دامیننس بیتکوین رکورد چهار ساله را شکست
سه نشانه از خداحافظی زودهنگام با آلتسیزن
هفت صبح| اتریوم 2100 دلار چنان ترسی به جان سرمایهگذاران آلتکوینها انداخته که دوباره شاهد اوج گرفتن زمزمهها درباره جاماندن آلتکوینها هستیم. بعضی معتقدند این سری دیگر خبری از آلتسیزن نخواهد بود و بیتکوینها قرار نیست فروخته شوند و پول بیتکوینهای فروخته شده هم قرار نیست به اتریوم و سولانا برسد. زمزمههایی که با سقوط قیمت اتریوم از محدوده 3400 دلار تا 2100 دلار و ریزش نزدیک به 40درصدی آن قوت گرفته.
هرچند که از نظر ما هر ریزشی در بازار فرصت خرید است و همانکسانی که نصف شب دوشنبه موفق شدند اتریوم 2100 دلاری بخرند، در لحظه نگارش این متن و با افزایش قیمت تا محدوده 2900دلار حدود 38درصد سود به جیب زدهاند، ولی همچنان بیم و امیدهای فراوانی درباره آلتسیزن 2025 وجود دارد. سه نشانه از آن را بررسی میکنیم.
دامیننس بیتکوین به رکورد 64درصد رسید
اصطلاح دامیننس به معنای سلطه بیتکوین بر بازار رمزارزهاست. این شاخص نشان میدهد چند درصد از کل پولهایی که به بازار رمزارز آورده شده، در بیتکوین سرمایهگذاری شدهاند. وقتی میگوییم دامیننس بیتکوین 64درصد است، به این معناست که ارزش بازار بیتکوین 64 درصد ارزش کل بازار رمزارزها را به خود اختصاص داده است.
دامیننس شاخصی مناسب برای شناسایی آلتسیزن است که نشان میدهد کی پول رمزارز دوستان از بیتکوین به سایر رمزارزها میرود. آخرین بار سال 2021 دامیننس بیتکوین بالای 64درصد بود. موضوعی که نشان میدهد با وجود گذشت چند هفته از رکوردشکنی قیمت بیتکوین، همچنان سرمایهگذاران رمزارز حاضر نشدهاند بیتکوینهایشان را به چیز دیگری تبدیل کنند.
جاماندگی یک چهارمی اتریوم از بیتکوین
در روند صعودی قبلی، زمانی که قیمت بیتکوین برای اولین بار به 50هزار دلار رسیده بود، هر اتریوم در بازار رمزارز با قیمت 4800 دلار معامله میشد. آن زمان این قیمتها نشان از آلتسیزن داشت و آنجا بود که بسیاری از رمزارزها به نرخهایی دست یافتند که در برخی موارد هنوز فاصله زیادی تا آن محدودهها باقی مانده.
نمونهاش همین اتریوم که اکنون در دوران بیتکوین 100هزار دلاری، اگر به همان نسبت رشد کرده بود باید حدود 10هزار دلار قیمت میخورد، ولی اکنون در محدوده نزدیک به سه هزار دلار گیر افتاده و نشان میدهد رمزارزی که یک زمان قرار بود بیتکوین را فیلیپ کند و به بازیگر اول بازار تبدیل شود، حالا به روزی افتاده که در عرض چند ساعت چند ده درصد ارزش خود را از دست میدهد.
سرمایهگذاران نهادی، فروشنده نیستند
در سایکلهای قبلی که قیمت بیتکوین به روند صعودی میافتاد، شاهد ورود پولهای جدید از اقصی نقاط دنیا به بازار رمزارز بودیم. امسال هم این اتفاق برای بیتکوین افتاده، ولی با این تفاوت که بخش عمده سرمایهگذاران جدید بازار رمزارز، سرمایهگذاران نهادی هستند که به لطف ETF بیتکوین پایشان به این بازار باز شده.
برخلاف گذشته که افراد پولهایشان را به صرافی میبردند و با آن بیتکوین میخریدند و بعد خسته میشدند و میفروختند و با همان پول اتریوم میخریدند، اینبار دیگر از این خبرها نیست و پولی که به ETF های بیتکوین سرازیر شده، قرار نیست به همین راحتی خارج شود و حتی در صورت خروج، قرار نیست مجددا برای سرمایهگذاری در رمزارز دیگری به بازار برگردد. به همین مناسبت بعید نیست که امسال با وجود رکوردشکنی بیتکوین دیگر خبری از آلتسیزن نباشد.