کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۳۹۰۲
تاریخ خبر:

پنج فرضیه در مورد یک ترور| دروغ‌پردازی‌های نیویورک تایمز درباره ترور شهید هنیه

پنج فرضیه در مورد یک ترور| دروغ‌پردازی‌های نیویورک تایمز درباره ترور شهید هنیه

ادعای مشکوک نیویورک تایمز در تقابل با واقعیات عینی‌:‌ آنها چه هدفی را دنبال می‌کنند؟‌‌

هفت صبح| تقریبا برای تمام جهان روشن است که ترور اسماعیل هنیه از سوی تل‌آویو و شخص نتانیاهو رهبری شده است. فرضیه‌های متفاوتی در مورد اینکه ترور از چه روشی علیه هنیه انجام گرفته که منجر به شهادت او شده، مطرح است. اینجا برخی از این فرضیات را بخوانید:

 

یک: نیویورک‌تایمز در گزارش از ترور اسماعیل هنیه در تهران مدعی شد که او بر اثر انفجار بمب، جان خود را از دست داده است. نیوریورک‌تایمز مدعی شده که از دو ماه پیش با استفاده از یک رخنه امنیتی، بمبی در اتاقی که هنیه در آن به شهادت رسید، جاسازی شده بود. در این گزارش آمده است که هنیه در سفرهای قبلی به تهران نیز در این اتاق اقامت داشته است. بر اساس نوشته این روزنامه آمریکایی که هیچ منبع و سندی برای آن ارائه نشده، بعد از اینکه استقرار هنیه در این اتاق برای عوامل ترور محرز شده، آنها بمب را از راه دور منفجر کرده‌‌اند که طی آن هنیه و محافظش در دم جان باختند.

 

دو : جورج مالبرونات، خبرنگار ارشد روزنامه فرانسوی فیگارو از قول یک مامور اطلاعاتی فرانسه درباره ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران می‌گوید به این روایت که موساد چند ماه قبل در محل اقامت هنیه در تهران، بمب‌گذاری کرده بوده، باور ندارد و سناریوی حمله هوایی به نظر منطقی‌تر می‌رسد. او در صفحه خود در شبکه ایکس توضیح داد: «سناریوی حمله هوایی به نظر منطقی‌تر می‌رسد، زیرا تا آخرین لحظه می‌توان مسیر حمله را اصلاح کرد. بمب، خیلی نامناسب و کمی بیش از حد [روایتی] ساده به نظر می‌رسد.»

 

سه: «خالد القدومی» نماینده حماس در جمهوری اسلامی ایران روز جمعه جزئیات جدیدی از شب شهادت اسماعیل هنیه رئیس فقید دفتر سیاسی این جنبش را روایت کرد. به گزارش همشهری آنلاین، القدومی که با روزنامه العربی الجدید گفت‌وگو می‌کرد، روایت روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مبنی بر شهادت هنیه بر اثر یک بمب، را تکذیب کرد و گفت: «در ساعت یک و ۳۷ دقیقه بامداد، ساختمان [محل اقامت شهید] لرزید. من بلافاصله از اتاق خود خارج شدم و دود غلیظی دیدم. بعد از آن، متوجه شدم حاج ابوالعبد (هنیه) به شهادت رسیده است.»

 

وی ادامه داد: «از شدت لرزش ساختمان، فکر کردم زلزله رخ داده یا صدای رعد بوده است. پنجره را باز کردم، ولی خبری از باران یا رعد نبود. هوا گرم بود. به طبقه چهارم که اتاق خواب شهید بود، رفتیم. دیدم که دیوار و سقف اتاق، فرو ریخته است.»

 

این مقام حماس همچنین گفت: «از وضعیت محل حمله و جنازه شهید هنیه مشخص بود که این حمله با یک پرتابه از هوا یا موشک صورت گرفته است. به هر حال، من نمی‌خواهم وارد جزئیات بیشتر شوم؛ زیرا تیمهای فنی و تخصصی برادران ما در جمهوری اسلامی مشغول تحقیق هستند و نتایج بعدا اعلام خواهد شد.

 

لقدومی ضمن انتقاد از «روایتهای منحرف کننده» روزنامه های آمریکایی و اسرائیلی درباره کار گذاشتن بمب زیر تخت خواب شهید هنیه، تأکید کرد: «واقعیتهای روی زمین، با روایتهای نیویورک تایمز و [دانیل] هاگاری [سخنگوی ارتش اسرائیل] در تضاد است. هدف از این روایتها و اظهارات، سلب مسئولیت مستقیم از اسرائیل است تا از این طریق تبعات این جنایت متوجه آن نشود».

 

چهار:  خبرگزاری عصر ایران در گزارشی به محل اقامت شهید هنیه در تهران پرداخته و با انتشار عکسی که در شبکه‌های اجتماعی از محل احتمالی اقامت هنیه منتشر شده می‌گوید: «گفته می‌شود این عکس که در فضای مجازی و به ویژه در اکانت‌های اصولگرایان منتشر شده، مربوط به محل اقامت اسماعیل هنیه در شمال تهران است؛ جایی‌که موردحمله موشکی یا پهپادی قرار گرفت و به همراه محافظش به شهادت رسید. موشک، پهپاد یا به تعبیر اطلاعیه رسمی، «پرتابه هوایی» دقیقا از پنجره اتاق‌خواب وارد و داخل آن منفجر شده است؛ اگر از بین مهمانان مراسم تحلیف، قرار بود فقط و فقط یک نفر هدف حمله تروریستی اسرائیل قرار بگیرد، او کسی نبود جز اسماعیل هنیه که سال‌ها در لیست ترور اسرائیل قرار داشت و این، موضوع پنهانی نبود.

 

بنابراین لازم بود سطح حفاظتی او بسیار ویژه و دور از هرگونه دسترسی باشد اما از بین همه ساختمان‌های تهران، او را در این بنا اسکان دادند؛ ساختمانی که کوه‌های شمال تهران بدان مشرف‌اند و عجیب‌تر اینکه در همان ساختمان نیز، در اتاقی که پنجره‌اش رو به کوه بوده است؛ عامل ترور، نه تنها می‌دانسته هنیه در این ساختمان و این اتاق است، بلکه این را هم می‌دانسته که او در لحظه شلیک، در اتاقش بوده و نه مثلا در سالن و حمام و اتاق‌های دیگر و محوطه. این نکته نیز باید به طور دقیق مورد واکاوی قرار بگیرد.

 

برخی اکانت‌ها در ایران و لبنان و اسرائیل در حال انتشار این گزاره هستند که هنیه و محافظش از طریق سیگنال موبایل یا واتساپشان ردیابی شده‌اند. به نظر می‌رسد انتشار چنین مطالبی، برای ردگم‌کنی صورت می‌گیرد. هنیه ده‌ها سال تحت‌تعقیب اسرائیل بود و به خوبی با اصول امنیتی مرتبط با تلفن همراه آشنا بود. نابخردانه است که بپذیریم او این نکته ساده را نمی‌دانست که موبایل، قابل‌ردیابی است. وانگهی از کی تا کنون، موبایل و واتساپ، علاوه‌بر ساختمان محل اقامت، شماره طبقه و اتاق و ضلع پنجره را نشان می‌دهند؟!

 

پنج: خبرگزاری فارس پس از انتشار ادعای وجود بمب در محل اقامت شهید هنیه در گزارشی نوشته است‌: «دروغ‌پردازی‌های نیویورک تایمز درباره ترور شهید هنیه در حالی انجام می‌شود که نتیجه بررسی کارشناسان درباره شیوه شهادت هنیه ناشی از اصابت یک پرتابه بوده است. بعد از نیویورک‌تایمز این ادعا توسط برخی از رسانه‌های دیگر حامی صهیونیسم نیز موردبهره‌برداری قرار گرفت و اکسیوس و بلومبرگ و... نیز بر همین اساس سناریوسازی‌های دروغین را در فضای رسانه امتداد دادند.

 

رسانه‌های محور صهیونیسم جهانی این خط دروغ‌پردازی درباره شیوه ترور هنیه را بیشتر از جهت پیشگیری از تبعات این اقدام پیش می‌برند تا بتوانند رژیم صهیونیستی را از جرم نقض حاکمیت سرزمینی و تجاوز به خاک ایران تبرئه کنند. اقدامی که به عنوان عملیات رسانه‌ای رژیم پس از فرار از پذیرفتن مسئولیت ترور، طراحی و اجرا شد.»

 

کدخبر: ۵۶۳۹۰۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر