کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۰۶۰۵
تاریخ خبر:

قانون در برابر دیپ‌فیک | ملانیا وارد می‌شود

قانون در برابر دیپ‌فیک | ملانیا وارد می‌شود

مجلس آمریکا قانون مبارزه با دیپ‌فیک را به اتقاق آرا تصویب کرد

زینب کاظم‌خواه دبیر صفحه آخر

هفت صبح| مجلس نمایندگان آمریکا در اجماعی کم‌نظیر و یکپارچه و چندحزبی به محافظت از شهروندان این کشور در برابر محتوای هرزنگاری تولیدشده با استفاده از هوش مصنوعی رای داد.

 

آغاز کار

از نخستین روزهای به وجود آمدن هوش مصنوعی، جریان ویدیوهای هرزنگاری و پورن از شخصیت‌های معروف و بازیگران تا سیاستمداران در اینترنت پا گرفت. زمینه‌ای که به اندازه‌‌ هرز بودنش جذاب هم می‌آمد. دیگر روزی نبود که از یک جای اینترنت ویدیویی پیدا نشود و یک آدم سرشناس را در هرزنگاری نمایانی نگنجاند. در این میانه سوای سایت‌های هرزنگاری که عرصه‌‌ تاخت و تاز چنین ویدیوهایی شده بودند، گاهی پایگاه‌های خبری هم قربانی پخش سخنرانی‌ها و بیاناتی از سیاستمداران برجسته‌‌ دنیا می‌شدند که هرگز رخ نداده و تمام آن با هوش مصنوعی ساخته شده بود.

 

به این پدیده از همان آغاز نام دیپ‌فیک یا جعل عمیق را دادند و از آن پس جعل عمیق وارد واژه‌نامه‌‌ رسانه‌ای همه فعالان این عرصه در جهان شد. در آغاز یعنی از دهه‌‌ 1990 کار تنها به ویدیوهای هرزنگاری پایان می‌گرفت ولی با پیشرفت‌های فن‌آوری همانگونه که این تصاویر می‌توانستند به درد تولید فیلم‌های هالیوودی بخورند، دستمایه‌‌ شوخی‌ها و گاه ساخت هرزنگاری‌های انتقامی، اخبار جعلی و کلاهبرداری‌های دامنه‌دار شدند.

 

کار تشخیص درستی و جعلی بودن تصاویر در آغاز آسان بود و مثلا تصاویر هوش مصنوعی پلک نمی‌زدند و همین دست‌شان را رو می‌کرد ولی زد و این امکان هم در نرم‌افزارهای مرتبط پیدا ‌ و کار سخت‌تر شد. در حال حاضر حتی سایت‌های هرزنگاری مشهور هم دست رد به سینه‌‌ ویدیوهای از این دست می‌زنند و ردیت و توییتر هم مجازات‌های خاص خود را برای چنین فعالیت‌هایی در نظر گرفته‌اند.

 

ولی کار به همین‌جا پایان نگرفته و به گفته‌‌ اسکارلت جوهانسون، بازیگر مطرح هالیوود که یکی از اهداف همیشگی این ویدیوها بوده: «اینترنت بدل به کرم‌چاله‌ای شده که خودش را می‌خورد. البته که در پایان مردم فرق جعل و اصل را تشخیص می‌دهند ولی جعل عمیق همچنان تهدیدی جدی برای زنان برجسته است.»تهدیدی که در آمریکا و انگلستان راه را برای تصویب قوانینی باز کرده بود ولی اینک مبارزه با جعل عمیق وارد مرحله‌‌ جدیدی می‌شود.

 

کار مجلس نمایندگان

از مدتی پیش زمزمه‌هایی برای قانونی کردن مبارزه‌ها با جعل عمیق سر زبان قانونگذاران آمریکا افتاده بود تا اینکه پیش‌نویس طرحی با عنوان «برش‌دار» به کنگره‌‌ آمریکا رفت و زیر دست نمایندگان مردم افتاد. دوشنبه‌‌ گذشته هم نمایندگان آمریکا یک‌جا برای این قانون برخاستند و طرح با 409 رای مثبت در برابر دو رای منفی (من جای باقی نمایندگان می‌بودم می‌سپردم محتوای گوشی این دو نفر را بررسی کنند) تصویب شد و برای اجرایی شدن و امضای قانونی راهی اتاق بیضی ترامپ شد. جالب اینکه برخلاف روال همیشگی چنین قوانینی این یکی را تد کروز جمهوری‌خواه اهل تگزاس به مجلس کنگره ارائه کرد و درجا جناح دموکرات کنگره پشت آن ایستاد.

 

ملانیا وارد می‌شود

دست برقضا خود ملانیا هم هدف چنین حمله‌هایی بوده و ویدیوهای جعلی هرز او هم از مدت‌های پیش در اینترنت پیدا شده ولی این باعث نشده که او موضعی محتاط بگیرد و راه محافظه‌کاری را برود. ملانیا از مدت‌ها پیش برای تبلیغ این طرح قانونی در همایش‌ها و کنفرانس‌هایی شرکت می‌کرد و در ماه گذشته کار هدایت یک لابی قدرتمند را در عرصه‌‌ کنگره برای حمایت از این طرح بر‌عهده داشت.

 

او پیشتر هم گفته بود: «پیشبرد این قانون را از همان روز بازگشتم به مقام بانوی اول، در دستور کارم داشته‌ام. افتخار می‌کنم که در هدایت کنگره به سوی تصویب این قانون قدمی برداشته‌ام.» کاری که حتما به این آسانی هم نبوده و آمار درخشان آرای مثبت به این قانون نشان می‌دهد ملانیا به خوبی توانسته از پس نخستین کار جدی سیاسی خود در عرصه‌‌ سیاست آمریکا برآید.به گفته‌‌ مقامات کاخ سفید این کار او باعث شده که امضای نمادین رئیس‌جمهور بر این قانون جلوه‌‌ دیگری داشته ‌ و قرار است شخص ملانیا در زمان امضای آن حضور داشته باشد.

 

ملانیا ماه پیش کار ‌روی نشست‌ها و لابی‌های گسترده‌‌ خود را علنی کرد و از جمله در میزگردی در ماه گذشته‌‌ میلادی با انگشت ‌گذاشتن روی آسیب‌پذیرترین قشر هدف جعل عمیق گفت: «دیدن رنج عمیق نوجوانان و به ویژه دختران از محتوای هرز و مخرب آنلاین مانند جعل عمیق، روح را آزار می‌دهد. این فضای سمی می‌تواند مرگبار باشد. هر جوانی سزاوار است فضای امنی برای بیان و ابراز وجود خود داشته باشد بی اینکه از سوءاستفاده بترسد.»

 

جعل عمیق در سالیان گذشته در عرصه‌‌ رسانه‌ای ایران هم بازنمودهایی داشته ولی در حال حاضر به شکلی خزنده و پنهان راه پیشرفت خود را می‌پیماید. صدالبته که فیلتر بودن بسیاری از رسانه‌های اجتماعی به این موضوع کمک کرده ولی بی‌گمان تجربه‌‌ آمریکا در این زمینه می‌تواند زنگ خطری باشد بر اینکه هرچه تندتر و جدی‌تر چنین تهدیدهایی شناسایی و تا حد امکان خنثی شوند. وجود بازدارنده‌های عملی چون قوانین سفت و سخت می‌تواند به این هدف کمک کند.

 

کدخبر: ۵۹۰۶۰۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر