سازمان هواشناسی: عبور از خشکسالی با امید به بارورسازی ممکن نیست

رئیس سازمان هواشناسی با رد تصور رایج درباره تأثیرگذاری گسترده بارورسازی ابرها، تأکید کرد که اتکا به این روش کافی نیست. وی بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب و مدیریت منابع به عنوان راهکارهای اساسی تأکید کرد.
سحر تاجبخش سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی اظهار کرد: فصل تابستان است و پیامدهای تغییر اقلیم باعث شده است روند افزایش دما در کشور چشمگیر باشد.
وی ادامه داد: تابستان گرمی را پیشِرو داریم، شرایط مدیریت آب در کشور بسیار بسیار حائز اهمیت است، در سال جاری آبی هم طی سالهای گذشته کمآبی و کمبارشی قابلتوجهی را تجربه کردهایم.
وی یادآور شد: در بهار سال گذشته با بارشهایی که اتفاق افتاد، به مقادیر نرمال رسیدیم، اما ۵ سال متوالی کمبارشی داشتیم، مدیریت از اهمیت بالایی برخوردار است، بهخصوص حوزه کشاورزی، صنعت و پس از این دو، شرب، مطمئنم با مدیریت بهینه در وزارت نیرو و سایر دستگاهها بتوانیم این بحران را پشتسر بگذاریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: از مردم عزیز خواهش میکنیم در شرایط کنونی کشور در مصرف آب صرفهجویی کافی را داشته باشند.
رئیس سازمان هواشناسی درباره بارورسازی ابرها گفت: این موضوع از دیرباز در کشور مطرح بوده است، قطعاً بارورسازی کار علمی و قابل اجراست، مهم این است که هدف ما از بارورسازی ابرها چیست.
تاجبخش بیان کرد: با توجه به بحران شدید کشور در حوزه منابع آبی، با هدف اینکه بتوانیم منابع آبی سطحی و زیرزمینی را افزایش دهیم، بارورسازی نقش خیلی تعیینکنندهای ندارد، اما بهصورت جزئی تا ۱۰ درصد در دنیا روند افزایش بارشها دیده شده است.
وی گفت: بسیاری از کشورها بارورسازی ابرها را تأیید نکردهاند که بتواند مسئله خشکسالی را حل کند.