خاطرات فراموش شده خانواده کهکشانی
بررسی تمامی قابلیتهایی که میتوانند به پرچمدار بعدی سامسونگ باز گردند
هفت صبح| چیزی تا تولد 15 سالگی تلفنهای پرچمدار خانواده «اس» سامسونگ باقی نمانده. گوشیهای این سری از زمانی که در سال 2010 وارد بازار شدند تاکنون تغییرات زیادی داشتهاند. به خصوص بعد از اینکه اولین مدل اولترا در سال 2020 به بازار آمد.
اگرچه فناوری به همراه گوشیهای سری گلکسی S پیشرفت زیادی از آن زمان تاکنون داشته اما یک سری از امکانات و قابلیتهای جذاب در زمانهای قدیم در گوشیهای سامسونگ وجود داشت که شرکت کرهای بدون هیچ دلیل قانعکننده و منطقی آنها را حذف کرد.
در حال حاضر جدیدترین گوشیهای سامسونگ سری گلکسی S24 هستند که کلی امکانات جذاب و بینظیر دارند. اما یک سری نقصها وجود دارد که خیلی راحت میشد از آنها جلوگیری کرد. اما سامسونگ ترجیح داد این کار را انجام ندهد و به جای آن، انتقاد یک سری از کاربران را به جان بخرد.
در ادامه به بررسی پنج مورد از این نقصها میپردازیم که امیدواریم سامسونگ در سری گلکسی S25 حداقل نیمی از آنها را برطرف کند.
گوشیهای هوشمند گلکسی S9 و S10 از جمله بهترین و جذابترین گوشیهای ساخت شرکت سامسونگ در تاریخ هستند و دلایل این موضوع هم کاملا واضح است. گلکسی S9 با الهامگیری از طراحی گلکسی S8 به بازار عرضه شد و مشکلاتی از جمله موقعیت نامناسب حسگر اثر انگشت را رفع کرد. به همین ترتیب، گلکسی S10 با طراحی حفرهای دوربین سلفی و حسگر اثر انگشت فراصوتی عالی، گام بزرگی در جلب نظر مثبت کاربران برداشت. آمار فروش خیرهکننده این گوشیها هم گویای کیفیت بالای آنها بود.
هر دو سری گوشی دارای قابلیت دیافراگم متغیر در دوربین اصلی بودند که به تناسب نور محیط، از f/1.5 در شرایط نور کم به f/2.4 در شرایط نور فراوان تغییر پیدا میکرد. این ویژگی منجر به عملکرد بهتر در محیطهای کم نور میشد و همچنین امکان ثبت جزئیات بیشتر را در شرایط نور مناسب فراهم میکرد.
در سالهای اخیر، تقریبا همه شرکتهای معروف درگاه کارت حافظه microSD را از گوشیهایشان حذف کردهاند. این اتفاق در مدلهای پرچمدار سامسونگ هم رخ داده است. پس از حذف این درگاه در گلکسی S6 و ناراحتی کاربران، سامسونگ این قابلیت را به گلکسی S7 اضافه کرد. دلایل این تغییرات قابل فهم است. امروزه، به لطف اینترنت پرسرعت، دسترسی به محتواهای پرحجم مانند موسیقی و ویدئو مثل قبل کار سختی نیست. همچنین، فضای ذخیرهسازی داخلی گوشیها نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است.
اولین مدل از گلکسی اس فقط دارای ۴ یا ۸ گیگابایت حافظه داخلی بود، اما گلکسی اس ۲۴ با حافظه ۱۲۸ گیگابایت به بازار آمده و حتی مدلهای پلاس و اولترا حافظه حداقل ۲۵۶ گیگابایتی دارند. البته این میزان حافظه فقط برای مدل پایه است و مدل الترا حتی از حافظه یک ترابایتی هم پشتیبانی میکند.
گوشیهای اپل در حال حاضر از کلید اختصاصی اکشن برای انجام چندین کار بهره میبرند. البته این چندین کار به صورت تک به تک قابل تنظیم هستند و نه به صورت همزمان. کلید بیکسبی هم میتواند با همین کاربرد به گوشیهای بعدی سامسونگ اضافه شود.
اگرچه این کلید در گذشته فقط بیکسبی را فرا میخواند یا یکی دو کار محدود انجام میداد، اما سامسونگ میتواند امکان انجام کارهای دیگر را هم با آن فراهم کند. این موضوع را میفهمیم که دکمه مورد نظر بسیار مورد انتقاد بوده است.
در ابتدا، این دکمه به جز برای فراخوانی دستیار صوتی بیکسبی کار دیگری انجام نمیداد و به همین دلیل انتقادات زیادی را به دنبال داشت. اما این روند در انتهای دوره عمر آن، در گوشی گلکسی اس ۱۰ تغییر کرد. سامسونگ دو گزینه برنامهریزی برای این دکمه در نظر گرفت: یک فشار کوتاه و یک فشار طولانی. این به این معناست که Bixby باید به یکی از این دو ورودی اختصاص داده میشد، اما دیگری را میتوانستید برای هر کار دلخواهی اختصاص دهید.
سیر تکامل این قابلیت گوشیهای سامسونگ تا حدودی مبهم است. این ویژگی در ابتدا با بهروزرسانی نرمافزاری در گلکسی اس ۳ یا اس ۴ معرفی شد، هرچند در مدلهای قبلی مانند گلکسی اس ۲ هم کاربران شاهد آن بودند. اما نمیتوان با قاطعیت اظهار نظر کرد که آخرین مدل از سری گلکسی اس سامسونگ که از این قابلیت بهره میبرد کدام بوده است. در زمان معرفی این ویژگی، کاربران زیاد از آن استقبال نکردند، بنابراین اطلاعات زیادی درباره زمان حذف آن در دسترس نیست.
قابلیت چرخش هوشمند گوشیهای سامسونگ به طور قابل توجهی مفید بود. با فعال کردن این قابلیت، هرگاه گوشی را به حالت افقی برمیداشتید، دوربین بهطور خودکار فعال میشد و جهت بررسی چشمان شما را تشخیص میداد. اگر متوجه میشد که چشمان شما نسبت به گوشی در حالت افقی هستند، صفحهنمایش را متناسب با آن میچرخاند. اما اگر متوجه میشد که چشمان شما همچنان به بالا هستند، فرض میکرد که گوشی را عمودی نگه داشتهاید و در نتیجه همه چیز را به صورت عمودی نگه میداشت.
گلکسی S8 و S9 با اسکنر عنبیه چشم، حسگر اثر انگشت خود را تقویت میکردند تا دژ محکمی بر سر راه کسانی باشند که سعی در بازگشایی قفل گوشی را داشتند. نحوه کار این قابلیت هم به این شکل بود که وقتی میخواستید قفل گوشی را باز کنید، دوربین سلفی باید با چشمان شما در یک راستا قرار میگرفت تا دستگاه باز شود.
این بهترین روش برای بازگشایی قفل گوشی نبود، اما پس از مدتی استفاده، به آن عادت میکردید. اسکنر عنبیه چشم اما مشکلات نورپردازی داشت. زمانی که نور کم میشود، مردمک چشم هم بزرگتر میشود که ممکن است باعث اشتباه در اسکنر شود، به ویژه در تاریکی کامل. فناوری از زمان حضور S8 و S9 پیشرفت زیادی کرده است و اسکنر عنبیه مادون قرمز امروزی میتواند در تاریکی کامل هم عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد.