کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۶۶۴۷
تاریخ خبر:

بایدن به دنبال احیای برجام؟

بایدن به دنبال احیای برجام؟

کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند

نشریه انگلیسی آی نوشت: رئیس‌جمهور جو بایدن همه گزینه‌ها را «روی میز» نگه می‌دارد و در نظر دارد تا توافق برای جلوگیری ایران از تولید سلاح‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌تر برای جلوگیری از جنگ همه‌جانبه در خاورمیانه را احیا کند.
 
به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: وزارت امور خارجه ایالات متحده به ما گفت است که بایدن «به هر طریقی» تضمین خواهد کرد که «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای نرسد».
 
یک منبع نزدیک به دولت بایدن گفت که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند.
 
این منبع گفت: یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.
 
این منبع افزود: تا آنجایی که من درک می‌کنم، این به عنوان راهی برای مماشات با اسرائیل و ایران در نظر گرفته می شود.»
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا بایدن در حال بررسی مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران است یا خیر، گفت: «همانطور که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه [آنتونی بلینکن] به صراحت گفته‌اند، ایالات متحده به هر طریقی تضمین خواهد کرد که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»
دولت بر این باور است که یک مسیر دیپلماتیک بهترین راه رو به جلو است.

 

در ژوئیه ۲۰۱۵، توافق‌نامه‌‌‌ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران بین ایران و ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد - چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده - به علاوه آلمان) به همراه اتحادیه اروپا منعقد شد. بر اساس این توافق که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می‌‌‌شود، اعلام شد که ایران اورانیوم غنی شده کافی برای تولید هشت تا ده کلاهک هسته‌‌‌ای را دارا  است. مفاد این توافق باعث شد که ایران، با برچیدن بسیاری از برنامه‌‌‌های هسته‌‌‌ای خود موافقت کند و تاسیسات خود را برای بازرسی‌‌‌های بین‌‌‌المللی گسترده‌‌‌تر توسط آژانس بین‌‌‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در ازای آزادسازی میلیاردها دلار تحریم‌‌‌ها باز کند.  این توافق تا زمان خروج ترامپ از آن، تداوم داشت. از زمانی که ترامپ برجام را زیر پا گذاشت، تهران نیز به طور فزاینده‌‌‌ای دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای بازرسی از تاسیسات هسته‌‌‌ای خود، محدود کرده است. ارزیابی اخیر آژانس بین‌‌‌المللی انرژی اتمی نشان می‌‌‌دهد که ایران از سال ۲۰۱۸ اورانیوم کافی را تا حدی غنی‌‌‌سازی کرده است که می‌‌‌تواند طی تقریبا دو هفته از نقطه گریز هسته‌‌‌ای عبور کند.

 

کدخبر: ۵۵۶۶۴۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر