این سلبریتیهای پولدار | نگاهی به فهرست سلبریتیهای میلیاردر فوربز در سال ۲۰۲۵

ارزش کل دارایی این ۱۸ سلبریتی میلیاردر، از ۳۱ میلیارد دلار در سال گذشته به ۳۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ رسیده
هفت صبح| عرصه سرگرمی آمریکا اعم از هنری و ورزشی، حالا نه فقط مهد رویاها، بلکه باشگاه میلیاردرهاست. فهرست سال ۲۰۲۵ مجله فوربز از ثروتمندترین سلبریتیها، نهتنها بازتابی از قدرت شهرت که آینهای از هوش مالی، سرمایهگذاریهای هوشمندانه و تسلط ستارگان بر جهان برندهاست.
در صدر این فهرست، استیون اسپیلبرگ ایستاده است؛ کارگردانی که بیش از پنج دهه است بر پرده نقرهای حکومت میکند. با ثروتی معادل ۵.۳ میلیارد دلار، او حالا از رفیق قدیمیاش جورج لوکاس پیشی گرفته است. لوکاس، خالق دنیای جنگ ستارگان، با ۵.۱ میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار دارد. اسپیلبرگ که زمانی گفته بود «من یک قماربازم، 10 سال است حقوق نگرفتهام»، حالا از هر بلیت فروختهشده در پارکهای یونیورسال و از مجموعه ایندیانا جونز همچنان سهم میبرد.
اما آنچه فهرست امسال را متفاوت کرده، ورود چهار چهره جدید به باشگاه میلیاردرهاست؛ چهرههایی از حوزههای گوناگون که راه ثروت را از مسیرهای نامعمول طی کردهاند. جری ساینفلد، کمدین محبوب آمریکایی، با ۱.۱ میلیارد دلار به فهرست پیوسته است. با وجود آنکه سریال ساینفلد (Seinfeld) در سال ۱۹۹۸ به پایان رسید، درآمدهای ناشی از پخش مجدد، قراردادهای انحصاری با نتفلیکس و تورهای استندآپ، او را به این نقطه رساندهاند.
آرنولد شوارتزنگر نیز با همین رقم وارد لیست شده؛ بازیگری که سرمایهگذاریهای موفق در املاک تجاری و سهام گوگل او را از ترمیناتور تا باشگاه سلبریتیهای ثروتمند همراهی کرده است. بروس اسپرینگستین، اسطوره موسیقی آمریکا یک از نمادهای ایالت نیوجرسی، با ۱.۲ میلیارد دلار سومین تازهوارد فهرست است.
فروش کاتالوگ آثار اسپرینگستین به شرکت سونی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار و دههها فروش آلبوم و اجرای زنده، جایگاه او را در این فهرست تثبیت کردهاند. اما شاید پرصداترین نام جدید، وینس مکماهون باشد؛ بنیانگذار امپراتوری کشتیکج آمریکا که با ادغام کمپانی دبلیو.دبلیوای (WWE) با یو.اف.سی (UFC) و تأسیس شرکت تیکیاو گروپ (TKO Group)، حالا با ثروتی معادل ۳ میلیارد دلار، نه از مسیر سرگرمی که از دل تجارت ورزشی به جمع میلیاردرها پیوسته است.
پس از خیر مقدم به تازهواردان، بیایید به بازخوانی ادامه فهرست برگردیم. در رتبه سوم فهرست امسال، مایکل جردن قرار دارد؛ چهره افسانهای دنیای بسکتبال که امروز ثروتی بالغ بر ۳.۵ میلیارد دلار دارد. سهم او از برند نایکی جردن (Nike Jordan) و فروش سهام باشگاه شارلوت هورنتز مهمترین منابع درآمد او در سالهای اخیر بودهاند.
اپرا وینفری، بانوی رسانهای آمریکا، با ۳ میلیارد دلار و جیزی، سلطان هیپهاپ با ۲.۵ میلیارد دلار در رتبههای بعدیاند. جیزی همچنان از برندهای نوشیدنی آرمان دو بریگناک (Armand de Brignac)، دوسه (D’Ussé) و سهام اوبر (Uber) درآمد هنگفتی کسب میکند. البته باید بگوییم اینطور که پیداست هم اپرا و هم جیزی ممکن است در خلال رسیدگی به پرونده قضایی شان دیدی به دردسر بیفتند و ثروتشان نیز تحت تاثیر این امر قرار بگیرد.
در فهرست ۱۸ نفره امسال، چهرههای آشنای دیگری نیز به چشم میخورند: ریانا با ۱.۴ میلیارد دلار که موفقیت برندهای فنتی بیوتی (Fenty Beauty) و ساویج ایکس فنتی (Savage X Fenty) را در کارنامه دارد، پیتر جکسون کارگردان ارباب حلقهها (The Lord of the Rings) با ۱.۵ میلیارد و تایلر پری با همین مقدار ثروت، از جمله ستارگانیاند که دنیای تصویر را با دنیای سرمایهگذاری درهم آمیختهاند.
کیم کارداشیان نیز امسال با قدرت ظاهر شده و با ثروتی معادل ۱.۷ میلیارد دلار، تیلور سوئیفت را پشت سر گذاشته است. برند اسکیمز (Skims)، خط مراقبت پوستی اسکیکیان بای کیم (SKKN By Kim) و سیاست تجاری دقیق او، جایگاهش را تثبیت کردهاند. سوئیفت اما با ۱.۶ میلیارد دلار، به لطف تور رکوردشکن اراس (Eras)، همچنان یکی از ستارههای بیرقیب دنیای موسیقی است. در ردههای پایینتر، ورزشکارانی چون تایگر وودز با ۱.۳ میلیارد دلار، لبرون جیمز و مجیک جانسون با ۱.۲ میلیارد حضور دارند که در عرصه تجارت نیز درخشیدهاند.
نکته قابل توجه اینکه ارزش کل دارایی این ۱۸ سلبریتی میلیاردر، از ۳۱ میلیارد دلار در سال گذشته به ۳۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ رسیده؛ رشدی که نهتنها ناشی از تورهای موفق و فروش کاتالوگهای موسیقی است، بلکه نشان میدهد در جهان امروز، شهرت زمانی به ثروت میانجامد که با نگاه استراتژیک اقتصادی همراه باشد. عرصه سرگرمی آمریکا دیگر فقط سرزمین رؤیاها نیست؛ حالا سرزمین میلیاردرهاست.