خلاصه مهمترین اظهارات مسعود پزشکیان در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی
مسعود پزشکیان در دومین گفتوگوی تلویزیونی با مردم به برخی موضوعات مهم پاسخ داد
- رئیسجمهوری درباره فیلترینگ گفت: ما در جلسه سران با کارشناسان نشستیم آن طرح و نقشهای که بتوانیم فیلترینگ را برداریم و به توافق رسیدیم. در شورای فضای مجازی نگاههای خاصی درباره فیلترینگ وجود داشت و بحث فیلترینگ را به یک کارشناسی دیگر ارجاع دادند. مقام معظم رهبری که نگفتند فیلتر کنید گفتند باید حاکمیت کنید اما آمدهاند همه چیز را فیلتر کردند. تلاش خواهیم کرد که با وفاق موضوع فیلترینگ حل شود. تاکید رهبر انقلاب هم بر حل موضوع فضای مجازی است و در نهایت انشاالله توافق لازم ایجاد میشود.
- مسعود پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان در بخشی از اظهاراتش در گفتگوی تلویزیونی به بحث ناترازی های انرژی اشاره کرد و البته گریزی نیز به بی عدالتی ها نیز زد: در منطقه ۱ و ۲ تهران به اندازه بقیه مناطق گاز مصرف میشود. استخر روباز گذاشتند که گرمایش آن در زمستان گاز زیادی مصرف میکند، خب چرا؟ نباید این روند را ادامه بدهیم.
- درباره قانون حجاب و عفاف: درباره قانون حجاب خیلی بحث داریم. از لحاظ اجرایی برای من که باید اجرا کنم سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد. قرار است گفتگو کنیم و تعامل، که هم اصول را و هم وفاق را داشته باشیم. در حال کار روی آن هستیم و خیلی مسائل آن جای سوال است. میگویند اگر کاری را میخواهید خراب کنید، از آن بد دفاع کنید. کسانی که میخواهند این کار را کنند باید مهارت و باور و توانمند داشته باشند و یک چنین موردی را در سیستم اداری خودمان نمیبینم. و چنین رفتاری را مسالهدار میدانم. باید بنشینیم گفتوگو کنیم ببینیم به چه شکلی قرار است این اتفاق بیفتد. من اگر راننده اسنپ باشم؛ خانمی که حجابش طبق آن چیزی که میخواهند نیست، هم من را و هم او را جریمه میکنند. من غذاخوری دارم میگویند او را راه ندهید؛ آیا این را جامعه میپذیرد؟ امکان پذیر است؟
- در پاسخ به این سوال مجری تلویزیون که گفت مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین در سال آینده نمی دهد و مجلس می گوید به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد: با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران میشود. گروه اقتصادی ما هم وزیر اقتصاد و هم رئیس بانک مرکزی و هم آقای طیب نیا در نشست با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدند تا روند اقتصادی کشور تغییر کند. یکی رشد اقتصادی و رشد سرمایه گذاری و تولید است. دیگری بحث ناترازی ها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است.برنامه های اولویت دار صنایع و کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند. ۲۵ زیربرنامه برای آن تدوین شده است. برخی جاها به برنامه مشترک رسیدند. ما باید مشکل ناترازیها را حل کنیم. الان ما ۲ میلیارد دلار به دانشگاه ارز می دهیم که دانشگاه آینده ما را میسازند . چگونه میخواهیم آینده در رقابت علمی و تکنولوزی عقب نمانیم. میتوانیم نبینیم و مسکن بزنیم تا رد شود. وقتی دلار می دهیم و بنزین وارد می کنیم. کسری بودجه می آوریم که نتیجه آن تورم است که به اقشار ضعیف آسیب می زند. وقتی این کار را می کنیم به آنها فشار وارد میشود. برای این که چگونه عمل کنیم با کارشناسان در حال بحث هستیم و نتیجه را میگوییم.
- باید کاری کنیم که مردم در معیشت و زندگی مشکل پیدا نکنند. قدرت خرید ما از سال ۹۰ تا الان قدرت خرید ۲۰ میلیون پایین آمده است. درمان باید به وسیله کارشناسان و اقتصاددانان انجام شود. باید درمانی که لازم است برای ماندگاری کشورمان انجام دهیم.