کشف گنجینهای عظیم از سکههای باستانی در ژاپن

باستانشناسان ژاپنی موفق به کشف بیش از ۱۰۰ هزار سکهی باستانی در شهر ماباشی شدند؛ گنجینهای که قدمت برخی از سکههای آن به بیش از دو هزار سال پیش بازمیگردد.
باستانشناسان در جریان حفاریهای پیش از ساخت یک کارخانه در شهر ماباشی، واقع در ۱۰۰ کیلومتری شمالغرب توکیو، به گنجینهای با حدود ۱۰۰ هزار سکه برخوردند. این خبر توسط روزنامه «آساهی شیمبون» منتشر شد. تاکنون تنها ۳۳۴ سکه از این مجموعه بررسی شدهاند که قدیمیترین آنها متعلق به سال ۱۷۵ پیش از میلاد در چین است و جدیدترین سکه به سال ۱۲۶۵ میلادی بازمیگردد.
سکههایی بستهبندیشده در ۱۰۶۰ دسته
طبق گزارشها، سکهها در ۱۰۶۰ بسته نگهداری میشدند که هر بسته شامل حدود ۱۰۰ سکه بوده است. قدیمیترین سکه کشفشده دارای کتیبه چینی «بانلیانگ» (Banliang) است که به معنای «نیم اونس» است؛ نوعی سکه رایج در چین حدود ۲۲۰۰ سال پیش.
تاریخچه ضرب سکه در ژاپن
اتان سیگال، استاد تاریخ در دانشگاه ایالتی میشیگان، در گفتوگو با Live Science اشاره کرده است که گنجینههای مشابهی در نقاط مختلف ژاپن، عمدتاً متعلق به دورههای قرون وسطی (قرن ۱۳ تا ۱۶)، کشف شدهاند. او توضیح داد که ژاپنیها از اواخر قرن هفتم میلادی شروع به ضرب سکههای فلزی کردند که از سکههای چینی الگوبرداری شده بودند و سوراخ مربعی در وسط داشتند تا به راحتی قابل نخکردن باشند.
راز دفن گنجینههای سکه
دلیل دفن چنین گنجینههایی هنوز محل بحث میان پژوهشگران است. برخی آنها را نوعی بانک یا ذخیره مالی ایمن میدانند، در حالی که نظریههای دیگر بر باورهای مذهبی و آیینی تأکید دارند. به گفتهی ویلیام فاریس، استاد بازنشسته تاریخ ژاپن، احتمال زیادی وجود دارد که این گنجها در زمان جنگها برای محافظت از داراییها در زیر خاک پنهان شده باشند.
گمانهزنی درباره زمان و هویت دفنکنندگان
براساس جدیدترین سکهی کشفشده که مربوط به سال ۱۲۶۵ است، احتمال میرود این گنجینه کمی بعد از این تاریخ دفن شده باشد. این زمان همزمان با دوره کاماکورا در ژاپن است؛ دورانی که حکومت شوگونی شکل گرفت و جنگجویان نقش کلیدیتری در سیاست و قدرت ایفا کردند. به همین دلیل، پژوهشگران احتمال میدهند که دفنکنندگان این سکهها جنگجویان محلی بودهاند.
نمایش عمومی بخشی از گنجینه
شهرداری ماباشی اعلام کرده است که بخشی از این سکهها در لابی بخش حفاظت فرهنگی این شهر به نمایش گذاشته شدهاند. باستانشناسان مسئول این حفاری تاکنون در اینباره اظهار نظری نکردهاند و بررسی کامل سکهها هنوز ادامه دارد.