهای امنیتی معطوف کرد. در جلسه اخیر هیئت دولت، رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان با لحنی صریح از مسئولان خواست تا به جای مقصرمحوری، علت‌محوری را در دستور کار قرار دهند و برای پیشگیری از تکرار چنین فجایعی، سراغ اصلاحات عمیق ساختاری بروند.

 

پزشکیان که ریاست جلسه روز گذشته هیئت دولت را بر عهده داشت با تاکید بر ضرورت رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی از مسئولان خواست تا اولا شناسایی بسترها و زمینه‌های وقوع حادثه و رفع آنها را بر یافتن مقصر مقدم داشته و ثانیا به دنبال اصلاح ساختاری، برنامه‌ای و مدیریتی اداره بنادر و گمرکات کشور باشند.

 

او با بیان اینکه شناسایی علت و بستر وقوع این سانحه، مقدم بر شناسایی عامل و مقصر حادثه است، تصریح کرد: اگر ما به دنبال مقصر باشیم، انگیزه بیشتری برای پنهان‌کاری وجود خواهد داشت، لذا در وهله اول باید به دنبال شناسایی اشکالات و بسترهای وقوع این حادثه باشیم، تا با رفع آنها، جلوی تکرار دوباره چنین فجایعی گرفته شود. در این راستا همه ارگان‌های درگیر باید با ارائه اطلاعات دقیق نهایت همکاری و همراهی را در مسیر شناسایی زمینه‌های وقوع و پیشگیری از تکرار این سانحه داشته باشند.

 

مسعود پزشکیان از مسئولان مربوطه خواست که با هماهنگی شرکت‌های بیمه‌گذار، پیگیر احصای خسارت‌ها و پرداخت هر چه سریع‌تر آنها باشند تا خسارت‌دیدگان و آسیب‌دیدگان بیش از این متضرر و از آسیب‌های وارده متاثر نشوند. او گفت: وزارت صمت نیز با شناسایی و جمع‌آوری دقیق اطلاعات خودروهایی که در محدوده بندر از این انفجار آسیب دیده‌اند با همکاری همه دستگاه‌ها، پیگیر کمک به جبران خسارت آنها باشد. او مسئله مهم دیگر را دپوی حجم انبوه کانتینر در بندر شهید رجایی عنوان کرد و با غیرقابل قبول توصیف کردن چنین رویه‌ای گفت:

 

رئیس سازمان اداری و استخدامی به سرعت با انجام مطالعات تطبیقی و بررسی‌های مقایسه‌ای، از نحوه اداره بنادر و گمرکات در دیگر کشورها، برترین و موفق‌ترین تجربه‌ها را شناسایی و بر اساس اطلاعات به دست آمده، نسبت به اصلاح ساختارها، برنامه‌ریزی و شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور اقدام شود. در این جلسه وزیر کشور گزارش مبسوطی از حادثه بندر شهید رجایی و آسیب‌شناسی صورت گرفته از مشکلات و نقائص ساختاری، برنامه‌ای و فرآیندی و مدیریتی اداره بنادر کشور ارائه کرد.

 

اطلاع‌رسانی حادثه بندر شهید رجایی منسجم و دقیق انجام شد

الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت نیز با اشاره به نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی گفت:«اطلاع‌رسانی این حادثه به شکلی منسجم و با مدیریت دقیق صورت گرفت.» وی تأکید کرد که کمیته بحران بلافاصله پس از وقوع حادثه تشکیل و سخنگوی رسمی مشخص شد.

 

حضرتی گفت: در خصوص حادثه بندر شهید رجایی، یک کمیته بحران سریع تشکیل شد. بلافاصله اطلاعیه صادر و سخنگو تعیین کرد. چه در سطح کشور و چه در سطح استان  شماره تلفن ویژه به رسانه‌ها داده شد و سامانه ویژه برای اینکه مردم در جریان باشند، در نظر گرفته شد، سپس اولین اطلاعیه  را صادر کردند تا رسانه‌ها از هرگونه گمانه زنی و شایعات پرهیز کنند و فقط اخبار را از کمیته بحران دنبال کنند.

 

 آلودگی‌ شیمیایی در مناطق مسکونی بندر گزارش نشده

اما در میان نگرانی‌های افکار عمومی درباره سلامت شهروندان اطراف بندر و امنیت کالاهای اساسی، سخنگوی دولت نیز به میدان آمد. فاطمه مهاجرانی اعلام کرد که هیچ‌گونه آلودگی شیمیایی در مناطق مسکونی بندر گزارش نشده و تنها در محدوده حادثه، استفاده از ماسک‌های تخصصی برای تیم‌های امدادی الزامی است.

 

سخنگوی دولت در رابطه با جبران خسارت آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی نیز به صحبت‌های وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: دولت از آسیب دیدگان حمایت می‌کند و مقرر شد استاندار هرمزگان اطلاعات لازم را در رابطه با همه خانوارهای آسیب دیده جمع‌آوری کرده تا بتوانیم خدمات لازم را به این عزیزان ارائه دهیم. او اعلام کرد: بندر شهید رجایی در روز پس از حادثه فعالیت خود را آغاز کرد، گمرک فعال است و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد، هیچکدام از محموله‌هایی که توسط شرکت بازرگانی دولتی منتقل شده است دچار آسیب نشده و برخی نسبت به کالاهای اساسی اظهار نگرانی کرده بودند.

 

وی بیان کرد: به تشخیص و تخصیص وزارت صنعت توسط بانک مرکزی، ارز به شرکت‌هایی که در بندر شهید رجایی آسیب دیده‌اند مجدد تخصیص داده خواهد شد.سخنگوی دولت در رابطه با شیوع بیماری سالک در برخی از مناطق کشور بیان کرد: اعتباری در این رابطه تخصیص دادیم و همینطور در رابطه با سیل سیستان اعتباری در نظر گرفته شد. مهاجرانی در رابطه با احتمال حمله سایبری و خرابکاری در رابطه با حادثه بندر شهید رجایی که از طرف خبرنگاری مطرح شد، اعلام کرد: تا الان احتمال خرابکاری رد شده است و موضوع را به احتمال زیاد قصور انسانی تشخیص داده‌اند و باید صبر کنیم تا تحقیقات کامل شود.

 

مهاجرانی همچنین در رابطه با برخورد با مقصران حادثه بندر شهید رجایی بیان کرد: باید صبر کنیم تا نتایج کارشناسی نهایی شود. مردم ایران محرم هستند و هیچ دلیلی ندارد تا واقعیت را به مردم نگوییم و البته بر روی گمانه‌زنی‌ها صحه نمی‌گذاریم. سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری که از پاسخ‌های او در رابطه با اخبار بندر شهید رجایی قانع نشده بود و آخرین آمار فوتی‌ها را جویا شد، گفت: باید توجه کنیم که کارهای کارشناسی پیش برود و هیچ دلیلی وجود ندارد که واقعیت را از مردم پنهان کنیم، حدود ۷۰ نفر آخرین آمار فوتی‌های این حادثه است.

 

مهاجرانی در ادامه بیان کرد: هر لحظه احتمال انفجار یک کانتینر دیگر در بندر شهید رجایی وجود دارد و به همین دلیل رسانه‌ها را به محل نمی‌برند و ما همه موضوعات را اطلاع رسانی خواهیم کرد. رهبری هم دستور دادند با عوامل این حادثه برخورد شود. مهاجرانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که مسئله پیامک‌های حجاب در اصفهان را مطرح کرد، اظهار کرد: من اطلاعی از این موضوع ندارم. می‌توانیم طبق وظیفه این مسئله را پیگیری کنیم.

 

کدخبر: ۵۹۰۵۹۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر