کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۳۲۱۷
تاریخ خبر:

جوابیه‌ای به یک گزارش

جوابیه‌ای به یک گزارش

کیفیت اینترنت ایران.

روزنامه هفت صبح| ۲۶ دی ماه گزارشی با عنوان «مصائب زندگی روزانه با فیلترشکن» در صفحه سه منتشر شد؛ اخیرا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جوابیه‌ای در واکنش به این گزارش صادر کرد که به شرح زیر است: 

 

آن روزنامه بدون اینکه کوچکترین راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی کرده باشد با دستاویز قرار دادن گزارش دوم انجمن تجارت الکترونیک اقدام به انتشار مطلبی کرد که اینطور آغاز می‌شود: «کیفیت اینترنت ایران نسبت به شش ماه قبل تغییر محسوسی نداشته و همچنان در وضعیت مضطرب‌کننده‌ای قرار دارد».

 

گزارش اخیر انجمن تجارت الکترونیک اگرچه به ظاهر دقیق، مستدل و با گرافیک مناسب در دسترس عموم قرار گرفته و در مراسم مفصلی نسبت به رونمایی از آن اقدام شده است، اما با نقایص جدی و اشتباهات متعددی همراه است که اعتبار آن را زیر سوال می‌برد.

 

به‌طور مثال در بخشی از این گزارش که چارچوب حکمرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویر کشیده شده، به اشتباه مرکز راهبردی افتا از زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده که کاملا اشتباه است.

 

ضمن اینکه در بخش دیگری نیز اداره کل امنیت شبکه از زیرمجموعه کمیسیون تنظیم مقررات عنوان شده که این انتساب نیز به هیچوجه درست نیست چراکه اصولا یک کمیسیون بر اساس نقش ذاتی که دارد نمی‌تواند دارای یک اداره کل در ساختار خود باشد.

 

همچنین در گزارش انجمن تجارت الکترونیک، تعیین میزان پهنای باند بین‌الملل از حوزه اختیارات کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دانسته شده درحالی که این کارگروه که حدود دو سال از راه‌اندازی آن بیشتر نمی‌گذرد، به دستور رئیس‌جمهوری موظف است که موانع و مشکلات کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد و در جهت مرتفع کردن آنها گام بردارد و تصمیم‌گیری در مورد میزان ترافیک بین‌الملل در حیطه اختیارات آن قرار ندارد.

 

در ادامه همانطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حیاط دولت و در جمع خبرنگاران بر آن تاکید کرد، در سال 2023 هیچ قطعی سراسری اینترنت در کشور نداشتیم. اما جای سوال است در دولتی که حتی برای برگزاری آزمون کنکور برخلاف دولت‌های گذشته حاضر به قطع اینترنت در زمان و جغرافیایی خاص نشد و در تلاشی گسترده و فشرده در دو سال گذشته بیش از 6هزار روستای عمدتا دورافتاده و صعب‌العبور را تحت پوشش شبکه ارتباطی پایدار و باکیفیت قرار داد، چطور در شاخص قطع کامل اینترنت، رتبه نخست را به کشور می‌آورد؟! 

 

در جایی از این گزارش به نقل از سایت SimilarWeb و بخش فیلترینگ که سهم عمده‌ای از این گزارش دارد به 48 سایت که به ادعایشان با اختلال روبه‌رو هستند اشاره شده در حالی که 14 سایت بر روی آی پی کشور ما مسدود شده و تحریمی است و اختلالی از داخل کشور ندارد، حدود ۳۰ سایت از 35 سایت دیگر نیز در زمان دولت‌های قبل محدود شده‌اند. 

 

وزارت ارتباطات هم همواره اعلام کرده که از بازنگری در سیاست مسدودسازی و سایت‌های محدودشده چه در دولت‌های قبل و چه برخی از 4-5 سایت و پلتفرمی که در جریانات سال گذشته محدود شده حمایت می‌کند و تجدیدنظر در این موارد را بارها در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و مرکز ملی فضای مجازی پیگیری کرده و در این‌باره توضیح داده است. 

 

در متن خود گزارش گفته شده است که شاخص‌های کیفی اینترنت نسبت به ابتدای سال بهبود پیدا کرده است؛ در حالی که اغلب تیترهای گزارش و به تبع آن رسانه‌ها، هدفی غیر از کمک به بهبود را متبادر می‌کنند. 

 

امیدواریم لااقل این‌بار تجربه‌ای باشد برای نویسنده مطلب مورد اشاره تا در آینده، قبل از انتشار، تحقیق و راستی‌آزمایی را در دستور کار قرار دهد. ان‌شاءالله

 

کدخبر: ۵۵۳۲۱۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر