ماجرای فیلم دختران افغان و توییت علی ربیعی
ربیعی کمکار است اما کنشهای او معمولا از سوی اهالی سیاست و کاربران شبکههای اجتماعی جدی گرفته میشود.
خبر: توییت علی ربیعی در نقد ضرب و شتم چند تبعه کشور افغانستان در یک پارک، بحث برانگیز شده است.
ماجرا چیست؟ فیلمی در اکانت ربیعی منتشر شده و مشخص نیست که مربوط به چه زمانی و کجاست. حتی از فیلم مشخص نمیشود که این نزاع مربوط به اتباع ایران و افغانستان است. در ابتدای فیلم یک دختر با صدای لرزان میگوید با مدرکم میزنم توی صورتت و بعد قاب دیگری را میبینیم از نزاعی در دوردست که در پس زمینه آن فردی با لهجه افغانستانی میگوید فحش میدهند و کتک میزنند و در نهایت تصویر مردی در حال کتک زدن چند نفر و صدای گریه بچهای که میگوید "بابایی بسه". یک خانم میانسال در ابتدای فیلم و صدای جیغ چند دختر در انتهای فیلم هم دیده و شنیده میشود. در این میانه چند بار صدای "برو بینم" و "برو بیرون" هم شنیده میشود. دلیل درگیری هم مشخص نیست.
ربیعی چه گفته است؟ ربیعی که دستیار اجتماعی پزشکیان است در توییت خود نوشته:
کارهای زشت نژادپرستانه در قبال مهاجرین غیرقابل توجیه بوده و با فرهنگ و روحیه ایرانی نیز سازگار نیست. همانگونه که اگر یک دختر ایرانی در اثر ظلم، متحمل رنج شود، قلبمان میلرزد؛ دیدن سیلی خوردن دختران افغانستانی هم باید موجب درد و تاسف شود. مسئله پناهجویان صرفا در چارچوب منطقی و از طریق برنامه ریزی و سیاستگذاری قابل بررسی و تصمیمگیری است. انسان در هرجای دنیا که باشد باید کرامت انسانیاش حفظ شود.
چه واکنشی داشته است؟ توییت ربیعی در ۴۸ ساعت گذشته، ۱۰۲ هزار بار دیده شده است. بسیاری از پاسخها به این توییت، منتقدانه بوده است. منتقدان دو دستهاند. کسانی که میگویند چرا ربیعی چنین حساسیتی در مورد شهروندان ایران ندارد و کسانی که میگویند چرا ربیعی چنین حساسیتی را در مورد خشونتهایی که اتباع افغانستان علیه ایرانیان داشتند، نداشته است.
علی ربیعی کیست؟ علی ربیعی، متولد سال ۱۳۳۴ است و در دوره سید محمد خاتمی هم مشاور امور اجتماعی رئیسجمهور بود و در دولت حسن روحانی به مدت ۶ سال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به مدت ۲ سال سخنگوی دولت بوده است. او از افراد اولیه در ساختار وزارت اطلاعات بوده و با نام مستعار عباد شناخته میشود.