دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: صنایع دستی بیصاحب بود، سند تصویب کردیم
اسناد در دست تصویب از هوش مصنوعی تا مسائل فقهی در درمانهای نوین است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند جامع موسیقی که بعد از 30 سال و سرانجام در دولت ابراهیم رئیسی تصویب و ابلاغ شد، از سند تازهای در حوزه صنایع دستی خبر داد: در شورا با همکاری ۱۴۰۰ نفر سند جامع صنایع دستی را تهیه کردیم که پس از تصویب و ابلاغ توسط آقای پزشکیان، وزارت میراث فرهنگی مسئولیت اجرای آن را برعهده خواهد گرفت.
وی افزود: در کشور ما ۲۹۹ نوع صنایع دستی وجود دارد که از متنوعترینها در جهان محسوب میشود. اما متأسفانه این صنایع عمدتا بیصاحب و بدون حمایتهای لازم هستند. بسیاری از تولیدکنندگان این صنایع، مانند بانویی که عبای بحیری بوشهری را با دست بافته بود، نه بیمه دارند و نه بازاری برای فروش تولیداتشان پیدا میشود.
او همچنین به تکمیل سند امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: این سند که سالها مورد توجه قرار گرفته بود، در دوره ما تکمیل شد و بخشهای فرهنگی به آن اضافه شد. اکنون این سند در دست وزارت جهاد کشاورزی است تا اجرایی شود.
خسروپناه همچنین به پیشرفتهایی در تدوین اسناد مختلف اشاره کرد و گفت: از جمله اسناد مهمی که در حال حاضر در حال تدوین و نهایی شدن است، سند هوش مصنوعی است که معاونت علمی در حال پیگیری آن است. همچنین، اسناد دیگری مانند سند مواد پیشرفته و سند درمانهای نوین که شامل سلول درمانی و ژن درمانی است، در مراحل پایانی قرار دارد. ما دانش و فناوریهای لازم برای پیشرفت در حوزههای مختلف از جمله درمانهای نوین و استخراج معادن داریم، اما مدیریت صحیح و مقابله با مافیاهای اقتصادی و پزشکی ضروری است تا این فناوریها در خدمت مردم و اقتصاد کشور قرار گیرد.
او افزود: مهاجرت معکوس نیز از دیگر موفقیتهای کشور است؛ در حال حاضر تعداد زیادی از نخبگان که برای تحصیل و کار به خارج از کشور رفته بودند، به وطن بازگشتهاند و در پروژههای تحقیقاتی و علمی بهویژه در حوزه پزشکی فعالیت میکنند. یکی از اولویتهای ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب هیئت علمی از نخبگان است که امیدواریم این افراد در کشور بمانند و در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی فعالیت کنند.
خسروپناه همچنین به برخی مسائل فقهی در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم در حال پیگیری، مسائل فقهی در ارتباط با درمانهای نوین است. ما در این زمینه، شش نظریه در باب «لا ضرر» مطرح کردهایم که از این دیدگاه، در راستای استفاده از درمانهای نوین و پیشرفته در کشور بهویژه در حوزههای سلول درمانی و ژن درمانی، اقداماتی انجام شده است. امیدواریم که این اقدامات و برنامهها، گامی موثر در ارتقای علم و فناوری کشور و استفاده بهینه از ظرفیت نخبگان داخلی و خارجی باشد.