درباره اولین زن سخنگوی دولت در تاریخ ایران چه میدانیم؟
او پنجمین زن کابینه پزشکیان و سخنگوی دولت چهاردهم است؛ او را میتوان از امروز، اولین زن سخنگوی دولت در تاریخ ایران برشمرد
فاطمه مهاجرانی، پنجمین زن کابینه پزشکیان و سخنگوی دولت چهاردهم است؛ او را میتوان از امروز، اولین زن سخنگوی دولت در تاریخ ایران برشمرد. انتخاب او پس از 17 مرد سخنگو در ادوار پیشین، انتخابی ساختارشکن است و به نظر میرسد به عنوان نماینده زنان کار و وظیفه سنگینی در پیشرو دارد. پیش از انتصاب وی، علی بهادری جهرمی، سیاستمدار و حقوقدان در دولت سیزدهم از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بهعنوان سخنگوی دولت و دبیر هیئت دولت ایران فعالیت میکرد.
او متولد مرداد ماه سال 1349 در شهرستان اراک است و میتوان او را از جمله جوانترینهای دولت چهاردهم دانست. ریاست مرکز استعدادهای درخشان، رئیس دانشکده فنی و حرفهای دختران شریعتی، عضویت در اعضای شورای راهبری در کارنامه سوابق مهاجرانی است. در تاریخ ۲۶ مهر ماه 1396، طی حکمی از سوی محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، به عنوان سرپرست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان منصوب شد؛ وی پیش از این رئیس دانشکده فنی و حرفهای دختران شریعتی بود.
از نه گفتن به بورس لندن تا تحصیل در اسکاتلند
مهاجرانی در سال ۶۸ با رتبه ۷۰۰ وارد رشته مهندسی مکانیک شد، لیسانس خود را در رشته مکانیک در دانشگاه شهید باهنر کرمان اخذ کرد. سالهای میانه دهه ۷۰ قبولی در ارشد سخت بود و برای خانمها، مخصوصا در رشته مهندسی، سختتر؛ مهاجرانی سال ۱۳۷۴ یکی از دو زنی بود که در مقطع ارشد رشته مهندسی مکانیک قبول شد. او از همان سال نیز شروع به تدریس کرد.
مهاجرانی در دنیای آکادمیک، یک بورس دکتری از دانشگاه بونل لندن برای رشته ربوتیک گرفت، اما به گفته خودش بنا به دلایل خانوادگی نتوانست برای ادامه تحصیلات برود. بعدها مکانیک جواب انگیزه و استعدادش را نداد و تصمیم گرفت در رشته علوم تربیتی تحصیل کند؛ اما مدرکی از این رشته دریافت نکرد. او در ادامه از دانشگاه «هریوت وات» اسکاتلند فوق لیسانس استراتژی را گرفت و همان جا دکترای مدیریت (Administration Doctor of Business) دریافت کرد.