کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۰۶۰۱
تاریخ خبر:

بهترین جراح زانو و لگن در تهران

بهترین جراح زانو و لگن در تهران

رپورتاژآگهی - جراحی‌ زانو و لگن از رایج‌ترین و مؤثرترین روش‌های درمانی برای کاهش درد و بهبود عملکرد در بیماران مبتلا به مشکلات شدید مفصلی مانند آرتروز، آسیب‌های ورزشی، و ناهنجاری‌های مادرزادی است. این جراحی‌ها به 2 دستۀ عمده تقسیم می‌شوند: تعویض مفصل (آرتروپلاستی) و جراحی‌های ترمیمی. در این صفحه به مشکلات مختلف زانو و روش‌های درمان آنها می‌پردازیم و شما را برای انتخاب بهترین جراح زانو و لگن در تهران راهنمایی می‌کنیم.

 

مشکلات مختلف زانو و لگن

مشکلات زانو و لگن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند تصادف‌ها، آسیب‌های فیزیکی و ورزشی، آرتروز، ناهنجاری‌های مادرزادی و سایر بیماری‌ها باشد. در ادامه دربارۀ شایع‌ترین مشکلات زانو و لگن بیشتر صحبت می‌کنیم:

آرتروز زانو و لگن

آرتروز به معنی آسیب دیدن یا از بین رفتن غضروف مفصل است. این مشکل به‌دلایل زیر ایجاد می‌شود:

  • آرتروز استئوآرتریت: شایع‌ترین نوع آرتروز و ناشی از فرسایش غضروف مفصل است.
  • آرتریت روماتوئید: یک بیماری خودایمنی است که باعث التهاب مفصل می‌شود.
  • آرتروز پس از آسیب: ناشی از آسیب‌های قبلی مانند شکستگی یا پارگی رباط‌ها است.

عفونت مفصل (آرتریت عفونی)

نوعی عفونت باکتریایی می‌تواند مفصل را آلوده کند و از بین ببرد.

ناهنجاری‌های مادرزادی

زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، و دیپلازی (ناهنجاری در شکل‌گیری) مفصل لگن باعث دشواری یا ناتوانی حرکتی می‌شود.

شکستگی و دررفتگی

تصادف‌ها، آسیب‌های ورزشی، سقوط‌ از ارتفاع و... می‌تواند باعث خارج شدن سر استخوان از مفصل شود.

مشکلات زانو و لگن چگونه درمان می‌شوند؟

برای رفع این مشکلات درمان‌های جراحی و غیرجراحی وجود دارد و پزشک متخصص ارتوپد باتوجه به وضعیتِ بیمار دربارۀ آن تصمیم‌گیری می‌شود.

درمان‌های غیرجراحی

شامل فیزیوتراپی، مصرف داروهای ضدالتهاب، تزریق کورتیزون و استفاده از وسایل کمکی مانند بریس‌ و واکر می‌شود.

درمان‌های جراحی

شامل تعویض مفصل، بازسازی رباط‌ها، آرتروسکوپی و جراحی‌های اصلاحی برای ناهنجاری‌ها است.

مفصل زانو چگونه تعویض می‌شود

جراحی تعویض مفصل زانو شامل جایگزینی مفصل آسیب‌دیده با پروتزهای مصنوعی است. این جراحی اغلب برای بیمارانی که دچار آرتروز شدید زانو هستند و سایر روش‌های درمانی برای آنها مؤثر نبوده است، انجام می‌شود.

پیش از جراحی، سلامت عمومی فرد و میزان پیشرفت بیماری با استفاده از آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های لازم ارزیابی می‌شود. در اتاق عمل، بیمار تحت بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. سپس برشی در ناحیۀ مورد نظر ایجاد می‌شود و قسمت‌های آسیب‌دیدۀ استخوان و غضروف برداشته شده و قطعه‌های پروتز جایگزین می‌شوند. درمان‌های پس از جراحی شامل مصرف داروهای لازم، مکمل‌های موردنیاز، انجام منظم فیزیوتراپی و پرهیز از حرکات سریع یا سنگین است.

مزایای جراحی زانو

جراحی مفصل زانو باعث کاهش یا حذف درد، بهبود حرکت و ارتقای کیفیت زندگی بیمار می‌شود.

عوارض جراحی زانو

ایجاد عفونت، لخته شدن خون، آسیب به عروق خونی یا اعصاب، شل شدن یا فرسایش پروتز از عوارض این عمل جراحی است که با نظارت و توصیه‌های پزشک باید نسبت به پیشگیری یا رفع آنها اقدام کرد.

جراحی زانوی ضربدری و پرانتزی

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، زانوی ضربدری یا پرانتزی هم می‌تواند عامل ایجادکنندۀ آرتروز و مشکلات زانو باشد. زانوی پرانتزی حالتی است که در آن زانوها به سمت بیرون؛ و در حالت ضربدری به سمت داخل متمایل می‌شوند. جراحی زانوی پرانتزی و زانوی ضربدری شامل شکستن و اصلاح استخوان با استفاده از ابزارهای خاص برای تغییر زاویۀ زانو و استفاده از پیچ‌های مخصوص برای تثبیت استخوان در وضعیت صحیح است.

باتوجه به این‌که جراحی زانو یک عمل پیچیده و تخصصی است، توصیه می‌شود که با بهترین جراح زانو و لگن برای انجام آن مشورت کنید.

پارگی رباط و آرتروز زانو

پارگی رباط صلیبی زانو هم می‌تواند موجب آرتروز شود. در این حالت اگر روش‌های دیگر جوابگو نباشد، پزشک عمل جراحی را توصیه می‌کند. بازسازی رباط صلیبی قدامی به‌ویژه برای افرادی که دچار پارگی کامل یا شدید رباط شده‌اند و می‌خواهند به فعالیت‌های ورزشی یا زندگی فعال خود بازگردند، انجام می‌گیرد.

ممکن است قبل از جراحی، یک دوره فیزیوتراپی برای تقویت عضلات زانو و بهبود دامنۀ حرکتی توصیه شود. طی عمل، جراح از تکنیک‌های آرتروسکوپی (استفاده از یک دوربین کوچک و ابزارهای جراحی ویژه) برای انجام جراحی استفاده می‌کند. رباطِ آسیب‌دیده برداشته می‌شود و با یک تاندون جایگزین که اغلب از تاندون همسترینگ یا تاندون کشکک بیمار گرفته می‌شود، جایگزین می‌گردد.

پس از جراحی، استفاده از بریس زانو و عصا، و شروع فیزیوتراپی برای تقویت عضلات و بهبود دامنۀ حرکتی زانو توصیه می‌شود.

جراحی تعویض مفصل لگن چگونه صورت می‌گیرد؟

تعویض مفصل لگن نیز شامل جایگزینی مفصل لگن با پروتزهای مصنوعی است. این جراحی برای بیمارانی که دچار آرتروز شدید، شکستگی‌های لگن، یا ناهنجاری‌های مادرزادی هستند، انجام می‌شود. پس از جراحی، بیمار اغلب باید چند روز در بیمارستان بستری باشد و مدتی از عصا یا واکر برای راه رفتن استفاده کند. فیزیوتراپی برای بازگرداندن توان حرکتی بیمار ضروری است.

برای کسب بهترین نتیجه و به‌حداقل رساندن خطرات و عوارض، باید در انتخاب پزشک جراح دقت کنید و از یک متخصص باتجربه در این زمینه کمک بگیرید. پیروی دقیق از دستورات جراح و فیزیوتراپیست برای بهبود سریع‌تر حائز اهمیت است.

سخن آخر

مشکلات زانو و لگن را جدی بگیرید. بسیاری از بیماری‌ها در مراحل ابتدایی راحت‌تر قابل درمان هستند. در‌صورتی‌که روش‌های غیرتهاجمی و فیزیوتراپی برای حل مشکل زانو و لگن کافی نباشد، عمل جراحی توصیه می‌شود که شامل ترمیم یا تعویض مفصل می‌شود. اگر آسیب به غضروف مفصل زانو یا لگن زیاد باشد، عمل تعویض مفصل انجام خواهد شد.

جراحی زانو و لگن عمل پیچیده‌ای است و نیاز به تخصص و تجربۀ زیادی دارد. اگر به‌دنبال بهترین جراح زانو در تهران می‌گردید، می‌توانید به دکتر نیما قمشی مراجعه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک سایت ایشان کلیک کنید.

کدخبر: ۵۷۰۶۰۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر