آنها از عصر آمدند!
در جمعه داغ تیرماه با فروکش کردن گرمای هوا میزان استقبال از انتخابات سیر صعودی پیدا کرد
هفت صبح| به نظر میرسید یا پیشبینیهای اولیه از مشارکت مردم در انتخابات با ذوق زدگی بوده یا این که کارشناسان خیلی روی فضای داغ انتخابات حساب کرده بودند و یا این که عنصر گرمای هوا را فراموش کرده بودند. هرچه بود بعد از سه هفته رقابت و خبر و مناظره، گزارشها نشان میداد که تا ساعت 19 میزان مشارکت کمی بیشتر از 26 درصد بوده است!
دو بار تمدید ساعات رایگیری به سمت هشت و ده تلاشی بود برای گذر از این دیوار سرد استقبال و موج گرمای روز داغ تیرماه.کما این که در ساعت هشت مشارکت از 33 درصد گذشته بود و امیدواریم این حضور موجب ارقام بهتری تا ساعات آخر شب گذشته شده باشد .
انتخابات دیروز درحالی رقم خورد که 72 ساعت میانجیگری مقامات سیاسی و نظامی برای وادار کردن قالیباف و جلیلی در جهت ائتلاف با شکست روبهرو شد. خبرها بیشتر بر این منوال بود که فشار روی دکترجلیلی است برای عقبنشینی و ائتلاف و به نظر میرسید که برخی نهادها صلاح میدیدند با حضور قالیباف آینده سیاسی اصولگرایان را در نظر بگیرند اما جلیلی و تیمش قبول نکردند و دورخیزشان برای کسب آرا و دسترسی به نهاد ریاست جمهوری را پی گرفتند.
این دورخیز در سالهای اخیر (که توسط بخشهایی از گروه پایداری حمایت میشد) نشانههای خود را در مجلس و شوراهای فرادست نشان داده بود؛ در مسائلی مثل صیانت فضای مجازی و لایحه حجاب. این موج گروه قدرتمند پایداری در دولت با سیاستهای خاص محمد مخبر به عنوان معاون رئیسجمهور و استقلال عمل امیرعبداللیهان در دستگاه دیپلماسی روبهرو شده بود و همین طور رابطه سردی که میان اعضای پایداری با مجمع تشخیص مصلحت وجود داشت و بارها به بازگشت لوایح مورد علاقه این گروه سیاسی متنفذ ختم شده بود.
در مجلس هم دورخیز این گروه سیاسی که در انتخابات مجلس در تهران و چند شهر بزرگ با توفیق مهمی روبهرو شده بودند برای ریاست مجلس با مقاومت طرفداران قالیباف و وفور نمایندگان مستقل با شکست روبهرو شد. به نظر میرسید برخی از سیاستگذاران کلان کشور با قدرت گرفتن بیشتر پایداری تعارضاتی دارند و این به یک مشکل در اردوگاه اصولگرایان بدل شده بود. حالا در انتخابات ریاست جمهوری این مسئله بیشتر به چشم میخورد و دکتر جلیلی با حمایت گروه پایداری و همین طور شاخه طرفداران رائفیپور یعنی مصاف بر حضور در پاستور و پیگیری سیاستهای مورد توجهشان تاکید دارند.
به هرحال هرچه بود سه ضلع اصلی رقابت یعنی قالیباف و جلیلی و پزشکیان در محک سرد افکار عمومی قرار گرفتند و نتیجهاش را باید امروز محاسبه کرد. کدام دو نفر به مرحله دوم رفتند؟ جلیلی و قالیباف یا جلیلی و پزشکیان؟