کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۰۸۰۱
تاریخ خبر:

والیبالِ بی‌اجازه | خطر بیخ گوش تیم ملی والیبال

والیبالِ بی‌اجازه | خطر بیخ گوش تیم ملی والیبال

درحاشیه هشدار رسمی فدراسیون جهانی والیبال به ایران درباره پخش غیرمجاز بازی‌ها

هفت صبح| فدراسیون جهانی والیبال دیروز در ایمیل رسمی به فدراسیون والیبال ایران هشدار داد که اگر بازی‌های تیم ملی از تلویزیون کشورمان پخش شود، به‌دلیل پرداخت نشدن حق پخش با جریمه‌ها و محرومیت‌های سنگینی روبه‌رو خواهیم شد. این جریمه می‌تواند تا یک میلیون دلار و حتی حذف تیم ملی از لیگ ملت‌ها باشد. 

 

میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال دراین رابطه گفته که «این مشکل برای همه ما استرس زیادی ایجاد کرده است. چرا‌که پای تیم ملی در میان است. حق مردم است بازی‌های تیم ملی کشورشان را تماشا کنند. مدیران ارشد صداوسیما و همینطور وزیر ورزش و جوانان هم پیگیر حل این مشکل هستند. امیدوارم در نهایت شرایط به گونه‌ای شود که تیم ملی آسیب نبیند.»

 

داستان پخش غیرقانونی مسابقات در ایران سابقه‌ای دیرینه دارد. این کار به‌حدی تکرار شده که دیگر فدراسیون جهانی والیبال هم این مسئله را می‌داند و هشدار تند می‌دهد. درواقع کار به جایی رسیده ‌ که به اعتبار بین‌المللی ورزش ایران خدشه وارد شده است. چون پخش غیرقانونی مسابقات، ایران را در زمره متخلفان حقوق رسانه‌ای قرار می‌دهد و چهره‌ای غیرحرفه‌ای و قانون‌گریز از کشورمان در سطح جهانی نمایش می‌دهد.

 

ایران طی سال‌های گذشته از حقوق رسانه‌ای دیگر کشورها استفاده کرده است، بدون اینکه خود هیچ سهمی به تولیدکنندگان جهانی بپردازد. این نقض اصول رسانه‌ای باعث بی‌اعتمادی به مشارکت ایران در قراردادهای بین‌المللی رسانه‌ای شده است. درعین حال این موضوع مستقیماً بر اعتبار فدراسیون‌های ایرانی و روابط بین‌المللی کشورمان تأثیر منفی گذاشته است.

 

واقعیت این است که طی سال‌های گذشته شاهد پخش خارج از عرف و رویه مشخص مسابقه‌های ورزشی به خصوص فوتبال و والیبال در تلویزیون کشورمان هستیم. بارها و بارها مذاکراتی برای خرید حق پخش با مسئولان صدا و سیما صورت گرفته و بسیاری از این گفت‌وگوها بدون نتیجه مانده است. درواقع در بر پاشنه صدا و سیما به همان روال همیشگی چرخیده است. اینقدر که حالا آش به حدی شور شده که فدراسیون‌های جهانی خودشان وارد عمل می‌شوند و هشدار حذف از میادین مهم جهانی می‌دهند.

 

متاسفانه در هشدار فدراسیون جهانی والیبال موضوع جریمه‌های سنگین و حذف مطرح شده است. اگر این اتفاق رخ بدهد روحیه ملی و ورزشی ایران تضعیف می‌شود و مسیر رشد و دیده‌شدن استعدادهای ایرانی را مسدود می‌کند. تازه این جریمه‌ها می‌تواند شروع ماجرا باشد. صد البته که از سرخوردگی اجتماعی و ناامیدی برای مردم کشورمان هم نمی‌توانیم عبور کنیم. چون در صورت حذف تیم ملی از مسابقات جهانی، جامعه‌ای که با شور ملی این رقابت‌ها را دنبال می‌کند با سرخوردگی و ناامیدی روبه‌رو می‌شود. این آسیب روانی به‌ویژه در میان جوانان و علاقه‌مندان به ورزش به‌همین راحتی قابل جبران نیست.

 

در کنار این مسائل پخش مسابقات جهانی بدون پرداخت هزینه، نشان‌دهنده فقدان شفافیت، بودجه‌بندی حرفه‌ای و پاسخگویی در ساختار صداوسیما است. این مسئله درباره مسابقه‌های داخلی کشور نیز صدق می‌کند. بارها و بارها درباره حق پخش واقعی باشگاه‌های لیگ‌برتر فوتبال به باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها مذاکراتی صورت گرفته است اما هیچ وقت آن چیزی که منظور نظر باشگاه‌ها بوده، محقق نشده است. این بی‌نظمی قطعا روی اقتصاد فوتبال و والیبال داخلی و وابستگی‌شان به پول‌های دولتی تاثیر می‌گذارد. حق پخش یکی از منابع اصلی درآمد فدراسیون‌ها و رسانه‌های جهان است. ایران اما با نادیده گرفتن این منبع، یکی از ستون‌های اصلی توسعه اقتصاد ورزش را تخریب کرده و راه ورود سرمایه‌گذاران خصوصی به این عرصه را مسدود کرده است.  

 

اگر این روال همچنان ادامه پیدا کند جایگاه ورزش ایران به‌عنوان ابزار دیپلماسی عمومی و فرهنگی خدشه‌دار خواهد شد. توجه داشته باشیم که ورزش می‌تواند نقش سازنده‌ای در بهبود تصویر جهانی ایران داشته باشد. اما با وضعیت پیش آمده اکنون به نقطه‌ضعف دیپلماسی تبدیل شده است. 

 

تازه‌ترین تحولاتتک نگاریرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۰۸۰۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر