کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۴۳۹
تاریخ خبر:

اتفاق بی‌سابقه در تاریخ پزشکی؛ جراح از بیمار خود «سرطان» گرفت

اتفاق بی‌سابقه در تاریخ پزشکی؛ جراح از بیمار خود «سرطان» گرفت

یک پزشک در حین جراحی سرطان به طور تصادفی بیماری را به خود منتقل کرد

یک پزشک در حین جراحی سرطان به طور تصادفی بیماری را به خود منتقل کرد که به گفته پزشکان یک مورد بی‌سابقه در تاریخ پزشکی است. در این حادثه، یک مرد ۳۲ ساله آلمانی که به نوع نادری از سرطان مبتلا بود، تحت جراحی برای برداشتن تومور شکمی قرار گرفت. در طول عمل، جراح ۵۳ ساله دست خود را برید، اما زخم بلافاصله ضدعفونی و پانسمان شد.

 

دیلی میل نوشت: خانم لیندا چاوز، ۳۵ ساله، سال گذشته با سرطان پیشرفته ریه تشخیص داده شد، اما پزشکان علائم او را به اشتباه به عنوان آلرژی یا سیاتیک تفسیر کردند. متأسفانه، زمانی که بیماری او شناسایی شد، در مرحله چهارم قرار داشت و به بخش‌های مختلف بدن مانند مغز، استخوان‌ها، و غدد لنفاوی گسترش یافته بود.

 

در این حادثه، یک مرد ۳۲ ساله آلمانی که به نوع نادری از سرطان مبتلا بود، تحت جراحی برای برداشتن تومور شکمی قرار گرفت. در طول عمل، جراح ۵۳ ساله دست خود را برید، اما زخم بلافاصله ضدعفونی و پانسمان شد.

 

پنج ماه بعد، جراح متوجه وجود یک توده کوچک در محل زخم شد و تحت آزمایش قرار گرفت. مشخص شد این توده یک تومور بدخیم است و آزمایش‌ها نشان دادند که ژنتیک این تومور با سرطان بیمار قبلی یکسان است.

 

پزشکان معتقدند سلول‌های تومور از طریق زخم وارد بدن جراح شده و باعث ایجاد سرطان در بدن او شده‌اند. این مورد نادر به این دلیل عجیب است که معمولاً بافت‌های خارجی توسط سیستم ایمنی بدن پس زده می‌شوند.

 

محققان اشاره کردند که پاسخ ایمنی بدن جراح در این مورد به اندازه کافی قوی نبوده است. تومور با رشد خود نشان داده که بدن جراح نتوانسته آن را به درستی شناسایی و از بین ببرد.

 

گزارش این مورد در ابتدا در سال ۱۹۹۶ منتشر شد، اما اکنون بار دیگر توجه عموم را جلب کرده است. در این گزارش آمده که تومور بدخیم هیستیوسیتومای فیبروزی بیمار به جراح منتقل شده است؛ نوع نادری از سرطان که تنها ۱۴۰۰ مورد از آن در سال تشخیص داده می‌شود.

 

خوشبختانه، پس از دو سال از برداشتن تومور جراح، نشانه‌ای از بازگشت یا گسترش سرطان در بدن او دیده نشد.

 

پزشکان تأکید دارند که چنین مواردی بسیار نادر است و اطلاعات موجود درباره انتقال سرطان از بیمار به پزشک یا اهداکننده به گیرنده بسیار محدود است.

 

منبع: انتخاب
کدخبر: ۵۷۱۴۳۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر