اولین پیوند کلیه بدون بیهوشی در جهان
یک مرد جوان در شیکاگو، بدون بیهوشی تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفت
برای اولین بار، جراحان شیکاگو یک پیوند کلیه را به نحوی انجام دادند که طی آن بیمار تمام مدت هوشیار و بیدار بود. این جراحی یک ماه گذشته (۲۴ مِی) انجام شد و «جان نیکلاس»، بیمار ۲۸ ساله، بلافاصله روز بعد از عمل جراحی مرخص و راهی خانه شد، در حالی که به گفته متخصصان، بیماران پیوند کلیه معمولاً دو تا سه روز را در بیمارستان بستری میشوند، اما این روش اساساً جراحی را به یک عمل سرپایی تبدیل میکند.
این عمل جراحی به طور کل کمتر از دو ساعت طول کشید و بعد از اتمام آن، بیمار اظهار داشت که دردی احساس نمیکند.
به جای استفاده از بیهوشی عمومی عادی، پزشکان یک بیحسی نخاعی برای نیکلاس تزریق کردند و در عین حال به او اجازه دادند در طول عمل هوشیار بماند. این نوع بیهوشی مشابه چیزی است که در حین عمل سزارین صورت میگیرد.
نیکلاس گفت که در طول عمل جراحی اصلاً ناراحتی یا دردی را در قسمت پایینتنه خود احساس نکرده است و با شکیبایی منتظر اتمام عمل و دریافت کلیه جدید بود. این دریافتکننده در سن ۱۶ سالگی دچار مشکلات کلیوی شد و عملکرد کلیهاش تا جایی کاهش یافت که التهاب در این اندام به سطوح خطرناک رسید و چارهای جز پیوند کلیه نبود.
این نوع پیوند کلیه برای افرادی که فوبیای بیهوشی عمومی دارند یا بیمارانی که بیهوشی سلامتشان را تهدید میکند، مناسب است؛ حتی به کوتاهتر شدن مدت بستری آنها در بیمارستان کمک میکند و میتوانند زودتر از بیمارستان ترخیص شوند و ادامه استراحت و روند بهبودی را در منزل طی کنند.