پازلهای گم شده پرونده گروگانگیری رشت
چند جواب به سوالهای رایج درباره ماجرای اسارت 29 ماهه در محله منظریه رشت
هفت صبح| در روزهای گذشته بعد از خبریشدن موضوع گروگانگیری در رشت، سوالهای متفاوتی درباره این پرونده عجیب شکل گرفت. مثلا مهمترین سوال این بود که یعنی در این دو سالونیم حتی یک نفر هم سراغ این خانواده را نگرفته؟ و سوالهای بجای دیگری که حالا دادستان رشت دیروز آن را توضیح داده است.
گروگانگیرها که بودند؟ گروگانگیرها که دو برادر مجرد و یک خانم ساکن شهرستان کرج و رشت بودند، قبل از این حادثه یکی از برادران و خانمی که با آنها در ارتباط بوده در شهرستان هشتگرد سابقه گروگانگیری داشتند و در دادگستری هشتگرد به ۸ سال حبس محکوم شده و متواری بودند. این افراد به علت فرار از اجرای مجازات به شهرستان رشت آمده بودند و مخفیانه زندگی میکردند تا حکم در مورد آنها اجرا نشود.
قربانیها با گروگانگیر چطور آشنا شدند؟ خانم گروگانگیر در رشت با یک خانواده متمول که پدر خانواده وکیل بود، آشنا بود و از چندین سال قبل با مادر خانواده ارتباط داشت، تمام اعضای خانواده را شناسایی کرده بود و میدانست که میتوانند از آنها اخاذی کنند. بعد از مدتی این خانم با ترفندی همسر و مادرزن وکیل را به خانه دو گروگانگیر که آنها را برادر خود معرفی کرده بود، میبرد و آنها را با آبمیوه مسموم، بیهوش میکند. پدر آقای وکیل هم با همین حربه وارد خانه میشود.
بعد از گروگان گرفتن این افراد، به منزل این خانواده مراجعه میکند و به لحاظ شناخت قبلی که از این خانواده داشت به بهانه پیشگیری از کرونا به ۳ فرزند آنها نیز قرص بیهوشی میدهد و بعد از بیهوش شدن آنها، بقیه اعضای خانواده را نیز به منزل خودشان که یک خانه دو طبقه بود، منتقل میکنند و از این زمان گروگانگیری این خانواده در خانه افراد گروگانگرفته شده، شروع میشود. همه گروگانها یک جا جمع شده بودند.
چرا فامیل متوجه نشد؟ با توجه به اینکه، این خانواده از قبل تصمیم به مهاجرت داشتند و آشنایان آنها نیز از این موضوع اطلاع داشتند، در طول این مدت اگر اقوام و نزدیکان با آنها تماس میگرفتند، گروگانگیرها آنها را تهدید جانی میکردند که به اقوام خود اعلام کنند، مهاجرت کردهاند و در ایران نیستند.
چطور ماجرا به گوش قوه قضاییه رسیده؟در جریان ملاقات مردمی دستگاه قضایی استان که هر هفته در دادستانی مرکز استان برگزار میشود، فردی مراجعه و اعلام کرد اعضای یک خانواده چند وقتی است گروگان گرفته شدهاند. فرد گزارشدهنده با افرادی که گروگان گرفته شده بودند در یک محله زندگی میکرد و همسایه آنها بود. او به واسطه حضور در محل و شناختی که از اعضای خانواده داشت با حساس شدن روی رفتوآمدهای مشکوک به منزل گروگانها به موضوع شک کرده و در جلسه ملاقات دادستانی مرکز استان موضوع را گزارش میدهد.
با تحقیقات به عملآمده مشخص میشود، عقبه تیم گروگانگیری با ۲ نفر در کرج در ارتباط بودهاند که این افراد هم با دستور قضایی دستگیر میشوند.
واقعا هیچ راهی برای فرار نبوده؟ گروگانگیرها در تمام بخشهای خانه دوربین نصب کرده بودند و تمام حرکات گروگانها را رصد میکردند و گروگانگیرها در مدل رفتاری خود به گونهای عمل میکردند که به گروگانها اجازه عملی که منجر به کشف فعالیت آنها بشود، نمیدادند و در صورت انجام هر اقدام خارج از پروتکلی آنها را تهدید میکردند.
سال ۱۴۰۱ گروگانگیرها به پسر کوچک این خانواده داروهایی میدادند که قادر به راه رفتن نباشد و غش کند. آنها به والدین این کودک گفته بودند که مادربزرگش او را جادو کرده و به همین دلیل، بین والدین کودک و مادربزرگ او درگیری ایجاد میشود و در پی این درگیری، مادربزرگ خانواده فوت میکند.