ناپدید شدن مرموز مهدی اسفندیاری در فرانسه؛ سرنوشت او چه شد؟

پس از گذشت یک ماه از ناپدید شدن مرموز مهدیه اسفندیاری، زن ایرانی ساکن شهر لیون، مقامات فرانسه بالاخره از سرنوشت او پرده برداشتند.
به گزارش هفت صبح، پس از گذشت یک ماه از ناپدید شدن مرموز مهدیه اسفندیاری، زن ایرانی ساکن شهر لیون، مقامات فرانسه بالاخره از سرنوشت او پرده برداشتند.
به گزارش مجله فرانسوی لوپوئن، یک منبع معتبر در پاریس اعلام کرد که مهدیه اسفندیاری، مترجم ۳۹ ساله، از یک ماه پیش در فرانسه زندانی است و پلیس در حال بررسی پرونده اوست.
طبق گزارش یورونیوز، مهدیه اسفندیاری که از سال ۲۰۱۸ در لیون سکونت داشت، در تاریخ ۲۸ فوریه توسط پلیس دستگیر و از دوم مارس در زندان «فرن» در «ول دو مرن» در بازداشت به سر میبرد.
دادستانی پاریس روز شنبه ۱۲ آوریل اعلام کرد که اسفندیاری به اتهام «تمجید از تروریسم» تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است. این خبر ابتدا توسط تلویزیون فرانسه منتشر شد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، اسماعیل بقایی، روز ۱۷ مارس اعلام کرد که دولت فرانسه به تهران از بازداشت این شهروند ایرانی اطلاع داده است. وی افزود که ایران از دلیل دقیق بازداشت بیاطلاع است، اما دانسته که خانم اسفندیاری از حامیان مردم فلسطین بوده و مطالبی در حمایت از غزه منتشر کرده است.
مطابق گزارش لوپوئن، پرونده مهدیه اسفندیاری از ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳ شروع شد، زمانی که اداره ملی مبارزه با نفرت آنلاین (PNLH) پس از گزارش وزارت کشور فرانسه به تحقیق در مورد مطالب منتشر شده در یک حساب تلگرامی پرداخته است. طبق گفته دادستانی پاریس، این حساب تلگرامی به تمجید از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل پرداخته و از اقدامات تروریستی حمایت کرده و به جامعه یهودیان توهین کرده بود.
بنابراین گزارش، اداره ملی مبارزه با نفرت آنلاین در ۷ نوامبر ۲۰۲۴ تحقیقات قضائی را تحت اتهام «تمجید عمومی آنلاین از تروریسم» آغاز کرد. در این راستا، دو عضو از گروهی که در تبلیغ حمایت و تحریک به تروریسم فعالیت داشتند، شناسایی و در ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ بازداشت شدند. یکی از این دو نفر مهدیه اسفندیاری بود که اکنون در بازداشت موقت است. تحقیقات همچنین در خصوص «تحریک آنلاین به تروریسم، توهین نژادی و مذهبی، و خودداری از ارائه کدهای بازگشایی حسابها در شبکههای اجتماعی، از جمله ایکس و تلگرام» ادامه دارد.
لازم به ذکر است که پیش از این نیز فرانسه یک شهروند ایرانی دیگر به نام بشیر بیآزار را در ژوئن ۲۰۲۴ بازداشت کرده بود. وزارت کشور فرانسه به دلیل انتشار مطالب حمایتی از غزه در شبکههای اجتماعی، دستور اخراج او را صادر کرده بود.